Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот GOLEADOR » 17 апр 2013 23:28

Теоретично можем да имаме и 240 избрани мажоритарни кандидати в народното събрание.

[offtopic]http://www.moreto.net/novini.php?n=207657
Иван Славков–независим кандидат[/offtopic]
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 18 апр 2013 00:52

parvanoff написа:...

Вече изразих позицията си по доста от въпросите ти и затова смятам, че е редно да допуснеш и друга гледна точка освен твоята.. ;)
Мнението ми за оставката си е лично мое и не е задължително да се препокрива с твоето! Не мога да разбера какво толкова си се забакнал за това при положение, че твоята теза се базира чисто и просто на думите на Бойко.. И какво сега? Трябва да му вярваме безрезервно ли? Приказките на Борисов, че не можел да гледа кръвоприлития, не струват и пет пари за мен! Мислиш ли, че при една евентуална победа на изборите и при повторни протести в началото на управлението, Бойко пак ще си хвърли оставката, защото не понасял кръвоприлития? Ще я хвърли ама друг път! :mrgreen:
Обясних ти и защо смятам, че с тази оставка бягат от отговорност, но ти тълкуваш думите ми както ти си искаш! Няма как да ме убедиш в тази твоя теза, че едно правителство в оставка продължава да носи отгворност.. За мен това е един гол лозунг! Изтъркано клише..
Склонен си да вярваш на социолозите, а в същото време отричаш вероятността от евентуален срив в доверието към ГЕРБ, ако си бяха довършили мандата докрай.. Та нали този ход на Борисов се отчита от повечето социолози като неочаквано добър и точно той е причината ГЕРБ да повъзвърнат част от значително загубения си рейтинг! При положение, че оставаха 2 месеца до избори, за ГЕРБ не беше никак здравословно да изпълнят мандата си докрай в момент на нарастваща социална и политическа криза!
Градивните критики да си ги правят в партията! Аз съм свободен да изразявам критика, когато си искам и към когото си искам.. Не виждам какъв е проблема в това! При всичките гафове и скандали, които се сътвориха на вътрешно и международно ниво, много ми е интересно защо нито един път не съм те видял да отправяш критика към ГЕРБ! Напротив! Когато правят грешки било хубаво, че си ги признават.. :mrgreen: Да ти кажа честно нищо градивно не виждам в това да смениш поредния изгорял бушон с друг (тук визирам поредицата от оставки на важни постове).. На този фон обвиненията ти към мен изглеждат абсурдни! ;)
Относно въпросите ти свързани с протестите: ще ти направя една хронология на последние протести през моя поглед! Първоначално протестите бяха насочени срещу ЕРП-тата, а доколкото си спомням всичко тръгна от Благоевград.. Хората започнаха да получават все по-голяма съпричастност в цялата страна и чрез "ефекта на доминото" протестите се разпръснаха във всички по-големи градове. Цялото това недоволство на хората прерастна в национален простест срещу "монополите". Народът усети това свое пробуждане от много време насам и с разрастването на протеста се сформираха много различни искания, някои от които се разминаваха. Между другото, как очакваш хората да бъдат обединени от само един лидер в толкова мащабен протест? Мисля, че това е абсолютно невъзможно! А защо лидерите имаха разминавания? Смятам, че сред толкова много и различни искания е напълно нормално да се получат разминавания.. ;) Може би, точно поради тази причина се получиха разногласията между лидерите на протеста, което в последствие го разцепи на малки групички, а след това някои решиха да участват и на предстоящите избори.. Истината е, че това разделение на протеста отблъсна по-голямата част от хората! За съжаление за мен това е поредното доказателство, че българите много трудно ще се превърнем в единна нация! Доколкото си спомням питаше какво са постигнали тези протести.. Ами много важно нещо - гражданското общество започна да се пробужда! И от тук нататък мисля, че което и да е следващото правителсвто ще усеща огромен натиск от всички страни! Определено и опозицията ще се заздрави повече, от което несъмнено имаме силна нужда!
А дали е имало партийни дейци сред протестиращите и кой ги е изпратил, не мога да ти кажа.. Моето мнение е, че всеки опит на партия да яхне вълната на протестите би имал негативен ефект върху хората! В това отношение от БСП не са оказвали абсолютно никакво влияние върху протестните действия, защото много добре си даваха сметка как би се приело едно открито заиграване с протестиращите, както направиха някои други (визирам партии като АТАКА, ВМРО и др.)..
Да приемем, че го карам по това, което се говори в медиите! От така поставените ти въпроси - да разбирам ли, че ГЕРБ са единствената досега партия, която е поставила интересите на българските гражданите над тези на на енергийните "монополи? Да разбирам ли, че ГЕРБ са единствените, които се борят против енергийната мафия? :mrgreen:

