Мнениеот pesho_1913 » 10 апр 2013 14:07
Честит юбилей, бели фенове !!! Много съм щастлив, че съм удостоен с честта да празнувам този велик ден, заедно с останалите верни привърженици на СЛАВИЯ ! Ние доказахме, че можем винаги да сме зад отбора и че никога няма да спрем с подкрепата, макар и тежките времена. Така ще бъде и занапред, защото след още толкова години, СЛАВИЯ ще продължава да съществува !!!
Ето и нещо, написано от мой приятел славист:
Да бъдеш верен до гроб!
Колкото повече наближава 00 00ч. на 10 април толкова повече тръпки ме побиват... предполагам при вас е същото. Усещането да си част от нещо толкова голямо е нещо, което пожелавам на всеки да изпита поне веднъж в живота си. Изписаха се толкова много неща около юбилея ни, кои истински, кои не дотам, но въпреки това реших и аз да драсна някой ред, просто за да споделя какво чувствам.
Спомням си като съвсем малък, неосъзнаващ какво се случва джентълмен, как гледах в апартамента на дядо ми емблемата на Славия. Кръгчето с триъгълника което всеки от нас е рисувал стотици пъти. Гледах емблемата на отбора, на чиито мачове ме водеха откакто имах някакви спомени- реално не си спомням кога е бил първият ми мач, сигурно съм бил на няколко месеца. Отбора, за който баща ми, дядо ми, чичо ми и кой ли още не от родата всяка седмица хвърляха толкова емоции, нерви, сълзи, понякога и радост, всяка седмица.
Почнах да пораствам и да осъзнавам лека полека какво се случва около мен- разбирах какво означава белият цвят, започнах да осъзнавам, че съм закърмен с някаква идея, в името на някакъв идеал.Лека полека почнах да смятам и гледайки четирите свещени цифри под С-то, което бях рисувал толкова пъти с толкова любов, осъзнавах, че съм част от нещо вековно. Толкова време чакам този 10 април 2013, да знам, че моя отбор, че моят ЖИВОТ навършва 100 години. И сега този момент дойде!
Ненужно е да споменавам успехите, които сме постигали, проблемите, пред които сме били изправени, рекордите, които сме поставяли, не защото ги умаловажавам, а защото всеки един от нас е пределно запознат с тях. Колкото и изтъркано да звучи, аз се чувствам най- горд и най- вече БЛАГОДАРЕН на предишните поколения, че са успяли да ме възпитат в името на Слависткия дух. Дух, който не се изчерпва с футболния отбор, или спортната институция Славия. Дух, който ме олицетворява като личност. Способността да останеш верен и предан в трудни моменти, да защитаваш честта си когато това изглежда почти невъзможно, да не си на страната на силния на деня, да имаш чувство за принадлежност към нещо Свято. БЛАГОДАРЕН съм, че у мен се е зародила тази гордост, която и в най- тежките моменти ми помага да остана верен. БЛАГОДАРЕН съм, че ОБИЧАМ!
Това са качества, които правят слависта не фен, не привърженик, а ЧОВЕК. Не съжалявам за нито една сълза или разочарование, което съм изпитал покрай отбора, защото тези неща са помогнали да ме изградят като човек.
Дълбоко в себе си всеки от нас знае, че Славия ще я има много след нас, ще се празнуват още много подобни юбилеи, нещата ще се променят и променят... „Многото години”, както на нас ни се струва в момента, които нашата Славия прекарва в сън ще изглеждат като временен период на затишие преди буря. И точние НИЕ, хората, които подкрепяме Славия в трудните времена, трябва да сме тези, благодарение на които ще настъпи бурята! Продължавайте да вярвате, приятели, продължавайте за да може децата и внуците ни да са горди с нас, които сме подкрепили Славия когато е било най- трудно, както ние сме горди с бащите и дедите си, изтърпяли всичките унижения на комунизма! Да са горди с хората, които не са се отказали след повече от 15 години без трофей, след унизителни загуби от знайни и незнайни отбори, след редица продадени мачове! Да са горди, че сме съхранили тази легенда жива... успеем ли да го направим- Славия ще ПРЕБЪДЕ! Пожелавам на всички приятно изкарване на празника, защото го заслужаваме! ИСТИНСКИ ВЕРНИ !
Кирил Миланов
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]