XX кръг, Лудогорец - Литекс, 0:0

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Re: XX кръг, Лудогорец - Литекс, 0:0

Мнениеот tsonpen » 09 апр 2013 10:57

plamen_ch написа:" tsonpen" сложи си ръката на сърцето и кажи до коя минута на мача трябваше да бъде показан жълт картон на Марселиньо за поредица от нарушения ?
А нима след края на мача този същия хубосник не блъсна съдията в гърба? /справка:Карвальо за подобно деяние бе наказан 2 мача само от видеозаписа/
На Пиргов му бе показан , и то с право,жълт картон за протест срещу съдиско решение,а защо не бе показан ей така от кумова срама поне един картон за Разградски състезател след като имаше доста поводи т.е. протести по време на мача,тези след последния сигнал са отделно?
А що се отнася до д-р Минев няма какво да го коментираме.При него ситуацията е следната: в мач който той или брат му играят и не са им показани картони до двайстата минута значи съдията не си е свършил честно работата....

Типичен коментар на човек, гледал нещата от неговата си камбанария. Ако вземем да вникнем във всяка ситуация, сигурно на всяка ще намерим аналогична с обратен знак. Но определено съдийските решения (определени от повечето като основателни) са в полза на Литекс, както и на останалите отбори, които съкратиха разликата до върха.
Гледам доста мачове от трибуните и знам как реагира публиката, дори и когато Лудогорец губи. Накрая на този мач доста фенове бяха бесни на съдията. В едни ситуации беше в правото си, но показа тенденция, в други сгреши, но моето впечатление беше, че сгреши и в двете посоки. Все пак, футболистите и щаба на Лудогорец протестираха, а тези на Литекс бяха доволни. И защо мислиш го наобградиха футболистите на Лудогорец? И аз видях, че някой бутна с ръка съдията, но не видях кой беше в навалицата. Наказанията не ги раздаваме нито ти, нито аз. Никога не съм бил против да има справедливи наказания. Пак ще повторя, че моята основна реакция към съдийството е за да се отбележи, че когато има съмнения, че се свири в ущърб на Лудогорец се мълчи, а в обратния случай гръмва бомба и по медии и по форуми. Дори в първия случай някой се опитва да преиначи нещата и отново да ни вкара във филм, че Лудогорец е подкрепен от съдиите.
[center]Изображение[/center]

plamen_ch
Контакти:

Мнениеот plamen_ch » 09 апр 2013 12:29

Бурната реакция срещу съдията бе за това ,че свири край на мача ,а не остави да се развие атаката...
Но по интереснно бе как реагира Йорданов-обърна се видя кой го бутна и се усмихна ехидно...
Такава ли бе реакцията му по отношение на Пиргов? В съчетание с не дадения по-рано жълт картон на Марселиньо май щеше да очива повече от един мач?
Иначе вярно,че наказанията не ги определяме аз и ти,но е прекалено нагло Ристосков да ми обяснява как бил сгрешил на мача за купата защото бил повече на маса. Дали на таза маса не е бил и Пламен Гетов?
Цяла България видя ,че съдията го бутат като животно ,но нито той нито делегатът са описали това в докладите си ,а няма да се самосезира и дисциплинарната комисия.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 09 апр 2013 12:42

plamen_ch написа:Бурната реакция срещу съдията бе за това ,че свири край на мача ,а не остави да се развие атаката...
Но по интереснно бе как реагира Йорданов-обърна се видя кой го бутна и се усмихна ехидно...
Такава ли бе реакцията му по отношение на Пиргов? В съчетание с не дадения по-рано жълт картон на Марселиньо май щеше да очива повече от един мач?
Иначе вярно,че наказанията не ги определяме аз и ти,но е прекалено нагло Ристосков да ми обяснява как бил сгрешил на мача за купата защото бил повече на маса. Дали на таза маса не е бил и Пламен Гетов?
Цяла България видя ,че съдията го бутат като животно ,но нито той нито делегатът са описали това в докладите си ,а няма да се самосезира и дисциплинарната комисия.

