Имам едно излизане от България, и то беше в Будапеща, Унгария за мача Дебрецен - Левски.
Впечатленията са ми много добри. Почти всеки ходи на работа или в свободното си време с колело или градския транспорт. Хората, които карат автомобили са или пенсионери или хора на които колата им е от нужда, а не за гъзария. Тук всеки иска да ходи на работа, на кафе, или където и да е с кола. Другото нещо, което ми направи впечатление е културните хора, чистотата, и подредения им начин на живот. Като цяло не само стандарта им на живот има значение, за това, че градовете им са подредени и чисти, а и самата култура. Градския транспорт и метрото работят до много късно, можеш спокойно да излезеш през нощта на дискотека или ресторант, мач и т.н. без да се притесняваш дали ще има транспорт да се прибереш. Полицаите им са учтиви, ако ги попиташ къде се намира някоя забележителност или просто адрес, не само ще ти кажат как да отидеш, но може и да те придружат до мястото, за да не се изгубиш. Което тук при нас почти няма как да стане. Като цяло разликата ни спрямо унгарците е огромна. За съжаление, това се дължи на простотията ни. В Унгария можеш да усетиш, че си в Европейска държава. Ние тук в България, Сърбия и Гърция сме си пишман европейци. Само на книга се водим такива, иначе манталитета ни е коренно различен от този на хората в Унгария. Но аз си обичам България и българите и за мен това е най-прекрасното кътче на земята, каквото и да е България е моята родина.
Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Виктор 1914
- Контакти:
Re: Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/292522_10200395667711842_1360105554_n.jpg[/rimg]
dodo7271 написа:Ходил съм в Америка, Англия, Австрия, Германия. Животът там е прекрасен, уреден, лесен. Хората са свръхвъзпитани, не са злобари, винаги готови да помогнат. Поради тази причина на изборите на 12 май бих гласувал за най-добрата авиокомпания.
Емирейтс -много вкусна манджа дават

Бил съм във 8 страни това са Австрия,Германия,Италия,Швейцария,Чехия,Унгария,Полша,Сърбия
Голями са ми впечатленията чисти улици! възпитани хора! културни хора!
Животът там е прекрасен! Не е глад и мизерия като в България 

Голями са ми впечатленията чисти улици! възпитани хора! културни хора!

- Daniel Levski
- Контакти:
d-o-d-o написа:Държавите които съм посетил в моят живот до този момент са : Германия,Италия,Франция,Австрия,Унгария,Словения,Гърция и Македония.Сами може да се досетите,че сме на доста години зад тях в почти всяко едно отношение ( изключвам Македония ).
За Македония не съм съгласен, голяма цигания е там. Мога да добавя също,че на БАлканите природата е много хубаво, но всички много цапаме, най-много румънците /това за мен е най-замърсената страна/. Природата в Черна Гора и Босна е много хубава, но те са много зад нас. Страни в Европа по мое мнеие които са по-зле от нас /това което съм видял/ са Черна гора, Македония, Босна, Албания, Молдова, дори и Румъния и Сърбия, Беларус, Латвия /за сметка на Литва която е много добре развита страна/, може и да пропуснах някоя. Просто в България много обичаме да мрънкаме.
Аз засега имам скромен опит навън - Виена и Търнава. За Виена мисля, че няма какво да коментираме, мноооооооооого далече пред нас са. Обаче ето какво на мен и баща ми ни направи най-голямо впечатление там: аз по принцип винаги се оглеждам за красиви жени, защото си мисля, че от всичките митове за българското величие, само този е верен. Та във Виена видях само едно момиче, което ми хареса доста, и когато се разминахме, тя говореше по телефона си и каза 'Сега след малко идвам' :D Пък бащата се впечатли, че до "Ернст Хапел" в кенефите всичко е метално, а не фаянсово, за да не го трошат футболните фенове 
Търнава пък е един град, който е 1 към 1 с Асеновград и освен малко по-скъпите цени (и това, че отборът им е доста по-успешен от Асеновец) друга разлика не видях - виждаш дупки по улиците, олюпени фасади на обществените сгради. И тук мадамите не изпъкнаха

Търнава пък е един град, който е 1 към 1 с Асеновград и освен малко по-скъпите цени (и това, че отборът им е доста по-успешен от Асеновец) друга разлика не видях - виждаш дупки по улиците, олюпени фасади на обществените сгради. И тук мадамите не изпъкнаха

-
- Контакти:
Пообиколил съм тук-там и по-хубаво от България НЯМА !

Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!
- Daniel Levski
- Контакти:
favaca8888 написа:Пообиколил съм тук-там и по-хубаво от България НЯМА !
Напълно съм съгласен, няма по-хубаво от родното. Само да нямаше тези около 40 % които не спазват никакви правила и само мрънкат, държавата ни щеше да е прекрасна. Много чужденци са ми го потвърждавали това. Само трябва в градовете да си оправим фасадите на блоковета като в Полша например и ще бъде супер.
И най-странното, че никъде, ама абсолютно никъде, не съм усетил негативно отношение към българите. Точно обратното на това, което се пише по медиите.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
- Daniel Levski
- Контакти:
dodo7271 написа:И най-странното, че никъде, ама абсолютно никъде, не съм усетил негативно отношение към българите. Точно обратното на това, което се пише по медиите.
Да и това е вярно, но все пак е друго когато общуват с туристи.
Всички говорите колко е хубаво и колко красиво ... Незнам как си правите тези заключения, като се разхождате само по забележителности и по централните части... За да разберете какво е всъщност трябва да поживеете там ..
Живея в Германия, наистина чисто и подредено, обаче и тук има квартали (обитавани предимно от чужденци), които приличат на не съвсем западноевропейски квартали
Живея в Германия, наистина чисто и подредено, обаче и тук има квартали (обитавани предимно от чужденци), които приличат на не съвсем западноевропейски квартали