Нивото на водещите и коментарите в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Нивото на водещите и коментарите в България

Мнениеот Кашчей » 05 апр 2013 21:13

Тук всички пишем, а не говорим, имаме право на преглед на написаното, поправка на евентуални грешки и пак има невероятни бисери.Много ще ми е драго да мога да чуя някой от вас, вечно плюещите, да коментира на живо някакво спортно събите.

ПП-Интересно ми е, след колко време ще се появи поредната тема за коментаторите :mrgreen: След като шефовете на телевизиите ги търпят, значи не могат да намерят по-добри.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 05 апр 2013 21:25

защо написа:Според мен българските коментатори се развиват и са все по-добри. Преди 20 години бъркаха отборите, а сега различават даже повечето от футболистите. Сигурен съм, че е въпрос само на време да почнат да разбират и какво точно правят!

:lol: Добре казано и е валидно за някои коментатори от миналото. Все пак да не забравяме, че на миналото принадлежи и най-големият - Мичмана, лека му пръст. 8-)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 05 апр 2013 21:35

Кашчей написа:Тук всички пишем, а не говорим, имаме право на преглед на написаното, поправка на евентуални грешки и пак има невероятни бисери.Много ще ми е драго да мога да чуя някой от вас, вечно плюещите, да коментира на живо някакво спортно събите.

ПП-Интересно ми е, след колко време ще се появи поредната тема за коментаторите :mrgreen: След като шефовете на телевизиите ги търпят, значи не могат да намерят по-добри.

Не съм много съгласен... За нашите бисери - ясно, но коментаторите са спортни журналисти, това им е професията, те си вадят хляба с коментари и би следвало да са поне толкова добри, колкото ти си добър (а предполагам, че си) в твоята професия. ;)
Що се отнася до "търпенето"... ами и аз да бях шеф на ТВ, щях да търпя щерката на Николай Гигов (примерно) по една причина, синовете на Иван Ибришимов и Цецо Алипиев (Кедъра е по-некадърен и от баща си, завалията) по друга, щерката на Сашо Диков по трета и т.н., и т.н... 8-)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 апр 2013 21:49

Adrian Monk написа:
Кашчей написа:Тук всички пишем, а не говорим, имаме право на преглед на написаното, поправка на евентуални грешки и пак има невероятни бисери.Много ще ми е драго да мога да чуя някой от вас, вечно плюещите, да коментира на живо някакво спортно събите.

Не съм много съгласен... За нашите бисери - ясно, но коментаторите са спортни журналисти, това им е професията, те си вадят хляба с коментари и би следвало да са поне толкова добри, колкото ти си добър (а предполагам, че си) в твоята професия. ;)
Що се отнася до "търпенето"... ами и аз да бях шеф на ТВ, щях да търпя щерката на Николай Гигов (примерно) по една причина, синовете на Иван Ибришимов и Цецо Алипиев (Кедъра е по-некадърен и от баща си, завалията) по друга, щерката на Сашо Диков по трета и т.н., и т.н... 8-)

Спортен журналист не винаги може да бъде и добър коментатор.Не е много лесно да следиш играта, да имаш някаква тръпка от нея и да приказваш в ефир.Понякога, за да не мълчиш, защото няма какво да се коментира, се търси някаква бисерна мида, която не винаги се получава.
А да ми го слагате Мичмана за най-добър, с неговият равен и уморен глас, в който нямаше никаква емоции.. моля, моля.Кедъра, когато коментира баскетбол не бих го нарекъл некадърен, но това е мое виждане.Както и Петела, когато коментира моторните спортове.

ПП-Аз смея да вярвам, че съм достатъчно добър в професията си, но тя не е публична и не е свързана с изява пред много хора.В противен случай и за мен щях да чета подобни коментари.. особено от хора, които още и средно образование нямат.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
emi_cska
Контакти:

Мнениеот emi_cska » 05 апр 2013 22:28

CSKA69 написа:
tevez написа:Кой на кого е фен?
[offtopic]КАНАЛ 1
Ивайло АНГЕЛОВ – ЦСКА, Манчестър Юн.
Петър Иванов - ЦСКА, Аякс[/offtopic]

[offtopic]bTV
Борислав КАЛЕНДЕРОВ – ЛЕВСКИ, Манчестър Юн.[/offtopic]
САМО ЦСКА!!!! Само Реал Мадрид, Байерн, Манчестър Юнайтед, и Голдън Стейт Уориърс
100%ва подкрепа за Димитър Бербатов и Голдън Стейт Уориърс

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 05 апр 2013 23:14

Кашчей написа:
Спортен журналист не винаги може да бъде и добър коментатор.Не е много лесно да следиш играта, да имаш някаква тръпка от нея и да приказваш в ефир.Понякога, за да не мълчиш, защото няма какво да се коментира, се търси някаква бисерна мида, която не винаги се получава.
А да ми го слагате Мичмана за най-добър, с неговият равен и уморен глас, в който нямаше никаква емоции.. моля, моля.Кедъра, когато коментира баскетбол не бих го нарекъл некадърен, но това е мое виждане.Както и Петела, когато коментира моторните спортове.

ПП-Аз смея да вярвам, че съм достатъчно добър в професията си, но тя не е публична и не е свързана с изява пред много хора.В противен случай и за мен щях да чета подобни коментари.. особено от хора, които още и средно образование нямат.

