Прав си, отклонихме се. Много е трудно това, аз съм опитвал вкъщи пред телевизора, ама не ми се получава. Като пуснех фифата и пак се пробвах така, ама не мога да говоря толкова бързо, абе бая си е зор, защото ти пресъхва устата и търсиш и пиене (вода).

За много малък интервал от време трябва да кажеш нещата хем вярно и отчетливо, хем да добавиш и собствен стил към коментара, за да няма заучени фрази. Иска си доста както практика, така и познаване на съответната терминология, а очевидно и добро зрение относно случващото се на терена. Готина ми се струва тази професия, обаче имам чувството, че човек трябва да е доста луд, за да си говори сам 90 и кусур минути, а понякога и да си отговаря. :D На всичко отгоре и трябва да е безпристрастен и да не пълни главите на зрителите/слушателите с излишна информация, иначе ще изпишем форумите пак. Точно заради това коментаторите на тв7 смятам, че се справят чудесно. Преди слушах и коментаторите на Дарик и пак ще ги слушам, но те пък вкарват твърде голяма емоция и никога не крият пристрастията си. Иначе са много по-добри. По радиото е още по-трудно, нещата се случват светкавично и как смогват не знам. Самият коментар не трябва да е натрапчив с излишна емоция според мен, защото после зрителят/слушателят може да се заблуди, че отборът му е играл кой знае какво при отправени да речем 2-3 удара в рамките на вратата. И пак дават повод за пълнене на форумите с клетви само че. Твърде малко са вече мачове, в които отборите излизат да се надиграват, а не само да разчитат на добра тактическа дисциплина. Ами те и по другите първенства вече положенията понякога са доста малко, а за удари във вратите да не говорим, всичко е тактика и физика повече. Да речем мача Литекс-Левски 2-1 беше най-стойностният досега през този сезон, въпреки слабата игра на сините.
Хубаво е да има и по някой друг бисер, защото точно по това се вижда кой е добрият коментатор и кой е малко по-слаб по стила му и изказа. Но прекалената емоция действа доста заблуждаващо, но всеки коментатор я притежава. Бразилските например ме кефят как полудяват при гол в мачовете им. В рамките на минута крещят "Гоооол!". Руснаците пък са ужасно тегави, аз основно при тях гледам заради доброто качество и са достъпни съвсем безплатно. Не като войо или мойо, накачили например всички филми, доста са с мои букви, сменят някое име и хоп- авторски права. Авторски права дръжки!

Войо е най-голямата "авторска" измама в България!