Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

karadzhoff
Контакти:

Re: Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Мнениеот karadzhoff » 16 апр 2013 18:02

modor написа:Интересно ми е Караджов, къде е ходил :mrgreen:
Изображение

А на мен ми е интересно, аз с какво съм заслужил този интерес :) А по темата, предвид работата ми съм бил на доста места като се започне с по-традиционните - Англия, Германия, Холандия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Гърция, Турция, Словения, Русия, Латвия, Украйна. От по-нетрадиционните бих споменал - Япония, Китай, Алжир, Корея, Филипини, ЮАР, Бразилия, ОАЕ, Монако, Египет. А от екзотичните - о-в Бали, Малдиви, Сейшели, о-в Реюнион, Австралия.

Местата в Европа си приличат доста - чисто, подредено и културно. Екзотиките - там си е мизерийка, но на никой не му пука - напротив - всички са доста доволни, вечно ухилени и си живеят та хич ни им дреме :)

Някой, ако има желание към определена дестинация - мога да споделя и по-конкретни неща ;)
Последна промяна от karadzhoff на 16 апр 2013 18:04, променено общо 1 път.

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 16 апр 2013 18:04

onceMORT написа:като те попитат откъде си и кажеш че си от България, погледът на хората доста се променя.

Нямам подобни впечатления ;)

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 16 апр 2013 18:35

Аз живея четвърта година година в Англия вече и няма дума с която да опиша колко светлинни години е пред България.Бачкам на 2 работи,шефове,които вместо да ми викат по цял ден че не бачкам здраво ме карат на сила да си взема почивка,да ме почерпят цигара или питие.Брат ми дойде също тука при мен да бачка миналия ден.От Лондон до Йорк трябваше да му намеря превоз,ми бате,то ми отне 2 минути да му го осигуря.Аз в България от Хасково до София освен с автобус,който е 1-2 на ден няма с какво друго.Или вечерта ако трябва да се придвижа,че то няма как.Подреден им е живота на англичаните,и то много.Много любезни хора,винаги ще ти помогнат.Спазват си масово всички закони,не лъжат,не крадат.Абе всичко противоположно на нас,българите.Въпреки това обаче,взема ли си жилище в България скоро,събирам още някой лев и си идвам,защото там искам да си живея.Родното си е родно,въпреки всичко!
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 16 апр 2013 18:39

Бил съм в Германия, Австрия, Унгария, Сърбия, Македония, Италия, Словения, Хърватия, Гърция и Сан Марино.
Всички балкански страни си приличаме и като цяло сме си една и съща цигания било то Хърватия (говоря като цяло за държавата и Загреб, не за курортите им). Като хора обаче хърватите са поне 2 идеи по-европеизирани от нас като изключим, че с валутите имат голям проблем, понеже преди в центъра на Загреб нямаше ни банка, ни чейндж бюро. Иначе си личи разликата между северна и южна Европа. Лично на мен на север повече ми харесва. Иначе за хората няма какво да говоря ще напомня само историята за българите в ада и как никой не ги пази... И в този ред на мисли още един виц:
Американец и българин умират и попадат в Ада. Дявола им предлага да избират едно от двете: български ад или американски ад. Естественно грешниците се интересуват каква е разликата...
Дявола:
- В българския ад ще ядете по две кофи лайна на ден, а в американския само една кофа.
Съответно българина плюе на всичко и избира българския ад. Американеца иска по-доброто и избира американския ад.
След една година се срещат. Американеца:
- Ти, приятелю направи много лош избор! Аз сутринта изяждам една кофа лайна и цял ден съм свободен.
Българина:
- Нищо подобно. В нашия ад е българска работа - ту лайната не са докарали, ту кофите не стигат за всички...

П.П.Любими места: Мюнхен, Хамбург и Сан Марино.
П.П. П. За мен Виена е едно много надценено място. ;)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 16 апр 2013 18:39

South_Park написа:Нека в тази тема дискутираме тази тема ;)

Навсякъде в чужбина, като туристическа дестинация е прекрасно, дори и в България за чужденците, но постоянното живеене е съвсем различно.
Бил съм в Испания около година време и си е супер циганийка, а общата култура на испанците е под всякаква.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

deladog

Мнениеот deladog » 16 апр 2013 18:42

Нет ничего лучше, чем зимняя рыбалка в Сибири! Рекомендую Всем - хоть раз в жизни увидьте этот нетронутый человеческой рукой рай и Вам не захочется возвращаться домой никогда.