Имаш дар слово, не грешиш много с правописа и пунктуацията, почти съм убеден, че е свързана с много писане. :) Един човек, дето се хвали сам обаче, не може да ме впечатли толкова. Я ми кажи честно и с ръка на сърцето какво ти е направил ЦСКА, та винаги са ти първа грижа и то само когато се издъним? :) И те оставям на мира завинаги...
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 апр 2013 23:21

dreben23 написа:
Кашчей написа:

Имаш дар слово, не грешиш много с правописа и пунктуацията, почти съм убеден, че е свързана с много писане. :) Един човек, дето се хвали сам обаче, не може да ме впечатли толкова. Я ми кажи честно и с ръка на сърцето какво ти е направил ЦСКА, та винаги са ти първа грижа и то само когато се издъним? :) И те оставям на мира завинаги...

Ами... Бъркаш, професията ми изобщо не е свързана с писане.А какво ми е направил ЦСКА ли.. ?Може и нищо да не ми е направил, но и не виждам причина да ги харесвам.Всъщност, трябва ли да харесвам някой футболен отбор, само защото и някой друг го харесва и ни се набива в главите, как без него ще свърши футболът у нас :roll: И не, не съм глорихънтър, както повечето от феновете на ЦСКА и Левски, и особено тези, които са извън София и региона.

ПП-Досега не съм си позволявал да пиша нещо в тема за мач, който сте загубили.Помисли върху това!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 06 апр 2013 01:02

velito написа::D също е голям кеф като видя Бареков няма по прост журналист от тоя те и Ботевистите ги е срам ,че е фен на Ботев

За ко да го е срам взима по 10 бона заплата.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 06 апр 2013 02:20

Ясно. Но имай предвид, че и не всички цесекари са търсачи на слава. Да речем, че е по-хубаво човек да си има някакви принципи, за да се различава с нещо от другите. Оттук идва и известно противопоставяне в мненията по конкретни теми. Те затова ги има тези форуми, всеки от нас да представи и своята гледна точка. Моите в повечето случаи са под формата на шега, зад която се крие и някаква истина. Именно заради споменатите принципи, никога няма да вляза във форума на противника с цел да омаловажа нечий труд. От спорта и не само от него съм се научил да уважавам противника. Каквото и да се случва, колкото и да не ме кефи Левски, няма да вляза във форума им и да се правя на интересен, за да си начеша егото например. Пускам някоя незначителна шега и толкова. Както няма да кажа лоша дума и за нашето собствено ръководство. Първо, че си нямам и най-малка представа как се управлява даден клуб и как е правилно да се управлява и второ, изобщо не ми и трябва да знам. Колкото и кусури да имат, хората дават някакви пари (къде чрез съд, къде без,щом закона го позволява), за да ни има. Мисля, че доста се оръсиха да покриват стари задължения от памтивека, но и си правят някоя друга далавера, което не е приятно на никого, но във футбола основно се перат пари, а в повечето мачове по света нещата не са истински категорично го казвам, защото виждаме какви неща се случват не само в България. Обещанието си е обещание, само моля по-внимателно се отнасяйте към любимия ни отбор, защото и ние имаме някакви чувства все пак! ;)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 апр 2013 07:19

dreben23 написа:Ясно. Но имай предвид, че и не всички цесекари са търсачи на слава. Да речем, че е по-хубаво човек да си има някакви принципи, за да се различава с нещо от другите. Оттук идва и известно противопоставяне в мненията по конкретни теми. Те затова ги има тези форуми, всеки от нас да представи и своята гледна точка. Моите в повечето случаи са под формата на шега, зад която се крие и някаква истина. Именно заради споменатите принципи, никога няма да вляза във форума на противника с цел да омаловажа нечий труд. От спорта и не само от него съм се научил да уважавам противника. Каквото и да се случва, колкото и да не ме кефи Левски, няма да вляза във форума им и да се правя на интересен, за да си начеша егото например. Пускам някоя незначителна шега и толкова. Както няма да кажа лоша дума и за нашето собствено ръководство. Първо, че си нямам и най-малка представа как се управлява даден клуб и как е правилно да се управлява и второ, изобщо не ми и трябва да знам. Колкото и кусури да имат, хората дават някакви пари (къде чрез съд, къде без,щом закона го позволява), за да ни има. Мисля, че доста се оръсиха да покриват стари задължения от памтивека, но и си правят някоя друга далавера, което не е приятно на никого, но във футбола основно се перат пари, а в повечето мачове по света нещата не са истински категорично го казвам, защото виждаме какви неща се случват не само в България. Обещанието си е обещание, само моля по-внимателно се отнасяйте към любимия ни отбор, защото и ние имаме някакви чувства все пак! ;)

Много се отклонихме от темата и не виждам какво общо има между моите виждания за някои неща в ЦСКА с нивото на коментаторите в българския ефир.Всъщност, общо има и то е, че коментаторите всеки има право да ги плюе (малко са тези във форума, които уважават), но за ЦСКА, Левски, Ботев не трябва да се казва лоша дума, иначе водещият (модераторът) взема превантивни мерки (и не само превантивни).Както написах и на колегата Монк, от тук пишещите братя и сестри, поне 70% не могат качествено, с писаната си реч, да предадат мислите си, но това не им пречи да се подиграват на тези, които трябва да говорят в ефир и изречената грешна дума не може да бъде изтрита.Всъщност, каквото е нивото на самата телевизия, такова ще е и нивото на спортните журналисти в нея.Много трудно качествен човек ще се задържи на място, където се правят компромиси с качеството.Може би единствено отлични финансови параметри биха го задържали 8-)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”