Шансовете на Лудогорец за титлата

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Шансовете на Лудогорец за титлата

Мнениеот BRF » 16 сеп 2012 15:51

hijack1 написа:
BRF написа:Дълго мнение си изписъл!Добри въпроси!Единственното което ме шокира е подчертаното :o !Как точно ще ни е в услуга Литекс след като........ни биха в първия кръг :roll: ?Освен ако под червените имаш впредвид някой друг отбор,а не ЦСКА :roll: ?

Хайде не се прави, че не знаеш....Предпоследния кръг на миналото първенство ви пуснаха абсолютно смешни голове за да биете точно преди сблъсъка с нас, Стоичков на пресконференцията беше ухилен до уши, а след 2 седмици излиза новина, че Гришата и Стоичков ще влизат в ЦСКА + 10 от най-добрите им играчи. Няма нищо съмнително нали :lol:

Съмнително,колко да е съмнително?Като да играеш срещу отбор на негостоприемния му стадион,незагубил от никои от водещите отбори,но въпросния отбор играе с юноши :o !

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 13 апр 2013 09:52

Когато днес погледнем програмата на основните претенденти, ето какво се оказва:

Лудогорец (0) - 1Г, 1Д, 0Т;
"Левски"(-2) - 1Г, 2Д, 1Т;
Литекс (-5) - 1Г, 1Д, 2Т;
ЦСКА (-6) - 1(Г), 1Д, 1Т;
"Ботев" Пловдив (-7) - 2Г, 1Д, 2Т.

Където в скоби е изоставането в точките, "Г" е гостуване на основен претендент за титлата, "Д" - домакинство на претендент, "Т" е тежък мач, като тежко гостуване, градско дерби или среща с тези, които правят изненади през този полусезон.
Остават 9 срещи до края.

От цялата работа се вижда, че Лудогорец е в най-изгодна позиция, а "Ботев" Пловдив в най-неизгодна.
Според мен, най-важното за Лудогорец е е както максималната концентрация във всеки мач, за да не се губят точки, така и са важни резултатите на мачовете на "Левски", които играят и с Литекс и с ЦСКА и с Лудогорец. Никой друг от претендентите няма мачове с всички от четворката в челото. Отлично, ако се спечелят и огромен айсберг в същото време. А се борят и за Купата. Доста неща са им в ръцете и след смяната на треньора не знам накъде ще поемат. Напрежението е туширано, но нищо не се знае. Литекс играят отлично, но младият състав е уязвим в определени мачове, което обаче е въпрос на късмет да се случи или не. ЦСКА държат коза си с победа в дербито, но пък влязоха в мини криза, заедно с излизането от такава на скачения съд "Левски" ;)

За Лудогорец - мачът с ЦСКА доказа по безспорен начин игровата криза в отбора. Това е различен вид криза от онези дупки, в които изпадаше отборът с негативните резултати. Тук виждаме може би налагане на някаква промяна в играта или лутане за намиране на решение срещу предсказуемостта на отбора. За мен предстоящите мачове са загатка. Не знам какво да мисля и ще гледам с интерес. Виждам, че играчите не са се стреснали въобще от равенството с ЦСКА и са в настроение. Това може и да е предимство и недостатък. Дано си дават сметка за позицията, в която се намират и това, че държат възможността да дублират титлата в ръцете си. С това точково предимство и тази програма няма нужда да се надяват други да губят точки.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 13 апр 2013 14:47

tsonpen написа:Когато днес погледнем програмата на основните претенденти, ето какво се оказва:

Лудогорец (0) - 1Г, 1Д, 0Т;
"Левски"(-2) - 1Г, 2Д, 1Т;
Литекс (-5) - 1Г, 1Д, 2Т;
ЦСКА (-6) - 1(Г), 1Д, 1Т;
"Ботев" Пловдив (-7) - 2Г, 1Д, 2Т.

Където в скоби е изоставането в точките, "Г" е гостуване на основен претендент за титлата, "Д" - домакинство на претендент, "Т" е тежък мач, като тежко гостуване, градско дерби или среща с тези, които правят изненади през този полусезон.
Остават 9 срещи до края.

От цялата работа се вижда, че Лудогорец е в най-изгодна позиция, а "Ботев" Пловдив в най-неизгодна.
Според мен, най-важното за Лудогорец е е както максималната концентрация във всеки мач, за да не се губят точки, така и са важни резултатите на мачовете на "Левски", които играят и с Литекс и с ЦСКА и с Лудогорец. Никой друг от претендентите няма мачове с всички от четворката в челото. Отлично, ако се спечелят и огромен айсберг в същото време. А се борят и за Купата. Доста неща са им в ръцете и след смяната на треньора не знам накъде ще поемат. Напрежението е туширано, но нищо не се знае. Литекс играят отлично, но младият състав е уязвим в определени мачове, което обаче е въпрос на късмет да се случи или не. ЦСКА държат коза си с победа в дербито, но пък влязоха в мини криза, заедно с излизането от такава на скачения съд "Левски" ;)

За Лудогорец - мачът с ЦСКА доказа по безспорен начин игровата криза в отбора. Това е различен вид криза от онези дупки, в които изпадаше отборът с негативните резултати. Тук виждаме може би налагане на някаква промяна в играта или лутане за намиране на решение срещу предсказуемостта на отбора. За мен предстоящите мачове са загатка. Не знам какво да мисля и ще гледам с интерес. Виждам, че играчите не са се стреснали въобще от равенството с ЦСКА и са в настроение. Това може и да е предимство и недостатък. Дано си дават сметка за позицията, в която се намират и това, че държат възможността да дублират титлата в ръцете си. С това точково предимство и тази програма няма нужда да се надяват други да губят точки.
Единствения вариант да загубите титлата е,ако не си вземете така наречените лесни мачове!Единствен реален претендент ви останаха подуенци,който със сигурност ще загубят доста точки!Имате предимство и пред нас и пред Литекс в преките двубои!

entwickler
Контакти:

Мнениеот entwickler » 13 апр 2013 18:20

Шансовете са големи - ама с тази игра титлата много не ни трябва. Аз предпочитам да се пробваме в ЛЕ първо.

