Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот Искам си Акаунта » 09 апр 2013 00:13

petkan написа:Ко става бе пичове? Ще ходим ли при винкелите?

Отивам да изпуша една цигара, а като се върна очаквам поне стотина положителни отговора :mrgreen:

Аз ще пропусна ... имам поне 2 основателни причини :mrgreen:

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 09 апр 2013 00:15

Баси, останахме 99 :(
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 09 апр 2013 00:31

Поредното доказателства за простотията по нашите земи....

Намериха царския орел Дарик II прострелян край Карнобат

8 април 2013 17:02 | Александра Гинева |
Орлето Дарик Втори оцеля, порасна и се завърна в България
Орлето Дарик II се завърна след зимуване в Турция
Младият царски орел Дарик II, който Българското дружество за защита на птиците проследява от 2010 г. със сателитен предавател в рамките на проекта LIFE+, е намерен мъртъв край Карнобат. Птицата е открита след сигнал от гражданин.
Тялото на орела, върху което е имало рани, е закарано от експерт на дружеството в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани” в Стара Загора за изясняване на причините за смъртта. Първоначалният преглед установява изключително ниско тегло, едва 2600 грама. След него е назначена рентгенография. Именно тя показва наличието на сачми в лявото крило на птицата.
Последвалата аутопсия установява висока степен на изтощеност, която според ветеринарните специалисти на Центъра е пряката причина за смъртта на птицата. Проби от вътрешните органи са изпратени за химико-токсикологичен и бактериологичен анализи, които най-вероятно ще се окажат отрицателни. Въпреки това, те ще бъдат изчакани, преди експертите от „Зелени Балкани” да направят окончателната ветеринарномедицинска експертиза.
Каквото и да покажат те обаче, експертите от Спасителния център на „Зелени Балкани” и Българско дружество за защита на птиците са единодушни, че в голяма степен именно бракониерският отстрел е причината за леталния изход на птицата. За случая, който двете природозащитни организации следят отблизо, са сезирани компетентните органи.
Царският орел е защитен вид по Закона за биологичното разнообразие на България, и редица международни конвенции. Наказателният кодекс у нас предвижда лишаване от свобода до пет години и глоба в размер от 1000 до 5000 лв. при унищожаване, задържане или продаване на европейски или световно застрашени диви животни.

Нямам думи...... :twisted: :twisted: :twisted:
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 апр 2013 13:32

Какво говориш Светльо ?
Хортувал съм ти за общия ни приятел (на мен и Кристиян) Антон Ковачев, който беше орнитолог и, който от дете живееше сред птици.
Същия беше един от идейните "творци" на орнитоложкия център край пода. От там минава и "Виа понтика" - главния маршрут за миграция на птиците от Европа към Африка и обратно. От него съм чувал, че от тук минават и много редки видове орли, розови пеликани и почти всички прелетни птици.
Следят ги, а преди години ходиха из горите на Странджа да "търсят" някакъв много, много, много рядък вид бухал. Някой си ( орнитолог най-вероятно) дочул специфичния му звук нощно време и всите се бяха вдигнали на пожар да го търсят. Бухалът бил от толкова рядък и бързо изчезващ вид , че имало не повече от 2-3 такива двойки из земите ни тилилейски...Тогава намериха доказателства, чрез изследване на повърнатото от птицата ( ставащо във вид на вкаменелост в зависимост от времето и давността на изхвърленото от стомахчето му) че птицата е в планината и е дошла откъм Турско...Къде, как и, в какъв вид са намерили след време този бухал оставям на твоето въображение и презумпцията, че са го открили от къдЯ подЪт надолу, там където всичко, което лети или върви става за е@ане или ядене. В случая съдбата на бухала е била някак си "по-благосклонна" :( , а именно - да "краси" нечий коптор...с тленностите си. :o . Не искам и да изпадам в подробности, в колко случая на обезглавени лебеди са се натъквали. В милата ни родина има много първични звЕрове прикрити зад хорска опаковка. Друго обяснение и логика за жестокостта аз лично нямам.
ПП: И нещо много интересно за гларусите, с които всите си съжителстваме казано от Антон преди време. Скоро я четох тази статия и реших да я споделя. Тъй и тъй се отвори дума. Барем да видиш, кой и защо ни краде суджуците от терасите. Глаааад, глааааад, глаааад...А това, че всъщност гадните гладни гларуси са вид чайки аз не го знаех. Сега някак си ми е по-угодно да кажа: "Чайка ми отнесе суджука". По-отпускарско звучи някак си. НЪл ? :P

http://www.focus-radio.net/?action=opinion&id=8821
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 09 апр 2013 14:37

