Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 17:29

NOMER14 написа:
dunavfc написа:Искаме политиците да бъдат честни и искрени,а когато го правят се появява тази преграда - "Ама те са политици,ама те са министри". За мен дори премиера или президента има право на лично мнение,без значение да ли ще се хареса на народа или не...Иначе,язък ти за демокрацията.

Виж , напълно съм съгласен , че президентът(избран пряко) и премиерът(избран чрез свободни избори) трябва да имат мнение - затова ги избираме , да действат.
Но да ми се цитират разни пикли , пардон лелки , от ЕНП с кого се срещнали и кого подкрепили у нас ...не мога да се съглася , защото те са европейския аналог на нашите Лилянки,Калинки,Фидоски,Желевки и прочие.Виж , Хосе Мария Аснар бих го чул , защото е управлявал 2 мандата.В този ред на мисли ще кажа , че винаги се вслушвам какво казват Жан , Иван , Сергей , Бойко , защото са управлявали страната.Но подмолните особи -догани , местани , янета и воленци не са ми интересни.Забравих недоразумението Симеон - него го слагам при Б....

Теб може много неща да не те интересуват, но това не означава, че ти си носителят на истината и разбираш повече от т.нар. от теб "лелки"! За което говорят и следните ти твърдения:
NOMER14 написа:Герб държи на монополите (а те са чужди създания) , а сините говорят за стимулиране на средния и дребен бизнес, чрез който човек сам ще се прояви.
Милиционер , хранил се цял живот на държавната ясла , не може да бъде десен , т.е. свободен.

Къде видя, че ГЕРБ държат на монополите? :shock: И как разбра, че Костов не държи на монополите, след като толкова хора го обвиняват, че той създаде голяма част от тях? И защо човек, който е на държавна работа не може да бъде десен? Та ти заклейми милиони хора по света! :shock: Сигурно ги познаваш всичките? :shock:
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 13 апр 2013 17:30

Супер, много обичам като си изкажа изводите от нещата, които съм прочела, чула и осмислила, да ми кажат да чета история и да ми наврат в лицето, че не съм живяла по онова време. Живи и здрави, няма да се включвам в темата повече.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 17:33

Laetitia написа:Супер, много обичам като си изкажа изводите от нещата, които съм прочела, чула и осмислила, да ми кажат да чета история и да ми наврат в лицето, че не съм живяла по онова време. Живи и здрави, няма да се включвам в темата повече.

Извинявай ако съм те обидил-не съм го направил умишлено! Все пак водим дискусия и ти давам конкретен пример-нещо, което може да те обогати евентуално, както и мен ме обогатяват мненията на хората тук! ;) А всъщност можеше да прочетеш стихотворението и да го изкоментираме или нещо друго, с което не си съгласна! ;)
Последна промяна от parvanoff на 13 апр 2013 17:34, променено общо 1 път.
само Левски и България

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 апр 2013 17:33

Tommi написа:
Laetitia написа:
Tommi написа:Дай да си говорим честно. ;) Вместо да дойде демокрацията, дойде свободията и за това не е виновен комунизъмът, а просто някъде нещо се обърка. Дали представата на управляващите за това какво е демокрация беше грешна, дали нещо друго, дали комбинация от няколко неща...
Ами, аз поне съм честна. :) Да, демокрацията у нас се случи криворазбрана, но когато си го тъпкал тоя народ и си го държал в клетка половин век, преходът няма как да е лесен.

Ами виж примерно една Естония как се развива след разпадането на СССР.

Май Естония след падането на стената е единствената страна , неуправляване от наследничка на комунистическа партия.
Некоректно е да се срвняваме с другите държави от бившия източен блок.Ние си нямаме нито 56-а , нито 68-а , нито 80-а година.Дори румънците си спретнаха 89-а.Чак 97-а нещо му стана на народа.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 17:36

NOMER14 написа:
Tommi написа:
Laetitia написа:
Tommi написа:Дай да си говорим честно. ;) Вместо да дойде демокрацията, дойде свободията и за това не е виновен комунизъмът, а просто някъде нещо се обърка. Дали представата на управляващите за това какво е демокрация беше грешна, дали нещо друго, дали комбинация от няколко неща...
Ами, аз поне съм честна. :) Да, демокрацията у нас се случи криворазбрана, но когато си го тъпкал тоя народ и си го държал в клетка половин век, преходът няма как да е лесен.

Ами виж примерно една Естония как се развива след разпадането на СССР.

Май Естония след падането на стената е единствената страна , неуправляване от наследничка на комунистическа партия.
Некоректно е да се срвняваме с другите държави от бившия източен блок.Ние си нямаме нито 56-а , нито 68-а , нито 80-а година.Дори румънците си спретнаха 89-а.Чак 97-а нещо му стана на народа.

Ние не сме имали, защото както казах всичко е до манталитет! Ако бяхме по-смели, по-упорити, по-самопожертвователни, вероятно и ние щяхме да ги имаме! ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 апр 2013 17:37

Laetitia написа:Супер, много обичам като си изкажа изводите от нещата, които съм прочела, чула и осмислила, да ми кажат да чета история и да ми наврат в лицето, че не съм живяла по онова време. Живи и здрави, няма да се включвам в темата повече.

