Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Re: Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Мнениеот botev1921 » 16 апр 2013 17:47

smoothc написа:Пътувам от доста години,ходил съм на много места,отделно съм живял в Швейцария и САЩ и ако трябва да изброявам поотделно за всяка една държава,сигурно няма да ми стигне цяла седмица.
Само искам да споделя 2 неща,които трябва да знаете:
1.Най-красивият град в Европа е Генуа...просто невероятен,изумителен,вълшебен!
2.Държавата,която най-много ме е впечатлила-Мароко!

Определено имаш вкус. Генуа е уникален град, а в Мароко видях най-страхотния пазар, на който съм бил през живота си и ако има любители на кулинарията - в Маракеш има няколко уникални ресторанта. Арабска Африка (преди американците да я смачкат) беше рай за качествена храна!

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 16 апр 2013 17:48

Аз пък искам да споделя за Египет, макар и впечатленията ми да са от времето преди свалянето на Мубарак. Кайро е един изключително мръсен град. Мизерията е почти навсякъде с малки изключения предимно по поречието на Нил. Хората в голямата си част са изключително бедни и 150$ се смята за доста добра заплата, повечето получават и под 100$. В повечето магазини няма обявени цени. Всичко е на пазарлък. Автомобилите им повечето са като излезнали от автоморга, градските автобуси също. Карат без фарове дори през нощта-уличното осветление им е достатъчно. Друго което прави впечатление е, че в многомилионно Кайро почти няма кръстовища и светофари. Може да се свива само надясно, ако искаш някъде вляво да отидеш, караш до първото място за обратен завой(такива има много) и после пак си вдясно. Доста от сградите са без покриви, защото така се водят незавършени и не се плаща данък. Въпреки мизерията и беднотията обаче, хората са доста по усмихнати и приветливи от нас българите и не мърморят постоянно като нас, изглеждат доста по-щастливи.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 16 апр 2013 17:51

smoothc написа:Относно манталитета в Европа,може да ви прозвучи странно,но няма по-отвратителни хора от белгийците!
Супер арогантни и вечно намръщени.

Немците и те са същите боклуци, бил съм в Биелефелд и останах с впечатлението, че са много студени хора. Абе по-хубаво от България няма! Ние сме от малкото държави в които 4-те сезона реално си ги има, а не са само за статистиката.

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 16 апр 2013 17:52

Бил съм на лагер със Славия, 95' набор, в Римини(Италия) за 10 дена, отделно съм посетил Барселона(Испания), Турция, Гърция и Сан Марино. В първите два изброени града ми направи приятно впечатление подредеността и изобщо чистотата, която се спазва. Отделно не видях една дупка по улиците. В Турция и Гърция си беше мръсничко(бях там, когато сезонът беше зима) и леко ми напомняше на България. За да придобие човек по-добра представа за начина на живот в друга държава, трябва да поживее известно време там, а моите краткосрочни посещения не ми биха дали ясна представа за това.
Последна промяна от pesho_1913 на 16 апр 2013 18:58, променено общо 1 път.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

onceMORT
Контакти:

Мнениеот onceMORT » 16 апр 2013 17:53

Сърбия, Испания /Каталуния/,Италия - /северната част/ Хърватия, Франция, Словения и любимото княжество Монако. Сърбия е доста по-напред от нас като уредена държава, другите няма смисъл въобще да ги коментираме. Има много общо между тези страни, като те попитат откъде си и кажеш че си от България, погледът на хората доста се променя. Отне ми доста време да им напомня че и те имат нелицеприятни индивиди. Единственото място където не им дреме откъде идваш беше Монако, но там е друг свят. За красивите жени също в Монако бяха уникални. Ной-общо впечатленията от чужбина са че там е различно, близко до нас по манталитет са славяните. Другите са просто по-различни и като мислене и като възприятия. Но нищо не може да се сравни с удоволствието да се върнеш в България поне за мен. Може и да е кочина, но си е наша и само от нас зависи да стане по-добро място за живеене.
shotgun blues написа:То беше ясно ,че ГЕРБ ще спечели......аз за тва и не гласувах ,вместо да си изкарам един страхотен спортен ден с Формула,мачове,финала на Тренто,финал Евролига,ще се занимавам с тези,все тая

"Човешки" материал!?

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 16 апр 2013 17:54

botev1921 написа:Неапол и Марсилия са страшни дупки с много араби и негри.

Виж с това май съм склонен да се съглася :) В Марсилия също има какво да се види, но за съжаление все повече заприличва на африкански град. Аз живях в един много красив град на около 40 км оттам, пак пълен с араби и черни, но много по-чист и подреден.

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 16 апр 2013 17:57

smoothc написа:Относно манталитета в Европа,може да ви прозвучи странно,но няма по-отвратителни хора от белгийците!
Супер арогантни и вечно намръщени.