Прочетете този виц, много ме развесели (пак е от фейса):

http://prikachi.com/images.php?images/49/6108049r.jpg
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 09 апр 2013 14:40

Като сте се запътили за Перник-а град голям, викам да видите една снимка от миналото: :mrgreen:

http://prikachi.com/images.php?images/76/6108076a.jpg

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 09 апр 2013 14:44

А за на връщане се пригответа за луксозната вечеря:

http://prikachi.com/images.php?images/84/6108084V.jpg

:mrgreen:

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 09 апр 2013 14:47

Офицялно Нефтохимик става сателит на Черноморец с назначаването на Антон Спасов 8-)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 09 апр 2013 14:56

Внимание! Това е напълно реална обява.

Във връзка с желанието на Чергар да прекрати трудовите си взаимоотношения с настоящия си работодател, поради несъвместимост на характерите и разминаване в разбиранията за коректност, Чергар обявява, че си търси работодател.

Образованието на Чергар е следното:

Завършва основно образование по времето на социализъма.

Средното си образование добива в техникум по времето на господството на мутрите.

Висше техническо образование завършва, докато работи, по времето когато България закриваше главите по договорите за присъединяване към Европейският съюз.

В крайна сметка решава, че най-важно е самообразованието и се отдава на четене, като предпочита политическа и антична философия, антична литература – писма и диалози, научна фантастика, популярна научна литература, социологически изследвания на бъдещето и т.н.

Все още се образова в училището на живота, като се надява, че няма да го завърши скоро.

Професионален жизнен път:

Над 15 години прилага ефективно и съвестно придобитите по времето на учението умения, отначало с горещ ентусиазъм, който за съжаление работодателят му в последствие успя да угаси.

След приемането ни в Европейският съюз, установява, че нещата не са такива каквито му ги представят и от края на 2008 година започва да се изявява като блогър в българското виртуално пространство. Работата му като блогър води до няколко политически скандала, един от които на международно ниво. Огромна част от публикациите му се четат и споделят от българи живеещи по целия свят. Немалка част от публикациите му се разпространяват като истински новини, включително и от утвърдени журналисти. От началото на годината блогът му има близо 300 000 посещения, а за отминалата 2012г. над един милион.

Качества:

Лоялен в границите на морала, справедливостта и закона. Изпълнява добросъвестно и в срок поставените му задачи. Диалогичен. Умее да слуша и да разбира какво му се говори. С богато въображение и нетрадиционен поглед върху решаването на поставени проблеми. Не се притеснява да предлага идеи. Противник на крайното противопоставяне. Може да влезе под кожата на всяка една личност, да се постави на нейно място и да усети какво мисли.

Езици:

Български – има богат речник, но пропуски в граматиката относно употребата на пълен и кратък член, и пунктуацията.

Не знае компютърни езици, но може да работи с компютър.

Незадълбочени познания по Английски, Руски и Гръцки.

Интереси:

Следи внимателно, анализира и коментира, обществено-политическия живот в страната и чужбина.

Друго:

Има издадена книга – “Апокрифна реалност”, благодарение на издателство Библиоскоп. Книгата се разпространява и в електронен формат тук.

Има майсторска степен по Айкидо и познания по други бойни изкуства.

Шофьорска книжка няма, обича да ходи пеш.

Изисквания към работодателя:

Да знае точно какво иска. Желание за дългосрочно сътрудничество.
Редовно заплащане, включително на здравните и социални осигуровки.

Не на последно място:

Очаква заплащане на ниво не по-малко от помощта отпускана от трудовата борса на изгонен от парламента депутат.

Забележка: Приема и работа на хонорар.

Покани за интервю изпращайте на ел. поща – chergari@gmail.com
На всички покани ще бъде отговорено.

Всички данни, предоставени от Вас, са защитени от честната ми дума и ще бъдат използвани единствено за осъществяване на настоящата цел.

П.С. – Моля всички мои читатели да разпространят настоящата обява. Благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 09 апр 2013 15:10

Но дори и котката не смее да посегне на гларус, защото той е много агресивна птица, която умее да се защитава.

Лично моя котарак "Малчо" беше набарал един гларус в двора ни и битката се оказа много тежка и за двамата
Гларуса осъкатя , а моя "Малчо" ослепя е едното очо .
Ама съм виждал и случки когато котка и гларус ядат заедно от една кофа , а даже имам и снимка 8-)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Върни се в “Черноморец”