Като си си свършил работата, може и да си благороден срещу гнева.
За ситуацията с втория картон на Минев и картона на Пиргов, според мен там съдията си промени мнението. Аз мисля, че първо имаше симулация на играча на Литекс. Само го виж как пада и ми обясни как Минев го е съборил. Но когато Минев го прескача може и да има някакво нараняване. Още повече, че Минев не протестира срещу картона. Може и страничният да е казал нещо на главния, защото беше от неговата страна.
За случаят с Пламен Гетов вече ставате не само нагли, но и показвате, че нямате и достатъчно сиво вещество. На обществено място, където е имало и ТВ екип, един от легендарните български футболисти седнал да изпуши една цигара (тогава нямаше забрана, бързам да кажа,че и за това ще го обвините) със съдиите, които обядват там. Строго погледнато, такива контакти трябва да се избягват, но не са забранени и трудно можем да си представим в такава ситуация Гетов да се направи, че не ги вижда и да избяга от заведението. Така ли правят представителите на останалите клубове, че да съдим толкова строго? По-скоро съдиите трябва да се стремят да ограничават контактите си след мачовете с домакините. И само към тях може да е упрекът.
Чак като животно не са го бутали, недей преувеличава. Да е дал картон! Като е принципен и строг, да е докрай. Никой нямаше да му се сърди.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 09 апр 2013 13:03

tsonpen написа:
plamen_ch написа:Бурната реакция срещу съдията бе за това ,че свири край на мача ,а не остави да се развие атаката...

Като си си свършил работата, може и да си благороден срещу гнева.
За ситуацията с втория картон на Минев и картона на Пиргов, според мен там съдията си промени мнението. Аз мисля, че първо имаше симулация на играча на Литекс. Само го виж как пада и ми обясни как Минев го е съборил. Но когато Минев го прескача може и да има някакво нараняване. Още повече, че Минев не протестира срещу картона. Може и страничният да е казал нещо на главния, защото беше от неговата страна.

Какво значи "виж как го е съборил"?Пределно ясно се вижда, че Минев го държи отзад (рамото или ръката не помня добре къде точно от повторенията) и така му нарушава баланса от което следва падане и нарушение.И какво е това "може и да има нараняване"?Минев след като го събаря му стъпва на коляното с цялата си тежест вярно стана неволно, но тук задължително се свири нарушение без значение дали е било волно или неволно и дали има нараняване или няма.Колкото до протестите след краят съдията даже беше оставил една минута повече от това, което даде така че няма значение дали е имало зародиш на атака или е нямало.Човека е свирел и толкова няма какво да му се иска обяснение и да се бута нито ще си промени решението, нито нищо ми така само могат да си изпросят картони.Не помня у нас някой да е давал картони след края на мача още повече пък червени, но в Испания доста често съм виждал да дават червени картони именно заради подобни протести и бутания след като е свирил краят на мача.Нашите съдии не смеят да правят такива неща иначе си е по правилник.

plamen_ch
Контакти:

Мнениеот plamen_ch » 09 апр 2013 13:22

Нагли са обясненията дадени от Разград по повод прословутата вечеря.Те общо взето бяха под мотото : "Кой ми се изака в гащите"
И как така пък все в ощърб на противниците на Лудогорец действа напрежението върху съдиите?