Потребителски аватар
COVINI

Мнениеот COVINI » 16 апр 2013 19:10

Да оставим настрана стандарта на живот в чужбина,тази тема е ясна.Когато пътувахме до Рим за мача ми направи впечатление,че и в двете страни има боклуци по магистралите.Който твърди,че само у нас е мръсно не е прав и вярва на долни лъжи.Още си спомням преди Солун какво голямо сметище имаше,тук наще са нищожни в сравнение с него.Някой ако е ходил скоро до там да каже има ли го още.И преди Рим също имаше боклуци по магистралите,в самия град не забелязах да има преливащи контейнери,но в крайните квартали може и да е различно положението.И там хората си паркират превозните средства по тротоарите,основно предимно безброй скутери които са буквално навсякъде.Всички ние трябва да се стремим да направим България прекрасно място за живеене,тогава теми като тази няма да имат смисъл.
Лефскарче се нариииичам
Да паса обиииичам
След дрога тииичам
Буквара срииичам

Потребителски аватар
greenlandia

Мнениеот greenlandia » 16 апр 2013 19:40

Емо по-различно е от тук, особено за запад. Ходил съм в Германия,Полша,Австрия,Словения,Гърция,Сърбия,Хърватска. Любимата ми дестинация е Словения,чисто ,подредено и зелено. Все пак съм от Берое и зеленината ме кефи!
Ненавиждам левски и цска!!!! от днес 14.11.2013 и лайногорец.
НЯМА МОЕ,НЯМА ТВОЕ,СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 апр 2013 19:50

Аз съм бил във Франция, Германия, Австрия и Монте Карло.
Първо да кажа, че разликата между Австрия и Германия е точно от земята до небето. Във Виена е хубаво, но като се загледа човек в детайлите, вижда нещо балканско, нещо недоизпипано...Абсолютно прав е fr3ak_boy, че Виена и изобщо Австрия е силно надценена. Докато в Германия няма такова нещо, всичко е под конец и перфектно. Достатъчно е човек да сравни тоалетните на летищата във Виена и в Мюнхен и нещата ще станат ясни :mrgreen:

Във Франция и по точно в така наречения Прованс на юг, животът е толкова спокоен и лежерен, че от сега съм решил да си карам старините там. В някое малко градче, например Карпантрас, Оранж или някъде в района, в подножието на Алпите. Колкото и забутано да е градчето или селцето, пътят до него е перфектен, а самото то чисто, подредено и спокойно. Просто няма такъв кеф!
По магистралите ми направи впечатление, че няма указания колко километра остават до еди къде си, а има таймер и ти показват колко време има до съответното място. Например ти казват, че при скорост от 130км/ч ще стигнеш до града за 30мин., но ако има задръствания на входовете на града, човек разбира много преди това, защото времето за достигане се променя на 40 или 50мин. и има възможност да се хване например така наречения Национал, който си върви успоредно на магистралите или пък някое друго шосе. Освен това всяка магистрала си има собствено радио, по което нонстоп върви информация за обстановката, а музиката задължително е само рок с цел шофьорите да не заспиват. И друго - всяка година имало 1 или 2 седмици, в които духал някакъв гаден вятър от Африка, който носел много пясъци. На стратегически места около магистралите са посадени едни огромни кипариси в точно определена форма - диагонално спрямо пътя, с цел да го предпазят от въпросния вятър... :| За какви подробности е помислено, просто не е истина...
Монте Карло е най-странното място, което можете да си представите. Градът е буквално отвесно построен върху(и във) един огромен скалист хълм. Тъй като стръмнините са безумни, за да се стигне от една до съседна пряка с кола трябва да се измине 1 километър на зиг-заг при положение, че по права линия е не повече от 50 метра. А пък за пешеходците са направени вградени в скалите(не в сградите) обществени асансьори, които са толкова луксозни, че сигурно и в Шератон биха им завидели. Целта на тези асансьори е същата - човек да стигне до съседната пряка :) По спирките има обществени дефибрилатори, в случай на нужда... :roll: В центъра пред двореца има парк, в който е пълно с патици и костенурки, които се разхождат по алеите между хората и няма цигани, които да ги изловят и да ги врътнат на грил. В целия град асфалта е все едно току що положен! Как го правят това, не знам. Абе идилията е пълна...
Ако се чудите какво да си правите парите и къде да инвестирате за едно спокойно бъдеще и блажени старини, южна Франция е истината, но не на крайбрежието, а поне на стотина километра навътре, в самия Прованс... ;)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 16 апр 2013 19:52

ДА
Вчепетленията ми са противоречиви
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Върни се в “Свободна зона”