chepishev73 написа:vaskonti написа:Значи, тук се пускат какви ли не линии и триъгълници, стоп-кадри и въпреки всичко нещата опират до броени сантиметри. Не е коректно да се смята, че това отсъждане е нарочно, а не неволна грешка. Няма човек, който да е в състояние в реално време да види нещо, което може да се види чак след прилагане на компютърни технологии и графики.
От друга страна до колкото знам съдиите имат инструкция когато не са сигурни в подобна ситуция да оставят играта да продължи, тъй като това се води "в интерес на футбола". Голът трябваше да бъде зачетен и тогава никой нямаше да обвини съдиите, че са признали гол от засада.
А е Васконти, моля те, бъди честен, ве майна. Със себе си. Кво значи някакви си линии и триъгълници? Перспектива е това. Костов го покриват поне с метър. В реално време не може да се види един метър покриване на засадата ли? Или ако не беше я вкарал Костов, нямаше да вдигне байрячето изобщо, защото ясно се вижда,че изчаква с дигането му. Или не видя по ТВ-то (така ми казаха), че главния е потупал страничния по раменцето на ръчичката, дето държи флагчето,и му е намигнал, усмихвайки се?
Ти да не би да не си видял всички схеми и линии, които се пуснаха тук?
Съдията на теория може да види точно какво се случва само ако се намира на една линия с нападателя, последния защитник и топката. Съдията рядко се намира в такава позиция, а защо - това вече е отделен въпрос. Засада и според мен няма, но в никакъв случай няма покриване 1 метър, а са на една линия.