П.П. Просто бях шокиран от чутото на днешната предизборна кампания на ГЕРБ и по специално от недопустимите приказки на този човек Борисов! :shock: Че за пореден път показва ниска мисловна дейност - не съм изненадан! Но не съм очаквал да падне толкова ниско! Как е възможно да заклеймяваш по този начин толкова хора за нещо случило се преди близо век!? :shock: Какви църкви, какви пет лева го гонят този човек? Германците, които в момента са най-развитата и демократична държава в Европа, за това време преживяха две световни войни! Представяте ли си, ако там говореха по този начин? Това за мен е недопустимо!! Имам чувството, че този човек и на сън да го събудиш - ще говори за Станишев.. 4 години не спря да се оправдава с него! Няма интервю, няма реч или пресконференция, в която да не го е споменал поне два пъти! И в Брюксел да отиде пак за него говори.. :lol:
Последна промяна от RedeviL на 18 апр 2013 03:00, променено общо 3 пъти.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 18 апр 2013 01:30

RedeviL написа:да разбирам ли, че ГЕРБ са единствената досега партия, която е поставила интересите на българските гражданите над тези на на енергийните "монополи? Да разбирам ли, че ГЕРБ са единствените, които се борят против енергийната мафия? :mrgreen:

Имам чувството,че като се каже енергийна мафия/енергийни монополи почвам наистина да си мисля,че хората ги имат за извънземни.
Енергийна мафия от това което съм следил съм си съставил за себе си следния извод.Това си е било като почнеш от Костов.. минеш през царя/ДПС... минеш през БСП/ДПС/НДСВ... минеш и през Трайчо Трайков... който съвсем спокойно и законно си се е крало стабилни пари.
Не случайно БСП тръгнаха да правят референдум точно за този сектор.Защото знаят каква мандра е за всички.
Трайчо Трайков за мен е една от основните грешки на ГЕРБ.Доста по-голяма от друг леко демонизиран какъвто е Дянков.Защото за Дянков могат да се кажат и много хубави неща.Самия факт,че имаме най-високия до сега в историята си кредитен рейтинг... АА(според Moody)... като макро икономически показател е нещо много голямо за такава малка страна.Нали естествено той и много грешни решения има,но има и какво добро да се каже.Докато за Трайков не.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 18 апр 2013 01:42

styopa написа:
RedeviL написа:да разбирам ли, че ГЕРБ са единствената досега партия, която е поставила интересите на българските гражданите над тези на на енергийните "монополи? Да разбирам ли, че ГЕРБ са единствените, които се борят против енергийната мафия? :mrgreen:

Имам чувството,че като се каже енергийна мафия/енергийни монополи почвам наистина да си мисля,че хората ги имат за извънземни.
Енергийна мафия от това което съм следил съм си съставил за себе си следния извод.Това си е било като почнеш от Костов.. минеш през царя/ДПС... минеш през БСП/ДПС/НДСВ... минеш и през Трайчо Трайков... който съвсем спокойно и законно си се е крало стабилни пари.
Не случайно БСП тръгнаха да правят референдум точно за този сектор.Защото знаят каква мандра е за всички.
Трайчо Трайков за мен е една от основните грешки на ГЕРБ.Доста по-голяма от друг леко демонизиран какъвто е Дянков.Защото за Дянков могат да се кажат и много хубави неща.Самия факт,че имаме най-високия до сега в историята си кредитен рейтинг... АА(според Moody)... като макро икономически показател е нещо много голямо за такава малка страна.Нали естествено той и много грешни решения има,но има и какво добро да се каже.Докато за Трайков не.