мим
Контакти:

Re: XX кръг, Лудогорец - Литекс, 7.4.13, 18 часа

Мнениеот мим » 09 апр 2013 13:23

fen-fen написа:
мим написа:Аз за Литекс не мога да кажа нищо лошо, уважавам си ги хората и искрено се надявам да стане добър мач в неделя.
Е...не ми хареса само едно изказване на Стоичков, в което ни причисли към "мършите" в бг футбола, не му прави чест, но здраве да е, на готово по-лесно става / предвид него като треньор на Литекс/, но в нашия случай всичко се започна от Б групата и тези хора, които до момента водят отбора ни, са хвърлили много труд, да не говоря за средствата от Домусчиев, така че малко поне уважение към клуба Лудогорец.
А за прогнозата...върти ми се едно 2:0, предвид някои обстоятелства, но най-вече ми се иска нашите момчета да играят спокойно, с настроение и хъс, както го направиха Литекс с левскарите.

Грешно си разбрала. "Мършите" са предимно хората в БФС и съдиите.

"Дразнят ме мършите във футбола, които се подиграват с труда на децата. Това е все едно да се подиграваш със своите деца. Подиграват се с хората, които дават пари за футбола и с нас, които се опитваме да научим децата на футбол. Знаете за кого говоря, няма какво да ви обяснявам повече", заяви в свой стил Стоичков."

Това са му думите ;)

Да, това да, може да не сме към мършите, но сме към тези, според него, които, направили нещо съвсем нормално / предвид самолета, чашките, килимчетата/, което го има в белите страни, а видите ли как сме се представили... КАК СМЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛИ ? питам аз... най-добре от всечки и това, че трябваше да продължи Загреб, не значи, че трябва да ни оплюват. Бербатов ни защити тогава, Стоичков се подиграва сега... Сега си отговарям на въпроса защо Бербатов не иска да играе за национала... явно не можа да преодолее помията срещу него / макар и да не знам точно проблема с него, но явно такъв има /. Стоичков го уважавам, но манталитета си му е чисто български от към отрицателната страна...

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 09 апр 2013 13:44

JimBeam написа:
Какво значи "виж как го е съборил"?Пределно ясно се вижда, че Минев го държи отзад (рамото или ръката не помня добре къде точно от повторенията) и така му нарушава баланса от което следва падане и нарушение.И какво е това "може и да има нараняване"?Минев след като го събаря му стъпва на коляното с цялата си тежест вярно стана неволно, но тук задължително се свири нарушение без значение дали е било волно или неволно и дали има нараняване или няма.Колкото до протестите след краят съдията даже беше оставил една минута повече от това, което даде така че няма значение дали е имало зародиш на атака или е нямало.Човека е свирел и толкова няма какво да му се иска обяснение и да се бута нито ще си промени решението, нито нищо ми така само могат да си изпросят картони.Не помня у нас някой да е давал картони след края на мача още повече пък червени, но в Испания доста често съм виждал да дават червени картони именно заради подобни протести и бутания след като е свирил краят на мача.Нашите съдии не смеят да правят такива неща иначе си е по правилник.

Играчът на Литекс пада след като вече няма контакт между двамата и той е стабилен, но изведнъж подвива крака. А след това се държи за главата, така че не ми се вярва да е коляното. Тук по-скоро съм склонен да мисля, че има нарушение на Минев, защото ситуацията става и пред Петев, но той също не протестира за картона. Иначе въобще не съм сигурен, че виждам нарушението.
Съдията вярно, че остави време след края на продължението, но в него почти изцяло не се игра, а тази минута беше изцяло пред вратата на Лудогорец и веднага след като топката можеше да се окаже изненадващо пред другата врата свири края. Разбира се, че има право да го направи, това го повтарям за кой ли път. Но нещо ми се струва, че прозира отдолу. И може би точно затова е гузен и не раздава правосъдие заради последвалите протести. За мен си изигра перфектно картите. По-добре Лудогорец ощетен, отколкото Литекс ощетен. Заради второто е по-вероятно да го накажат. А и с това равенство всички останали отбори са доволни. С две думи съдията задоволи всички без Лудогорец и подсигури и себе си.

