k.dimitrov написа:Не знам дали са крали Сакалиев, но в края на 60-те години точно така откраднаха Христо Бонев.
а Притъргата не беше ли същата работа, Ники?
и не само той, и много други...Накрая обаче се оказва, че си бил съгласен - ми дето вика един старец: изборите бяха: Бай Тошо или Белене

по-голямата гадост беше, че голяма част от мачовете не бяха истински и бяха нареждани. ТАка например комунистически окръзи с влияние като Сливен, Враца, Благоевград, Стара Загора - си имаха стабилни отбори, яка подкрепа от ОК на БКП и никой не си позволяваше да се ебава с тях. А те - традиции - никакви. до 9 септември 1944 никога не са били в Национална дивизия или на финали...дето ме бъзикаше един приятел от СтЗ: "Ние в СТара Загора знаехме, че ако няма кой да изпадне, ще ви накарат вас"...
Такъв е и детският ми спомен...бил съм или предучилищна или 1 клас - началото на 80-те години. И бащата на най-добрия ми приятел от детството ни води заедно на мач с Чорбата...и народ, лудница...и отиваме на стадиона и някакъв шеф от неговото предприятие си тръгва от стадиона, половин час преди мача...и бащата на приятеля ми го пита: къде бе? а оня: видях зам-директора на предприятието ми каза, че падаме 0:2, заповядано е, няма кво да гледам"
и наистина паднахме 0:2 - детският ми мозък дълго време се опитваше да осмисли нещата...другото, което ме шокира, че мачът беше като темпо тотално ходом...и също не можех да го осмисля...и най-добрият ми приятел ми обясни: Това е защото от телевизора действията се забързват