Определено смятам, че я подценяваш! Да ти кажа честно, един средностатистически българин много трудно може да придобие реална представа за ситуацията в енергийния сектор.. Щом се е стигало до побой и рязане на уши на бившия шеф на АЕЦ Козлодуй, наистина ли мислиш, че нещата са толкова прости и ясни? :shock:

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 18 апр 2013 01:56

RedeviL написа:наистина ли мислиш, че нещата са ти ясни? :)

Съвсем нормално мнението ми е като на лаик в тази сфера.Предполагам и твоето е на такова ниво.Тази сфера като цяло си е доста специфична.
Аз като избирател за сега от всички енергийни министри ми е харесал Делян Добрев.Може би той за сега остана единствен до сега за когото не се чувало да си е правил някакви схеми.Другите....
А и честно не разбирам каква ти е тезата.ГЕРБ са лоши управници ли?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 18 апр 2013 02:09

styopa написа:
RedeviL написа:наистина ли мислиш, че нещата са ти ясни? :)

Съвсем нормално мнението ми е като на лаик в тази сфера.Предполагам и твоето е на такова ниво.Тази сфера като цяло си е доста специфична.
Аз като избирател за сега от всички енергийни министри ми е харесал Делян Добрев.Може би той за сега остана единствен до сега за когото не се чувало да си е правил някакви схеми.Другите....
А и честно не разбирам каква ти е тезата.ГЕРБ са лоши управници ли?

Информацията, която получаваме от медиите съвсем не е достатъчна.. А между другото, Трайков за какво беше сменен? Доколкото си спомням официалната информация за прегрешенията му беше, че е защитавал "чужди интереси".. :mrgreen: Дали знаеш нещо по-конкретно по въпроса? :?
Мнението ми за управлението на ГЕРБ е точно такова! Толкова гафове и скандали, едва ли е имало в друго управление.. ;)

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 18 апр 2013 02:20

RedeviL написа:Информацията, която получаваме от медиите съвсем не е достатъчна.. А между другото, Трайков за какво беше сменен? Доколкото си спомням официалната информация за прегрешенията му беше, че е защитавал "чужди интереси".. :mrgreen: Дали знаеш нещо по-конкретно по въпроса? :?
Мнението ми за управлението на ГЕРБ е точно такова! :)

Официално заради бизнес форума в Катар и тамошните простотии.Нали няколко седмици се въртяха скандали.
А иначе аз ще си го запомня с това,че не спря един от най-малоумните закони на БСП.
Другото което запомнящо е даването на полетата в Черно Море ... на един от уж най-близките приятели на Румен Овчаров .. Красимир Георгиев.. фронтиера... на цена 40.. 50 хиляди лв... и то с фирма фантом.
Делян Добрев даде по-лошо поле за 40 млн лв(това е някакъв бонус към държавата).. на консорциум от Ропсол и там кой бяха.
А иначе.. ок ГЕРБ като цяло имат много грешки.Обаче като се сетя преди какво беше... не ми се мисли.Много ми е странно как хората забравят.
Ето ти пример.. публиката на ЦСКА.Та нали Станишев им взе школата т.е базите на червено знаем.По времето на ГЕРБ ЦСКА си взе стадиона.Сам знаеш за един клуб стадион и школа какво значение има.
Иначе долу ББ... защото бил помагал на Левски като им намира спонсори.Все едно,че има нормален човек да се нацепи да дава пари на Титан.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 18 апр 2013 02:40

styopa написа:
RedeviL написа:Информацията, която получаваме от медиите съвсем не е достатъчна.. А между другото, Трайков за какво беше сменен? Доколкото си спомням официалната информация за прегрешенията му беше, че е защитавал "чужди интереси".. :mrgreen: Дали знаеш нещо по-конкретно по въпроса? :?
Мнението ми за управлението на ГЕРБ е точно такова! :)