И пикаят по улиците. В Брюксел направо ме втрещиха 4 пъти, такова нещо обаче в Брюж няма, в Антверп също.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 16 апр 2013 17:59

Обиколил съм почти всички континенти/без двата полюса-не съм бил в Австралия,Нова Зеландия и далчният изток/.Почти няма държава в Европа където да не съм бил.Накрая си избрах Англия и се преселих.Вече две години живея тук и мога да ви кажа,че няма НИЩО ОБЩО с нашата мила татковина.Както се бъзикаме с приятели,тука всичко е наопаки.За пример BG-GB:).Както се казва,тук и гейовете са обратни. :mrgreen: Но относно качеството на живот,няма какво да се коментира.Парите стигат,хората не са лоши и нямат лошо отношение към българите/как да имат,като вършим поне два пъти повече работа от англичаните/.Това което се пише по вестниците е нещо като плямпанията на Болен Лидеров.Плашим хората,че белким гласуват за нас после.Повечето не им пука,дали ще дойдат 100 000 или 1млн българи.Викат,ако работят като теб,проблеми няма.Наложи се да им обяснявам многократно,че основните проблеми идват от БГ ЦИГАНИТЕ!Надявам се че ме разбраха.Сега да ви споделя една случка от нашият град.В центъра на града затвориха един магазин.На следващият ден,в предверието се нанесоха 4-5 мангала и едно Айше,просят си там,търкалят се в парцалите и кашоните,сълзи и сополи...Абе както си му е циганският ред.И това пак казвам,на пъпа на града,срещу общината.След 10 на дена ги разкараха.Викам си-край!Да,ама не!На другият ден,нова банда мангали зае отново мястото.И кое е най гадното.Питат ги хората откъде са,а те-БГ или Румъния.И какво да си мислят нормалните бели хора,които примерно не познават други БГ или Румънци?Аха,прави са нашите политици.Идват тука тези прошляци,крадат,лъжат,просят,искат от общината пари и къщи...За какво са ни българи и румънци?А тези които ни познават,викат-абе хора,за какво ви плюят така.Плащате си данъците и наемите,не създавате проблеми,не се напивате и да не идвате после на работа,не хулганствате,не трошите,не крадете...Истината е една.Тези които ни пречат на първо място са националните предатели наречени родни политици и на второ място мангалите.Иначе нормалните българи и румънци се вписваме перфектно в обстановката в UK.Лошото е че не се вписваме така и в родната картинка по места.Затова сме тук.Един колега беше написал че като се върнал от екскурзия и го посрещнали на летището с кражба на личното му време.Аз имам същите впечатления при връщане+намръщени,все едно съм им длъжен нещо.Опити за измами на момента!Смяна на пари,"евтини" таксиметрови услуги,опити за "убиване натемпото" при превоз от летището до автогарата в опит да се хване последният автобус.Обясняване,как ще ти намерят "евтин" хотел за вечерта "само" за 50 евро.Ако искам ще ме закарат до Варна с таксито "за без пари направо".И ред подобни щуротии.Когато съм навън,нямам търпение да се върна там където съм роден и израснал.Когато се върна,нямам търпение да се махна отново.За кого да гласувате ли?Не знам за вас,но аз съм казал,че докато живея навън,няма да гласувам за БГ политик.А вие дано изберете поне веднъж правилните.Макар че искрено се съмнявам.
п.п.Относно красотите на различните държави,искам да споделя,макар че нашата ми е най мила,има много други,които не отстъпват по красота/за чистота не говорим/,изключвам UK.Не е красива природата,макар че и тук има уникални кътчета.За мен Перу е една от много красивите в природно отношение държави.Най красивият според мен град е Барселона.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 16 апр 2013 18:00

onceMORT написа:като те попитат откъде си и кажеш че си от България, погледът на хората доста се променя.

Братовчед ми, който в момента учи в Орхус(Дания), ми е разправял как веднъж си направил експеримент. Когато в началото се запознавал с разни датчани и им казвал, че идва от България, те го изглеждали малко неловко, леко кимвали, сякаш не знаели къде се намираме на картата. А веднъж отишъл на дискотека и решил да се запознае с някакъв си, като му казал, че идва от Франция. Тогава другият веднага започнал - "О, Париж, Айфеловата кула, Франция е хубава държава" и тем подобни :)
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 16 апр 2013 18:00

onceMORT написа:Сърбия, Испания /Каталуния/,Италия - /северната част/ Хърватия, Франция, Словения и любимото княжество Монако. Сърбия е доста по-напред от нас като уредена държава, другите няма смисъл въобще да ги коментираме. Има много общо между тези страни, като те попитат откъде си и кажеш че си от България, погледът на хората доста се променя. Отне ми доста време да им напомня че и те имат нелицеприятни индивиди. Единственото място където не им дреме откъде идваш беше Монако, но там е друг свят. За красивите жени също в Монако бяха уникални. Ной-общо впечатленията от чужбина са че там е различно, близко до нас по манталитет са славяните. Другите са просто по-различни и като мислене и като възприятия. Но нищо не може да се сравни с удоволствието да се върнеш в България поне за мен. Може и да е кочина, но си е наша и само от нас зависи да стане по-добро място за живеене.

С какво са по-напред сърбите - всяка година минавам минимум 4 пъти от там, спирал съм в повечето им големи градове- нито хотелите са им хотели, нито по-голямата част от ресторантите са това което бяха до 1995 година, голяма смрад. Действително там е весело, но хорат живеят по-бедно от нас, не говоря за мрънкачите /40 %/, говоря за нормалните хора.

Върни се в “Свободна зона”