Аз съм бил във Франция, Германия, Австрия и Монте Карло.
Първо да кажа, че разликата между Австрия и Германия е точно от земята до небето. Във Виена е хубаво, но като се загледа човек в детайлите, вижда нещо балканско, нещо недоизпипано...Абсолютно прав е fr3ak_boy, че Виена и изобщо Австрия е силно надценена. Докато в Германия няма такова нещо, всичко е под конец и перфектно. Достатъчно е човек да сравни тоалетните на летищата във Виена и в Мюнхен и нещата ще станат ясни
Във Франция и по точно в така наречения Прованс на юг, животът е толкова спокоен и лежерен, че от сега съм решил да си карам старините там. В някое малко градче, например Карпантрас, Оранж или някъде в района, в подножието на Алпите. Колкото и забутано да е градчето или селцето, пътят до него е перфектен, а самото то чисто, подредено и спокойно. Просто няма такъв кеф!
По магистралите ми направи впечатление, че няма указания колко километра остават до еди къде си, а има таймер и ти показват колко време има до съответното място. Например ти казват, че при скорост от 130км/ч ще стигнеш до града за 30мин., но ако има задръствания на входовете на града, човек разбира много преди това, защото времето за достигане се променя на 40 или 50мин. и има възможност да се хване например така наречения Национал, който си върви успоредно на магистралите или пък някое друго шосе. Освен това всяка магистрала си има собствено радио, по което нонстоп върви информация за обстановката, а музиката задължително е само рок с цел шофьорите да не заспиват. И друго - всяка година имало 1 или 2 седмици, в които духал някакъв гаден вятър от Африка, който носел много пясъци. На стратегически места около магистралите са посадени едни огромни кипариси в точно определена форма - диагонално спрямо пътя, с цел да го предпазят от въпросния вятър...

За какви подробности е помислено, просто не е истина...
Монте Карло е най-странното място, което можете да си представите. Градът е буквално отвесно построен върху(и във) един огромен скалист хълм. Тъй като стръмнините са безумни, за да се стигне от една до съседна пряка с кола трябва да се измине 1 километър на зиг-заг при положение, че по права линия е не повече от 50 метра. А пък за пешеходците са направени вградени в скалите(не в сградите) обществени асансьори, които са толкова луксозни, че сигурно и в Шератон биха им завидели. Целта на тези асансьори е същата - човек да стигне до съседната пряка

По спирките има обществени дефибрилатори, в случай на нужда...

В центъра пред двореца има парк, в който е пълно с патици и костенурки, които се разхождат по алеите между хората и няма цигани, които да ги изловят и да ги врътнат на грил. В целия град асфалта е все едно току що положен! Как го правят това, не знам. Абе идилията е пълна...
Ако се чудите какво да си правите парите и къде да инвестирате за едно спокойно бъдеще и блажени старини, южна Франция е истината, но не на крайбрежието, а поне на стотина километра навътре, в самия Прованс...