калпазанчо написа:Ники, навремето нямаше такива предварителни изпити по кубрильон пъти. Явяваш се веднъж в даден ун иверситет и това е. Така веднъж реших да се възползвам от старото неписано правило "Полят изпит-взет изпит". И отивам аз на тогава елитната"Елит", но забравих да си тръгна. Та към 6:30 реших да поема по дългия път към вкъщи. Пеша. Та в 7:00 отключвам вратата и насреща - баща ми...."Ааааа, тръгваш ли, много рано, аз тъкмо ставам да те събудя, ама щом си станал - айде, успех...." А аз решавам само за 5 ми н да си полегна, че направо ми се затварят очите.........Събудих се в 8:00, бащата още спи. Скочих в гащите и хоп - в първото такси. 8:10 вече съм в Учителския, ама на - не пускат вече. Пих кафета до 10:00 и обратно вкъщи. Легнах на един фотьойл в хола - и така до вечерта. Това ми е най-първия опит да стана част от академичната общност
еееех, луди млади години
Едно време беше и по различно,изпита беше един понеже на 90% се знаеше кои хора ще влезнат.Може да си направите справка например във ВИНС-а как няколко години под ред се падаше Варненска област на изпита по география,даже мои съвипускници разправяха как чакали за изпита и местни са им разпрявали,че ще се падне Варненска област,ама те не вярвали,понеже предната година било същото и в крайна сметка кат си отишъл и смяташ да учиш във Варна от ВИНС-а случайно решили,че е хубаво отново да си запознат с Варненска област