А не - не се отказвай толкова бързо :(
Аз ще продължа.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 апр 2013 17:45

до parvanoff:
Не сме имали , защото България беше най-верният сателит.Неслучайно сме имали 2 водачи на Коминтерна.
Европейският парламент е бъкан с лелки.Ти колко от нашите в Европарламента им знаеш биографията.Аз се сещам за Надето и Калфин(поне са били министри).Иначе се сещам и за тв говорителка , за близнак , за човек с рядка фамилия , за генералска дъщеря...Сега дори не знам Кукувицата там ли е :lol:

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 13 апр 2013 17:49

parvanoff написа:Извинявай ако съм те обидил-не съм го направил умишлено! Все пак водим дискусия и ти давам конкретен пример-нещо, което може да те обогати евентуално, както и мен ме обогатяват мненията на хората тук! ;) А всъщност можеше да прочетеш стихотворението и да го изкоментираме или нещо друго, с което не си съгласна! ;)
Ти смяташе, че не знам на Славейков стихотворението ли? Разбира се, че ми е много добре познато и разбирам напълно какво го е подтикнало да го напише. Нормално е едно петвековно робство да смаже един народ психически. Но винаги съм смятала, че комунистическото робство е не по-малко тежко, защото родни българи колят българи за нечий чужд интерес. Сбъднали са се думите на Апостола, че тоз, който ни освободи, той ще ни пороби.
Както колегата вече посочи, у нас отрочетата на комунистите продължават да управляват и пак точат зъби, маскирани като демократи.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 17:55

NOMER14 написа:до parvanoff:
Не сме имали , защото България беше най-верният сателит.Неслучайно сме имали 2 водачи на Коминтерна.
Европейският парламент е бъкан с лелки.Ти колко от нашите в Европарламента им знаеш биографията.Аз се сещам за Надето и Калфин(поне са били министри).Иначе се сещам и за тв говорителка , за близнак , за човек с рядка фамилия , за генералска дъщеря...Сега дори не знам Кукувицата там ли е :lol:

Е, най-верният сателит? По-верен и от републиките в СССР-много е субективно това. Затова дадох за пример едно стихотворение, за да видиш какво е написал човек през 1875-та година. Не искам да съм нихилист, защото и аз това не го харесвам изобщо, но в случая е важно да се знае откъде идват точно нещата. Всички знаем за предателите, които ги е имало още преди да паднем под турско робство и т.н. Не трябва да изтъкваме тези неща, но и не трябва да ги забравяме, защото само така можем да вървим напред. Трябва да се работи по този манталитет-и ако не работят хората, които осъзнават тези неща, кой да работи? Иначе за парламента си прав, но не напълно-не може да слагаш всички под общ знаменател, защото там има много хора-това е вид колективна казармена отговорност. Да, ти си изброил хора, което е добре, но не всички са като тях. Аз не мога да кажа дали ГЕРБ е дясна партия, но никой в България досега не е поставил това под въпрос, въпреки че всички плюят по тях, така че аз гледам какви са фактите. Иначе ми е все тая дали е дясна или лява-и друг път съм казвал-важно е какво се прави, писнало ми е от псевдолеви и псевдодесни партии. ;)

Laetitia написа:
parvanoff написа:Извинявай ако съм те обидил-не съм го направил умишлено! Все пак водим дискусия и ти давам конкретен пример-нещо, което може да те обогати евентуално, както и мен ме обогатяват мненията на хората тук! ;) А всъщност можеше да прочетеш стихотворението и да го изкоментираме или нещо друго, с което не си съгласна! ;)
Ти смяташе, че не знам на Славейков стихотворението ли? Разбира се, че ми е много добре познато и разбирам напълно какво го е подтикнало да го напише. Нормално е едно петвековно робство да смаже един народ психически. Но винаги съм смятала, че комунистическото робство е не по-малко тежко, защото родни българи колят българи за нечий чужд интерес. Сбъднали са се думите на Апостола, че тоз, който ни освободи, той ще ни пороби.
Както колегата вече посочи, у нас отрочетата на комунистите продължават да управляват и пак точат зъби, маскирани като демократи.

Нямам идея дали си го чела или не-давам го като пример, защото то казва много неща. Да, има много лоши неща, които са се случили по време на псевдокомунизма-поредно избиване на елита на нацията, това, което казваш също, доносничеството и т.н. и най-тежкото за мен-мързелът и кражбите-това е най-големият проблем за мен. Защото тогава, колкото и да работиш, каквото и да свършиш, получаваш все едно и също-поне в огромен процент от случаите, което научава на скътаване и мързел, а това го виждам във всички държавни учреждения, което спъва развитието ни като държава. При частниците или поне при повечето това не върви, но в държавните предприятия това си е масово явление-включвам и училища, болници и т.н. Това тежи много... Просто мнението ми е, че нихилизмът и страхът идват от други периоди от историята ни...
Последна промяна от parvanoff на 13 апр 2013 18:02, променено общо 1 път.
само Левски и България

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 апр 2013 18:02

В България има само една партия.
Политиката е мръсна работа-тя не е за недоказани лилянки и калинки.
Ако имате хубава професия и в това трудно време може да я упражнявате , правете го.

Върни се в “Архив”