Официално заради бизнес форума в Катар и тамошните простотии.Нали няколко седмици се въртяха скандали.
А иначе аз ще си го запомня с това,че не спря един от най-малоумните закони на БСП.
Другото което запомнящо е даването на полетата в Черно Море ... на един от уж най-близките приятели на Румен Овчаров .. Красимир Георгиев.. фронтиера... на цена 40.. 50 хиляди лв... и то с фирма фантом.
Делян Добрев даде по-лошо поле за 40 млн лв(това е някакъв бонус към държавата).. на консорциум от Ропсол и там кой бяха.
А иначе.. ок ГЕРБ като цяло имат много грешки.Обаче като се сетя преди какво беше... не ми се мисли.Много ми е странно как хората забравят.
Ето ти пример.. публиката на ЦСКА.Та нали Станишев им взе школата т.е базите на червено знаем.По времето на ГЕРБ ЦСКА си взе стадиона.Сам знаеш за един клуб стадион и школа какво значение има.
Иначе долу ББ... защото бил помагал на Левски като им намира спонсори.Все едно,че има нормален човек да се нацепи да дава пари на Титан.

Да де ама пък по времето на Трайков са били ограничавани фотоволтаиците, само след напускането му мощностите им са скочили на около 800 мегавата.. Износът също е спаднал след напускането му - от 2000 на 300-400 мегавата!! Причината за това е увеличението на цена през юни 2012 от 18 на 36лв., а това дефакто е направило токът ни непродаваем.. Честно казано не съм много сигурен, че Добрев е свършил повече работа от Трайков.
Виж, аз не казвам, че другите (БСП, АТАКА, ДСБ и т.н.) са чисти като момини сълзи, но за мен всичките тези гафове и скандали, които съпровождаха от самото начало управлението на ГЕРБ, на пръв прочит ми говорят за едно много важно нещо - немърливост и некъдърност!! Не искам да споменавам за маниерите и начина на изказване на ББ, които никак не са присъщи за един министър-председател! Лично на мен тези неща не ми допадат въобще!
А иначе нито съм повдигал темата за школите на ЦСКА, нито след това съм мърморил за спонсорите на Левски! За мен това са си неща свързани със спорта и в частност футбола, така че не смятам за редно да наклоняват политическите ми убеждения. :)

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 18 апр 2013 03:05

RedeviL написа:Да де ама пък по времето на Трайков са били ограничавани фотоволтаиците, а само след напускането му мощностите им са скочили близо 800 мегавата..

Е то това всичко подписано от Трайков.При Добрев абсолютно нищо не е стартирано като проект.
Сега и да не забравяме,че Добрев не падна от луната.. а си беше зам министър при Трайков.Обаче като цяло поне в мен си е оставил добро впечатление.
За ЦСКА го споменавам като пример.Как хората изключително странно забравят.Едните са ти взели школата,а другите са ти дали стадиона.Нямах предвид,че ти си казвал нещо... а по принцип за склонността към забравяне.В случая на доста ЦСКАри.
ГЕРБ даже самите те си признават грешките.На всички му е ясно,че безгрешни хора няма.
Та Меркел излезе с почти извадени цици на не си спомням... някакъв карнавал или нещо от сорта.Обществено място.
Разпиляха я в Германия.
Това което на мен ми се набива на очи е следното.Следват си тенденцията... компрометираш се -вън.
При другите партии не е точно така.

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 18 апр 2013 04:54

Миии, не вярвам на БСП, щом изборите ни са партийнии, гласувам за ГЕРБ. Изобщо не вярвам на БСП, ДПС и Костов. Ааа, и Кунева. Мое мнение.
CHELSEA

Върни се в “Архив”