Потребителски аватар
OOP
Контакти:

Мнениеот OOP » 09 апр 2013 15:14

tsonpen написа:
JimBeam написа:

Играчът на Литекс пада след като вече няма контакт между двамата и той е стабилен, но изведнъж подвива крака. А след това се държи за главата, така че не ми се вярва да е коляното. Тук по-скоро съм склонен да мисля, че има нарушение на Минев, защото ситуацията става и пред Петев, но той също не протестира за картона. Иначе въобще не съм сигурен, че виждам нарушението.
Съдията вярно, че остави време след края на продължението, но в него почти изцяло не се игра, а тази минута беше изцяло пред вратата на Лудогорец и веднага след като топката можеше да се окаже изненадващо пред другата врата свири края. Разбира се, че има право да го направи, това го повтарям за кой ли път. Но нещо ми се струва, че прозира отдолу. И може би точно затова е гузен и не раздава правосъдие заради последвалите протести. За мен си изигра перфектно картите. По-добре Лудогорец ощетен, отколкото Литекс ощетен. Заради второто е по-вероятно да го накажат. А и с това равенство всички останали отбори са доволни. С две думи съдията задоволи всички без Лудогорец и подсигури и себе си.

Шонпен айде престани да се излагаш. Това е футбол не карти влез в час вече. Съдията може да наклони мача към равен ако водите с 1-0 и даде дузпа за другия отбор. А това, че е показал червн картон на Минев и то напълно заслужено го кометираш за 108 път вече и стана ясно, че само ти не си видял нарушението. Той бил стабилен, пък изведнъж паднал, ама се държал за главата, ама петев не протестирал, ама ама ама........излагаше се човече честно.
От „Фен клуб Сектор Г”:
Всъщност няма „сливане”, няма и „обединение” – има единствено преименуване на Литекс, слагането на червени екипи на техните футболисти и използването на нашата емблема.

Mitata написа:Ние за чест и морал не говорим

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 09 апр 2013 15:21

OOP написа:Шонпен айде престани да се излагаш. Това е футбол не карти влез в час вече. Съдията може да наклони мача към равен ако водите с 1-0 и даде дузпа за другия отбор. А това, че е показал червн картон на Минев и то напълно заслужено го кометираш за 108 път вече и стана ясно, че само ти не си видял нарушението. Той бил стабилен, пък изведнъж паднал, ама се държал за главата, ама петев не протестирал, ама ама ама........излагаше се човече честно.

Ти като си видял добре, опиши подробно какво става, защо пада със закъснение и защо се държи за главата после. Аз казах какво съм видял, но насреща има само констатации, но не и анализ.

Потребителски аватар
OOP
Контакти:

Мнениеот OOP » 09 апр 2013 15:26

tsonpen написа:
OOP написа:Шонпен айде престани да се излагаш. Това е футбол не карти влез в час вече. Съдията може да наклони мача към равен ако водите с 1-0 и даде дузпа за другия отбор. А това, че е показал червн картон на Минев и то напълно заслужено го кометираш за 108 път вече и стана ясно, че само ти не си видял нарушението. Той бил стабилен, пък изведнъж паднал, ама се държал за главата, ама петев не протестирал, ама ама ама........излагаше се човече честно.

Ти като си видял добре, опиши подробно какво става, защо пада със закъснение и защо се държи за главата после. Аз казах какво съм видял, но насреща има само констатации, но не и анализ.

Какъв анализ ти трябва......Литекс започват опасна контраатака, Минев я спира непозволено като изважда от равновесие футболиста на оранжевите. Не гледаш футбол от вчера и ти е ясно, че при всички положения това е ЖЪЛТ картон.........а в случая той е втори за Минев всичко е кристално ясно.
От „Фен клуб Сектор Г”:
Всъщност няма „сливане”, няма и „обединение” – има единствено преименуване на Литекс, слагането на червени екипи на техните футболисти и използването на нашата емблема.

Mitata написа:Ние за чест и морал не говорим

Върни се в “Лудогорец”