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 13 апр 2013 18:58

entwickler написа:Шансовете са големи - ама с тази игра титлата много не ни трябва. Аз предпочитам да се пробваме в ЛЕ първо.

То с тази игра по-добре и в Лига Европа да не се пробваме, ама като ги гледам другите не са по-добре от нас! Очаква ни поредно много тъжно лято с мачовете от ЕКТ!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

entwickler
Контакти:

Мнениеот entwickler » 13 апр 2013 19:32

mad forest написа:
entwickler написа:Шансовете са големи - ама с тази игра титлата много не ни трябва. Аз предпочитам да се пробваме в ЛЕ първо.

То с тази игра по-добре и в Лига Европа да не се пробваме, ама като ги гледам другите не са по-добре от нас! Очаква ни поредно много тъжно лято с мачовете от ЕКТ!

Играта като игра е ОК, ама от миналата година си мисля, че един Крум Бибишков ще ни свърши работа и трябваше да го вземем.

Потребителски аватар
nedko
Контакти:

Мнениеот nedko » 13 апр 2013 21:12

entwickler написа:
mad forest написа:

Играта като игра е ОК, ама от миналата година си мисля, че един Крум Бибишков ще ни свърши работа и трябваше да го вземем.

Това за Бибишков си го помислих и аз днес. Видях го как се пребори с Мюлдер преди да вкара, типичен таран - як, здрав, постоянно търсеше място и тормозеше защитата, па макар и с 9 човека. При нас също има подобен играч, но му липсва самочувствие и увереност, направи 2-3 пропуска и доколкото виждам загуби доверието на Петев. За Безяк говоря.
Гледам по-нагоре са написани предполагаемите победи с лесни и трудни мачове. Убедих се, че няма лесни мачове, сигурен съм че и в Лудогорец го знаят това и ако искаме да станем шампиони не бива да делим мачовете на сигурни и не толкова сигурни. Колкото и клиширано да звучи, към всеки един мач, който предстои на Лудогорец, трябва да се подхожда като към един малък финал. Ако станем шампиони ми се иска да е с хубава игра и приятен за гледане футбол. Успех на Лудогорец!

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 14 апр 2013 10:19

nedko написа:
entwickler написа:
mad forest написа:

Това за Бибишков си го помислих и аз днес. Видях го как се пребори с Мюлдер преди да вкара, типичен таран - як, здрав, постоянно търсеше място и тормозеше защитата, па макар и с 9 човека. При нас също има подобен играч, но му липсва самочувствие и увереност, направи 2-3 пропуска и доколкото виждам загуби доверието на Петев. За Безяк говоря.
Гледам по-нагоре са написани предполагаемите победи с лесни и трудни мачове. Убедих се, че няма лесни мачове, сигурен съм че и в Лудогорец го знаят това и ако искаме да станем шампиони не бива да делим мачовете на сигурни и не толкова сигурни. Колкото и клиширано да звучи, към всеки един мач, който предстои на Лудогорец, трябва да се подхожда като към един малък финал. Ако станем шампиони ми се иска да е с хубава игра и приятен за гледане футбол. Успех на Лудогорец!

Така е заради мотивацията на отбора. Миналата година имаше невероятен хъс и помним какво се случваше с по-слабите отбори и каква мъка е сега. За мен всичко до е мотивацията и е явно, че подценяваме отборите от дъното на класирането.
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 06 май 2013 09:58

Реално състезанието се превърна в надпревара с два коня. Лудогорец и "Левски" се откъснаха. "Левски" не загуби точки в трудните двубои, както очаквахме. В предстоящите два кръга мисля, че вероятността единият от двата отбора да загуби точки е една и съща и е минимална. Мачът на Герена придобива все по-голямо значение.
Чудя се дали оставането на Етър в надпреварата не е свързано с това, че имат мачове и с двата претендента. Славия е фактор по същия начин. И двата отбора няма да имат скруполи да повлияят, стига да могат.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 06 май 2013 10:24

За мен шансовете далеч не са еднакви дори и в следващите 2 кръга. "Славия" за пореден път ще дадат всичко от себе си и не изключвам възможността да решаващия мач в София да го играем при равен точков актив. За "Етър" все пак съм оптимист, колкото и желание да имат, дори да бъде труден мач, вярвам че там грешка няма да има. От другата страна "Левски" играе с "Миньор", с които никак не се обичат, така че там очаквам труден мач за "Левски", но не вярвам че перничани имат сили да вземат нещо. Мачът на "сините" със "Славия" всички знаем, че е формален. От тук до края на първенството оценявам шансовете така:

"Левски" - 60%
"Лудогорец" - 35%
"ЦСКА" - 5% (очаквам пълен точков актив от тях до края на първенството и при положение, че годните два отбора имат мач по между си, допускам че има минимална възможност за тяхна намеса не само за второто място)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Лудогорец”