Как свирим – по български или по европейски?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Как свирим – по български или по европейски?

Мнениеот Foreigner » 02 апр 2013 13:05

Гочето1913 написа:Да искат Черно море да изпадне в Бгрупа , защото Черно море е НЕУДОБЕН съперник за двата псевдогранда!

Черно Море е срам за град Варна. Да приеме името Олимпик и да се мести където му е място - Тетевен. Да привлече и Борис Галчев.
...

Потребителски аватар
kambata
Контакти:

Мнениеот kambata » 02 апр 2013 13:10

Черно Море е неудобен САМО И ЕДИНСТВЕНО поради ужасяващия си терен, който освен това доста тесен. На такава нива и Барселона да дойде нищо няма да направи. Видяхме ви на нормален терен колко струвате - 4:0 и пак 4:0.

Гочето1913

Мнениеот Гочето1913 » 02 апр 2013 13:11

Foreigner написа:
Гочето1913 написа:Да искат Черно море да изпадне в Бгрупа , защото Черно море е НЕУДОБЕН съперник за двата псевдогранда!

Черно Море е срам за град Варна. Да приеме името Олимпик и да се мести където му е място - Тетевен. Да привлече и Борис Галчев.

Ние НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО с Тетевен! Ние сме първият шампион на България и първият носител на международен трофей в Румъния през 1925г. Но не знайно защо левскарско-цскарските журналисти всеки ден ми хвалят Левски и ЦСКА , които се издъниха в Европа от треторазрядните отбори Мура и Сараево, а нас ни обвиняват в не знам си какво! Май псевдограндовете искаха да им легнем? ДА АМА НЕ!НИЕ СМЕ ЧЕРНО МОРЕ И СМЕ НЕУДОБНИ НА ПСЕВДОГРАНДОВТЕ В КАКВАТО И ФОРМА ДА СЕ НАМИРАМЕ!

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 02 апр 2013 13:13

Гочето1913 написа:
Foreigner написа:

Ние НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО с Тетевен! Ние сме първият шампион на България и първият носител ан международен трофей в Румъния през 1925г. Но не знайно защо левскарско-цскарските журналисти всеки ден ми хвалят Левски и ЦСКА , които се издъниха в Европа от треторазрядните отбори Мура и Сараево, а нас ни обвиняват в не знам си какво! Май псевдограндовете искаха да им легнем? ДА АМА НЕ!НИЕ СМЕ ЧЕРНО МОРЕ И СМЕ НЕУДОБНИ НА ПСЕВДОГРАНДОВТЕ В КАКВАТО И ФОРМА ДА СЕ НАМИРАМЕ!

Един път се издънихме ама колко чудеса сме правили в Европа... вярно е че сте трудни съперници на Тича доказахте го сега срещу Левски и първия полусезон срещу ЦСКА... ама кой ви брои за живи като цяло... всички срещу Черно Море :lol: :lol: :lol: !!!
Изображение

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 02 апр 2013 13:17

Свирим по Български т.е. както ни е казано! Отиваме в Европа , там ни свирят по Ев-ки и се излагаме като кифладжии ! Падаме от полу - аматьорски отбори защото отборите са ни аматьорски! ;) Относно журналистите , си мисля че така е по - добре! Да се знае кой какъв е ! По - добре ли беше когато под маската на псевдо професионализъм се опитваха да коментират " безпристрастно " ?
Относно двуполюсния модел , той освен че се разчупва се и заличава! Все повече деца са фенове НЕ на Левски или ЦСКА , а на отбори от Европа! Просто защото им предлагат добър и зрелищен футбол !
Ако днес ми бе първи мач на Лаута , а не онзи спектакъл през 97 -98 сигурно и аз нямаше да стана фен на отбора! Няма я онази атмосфера на пълния стадион , батковците които ти показват как и какво! НЯМА ГИ ЗНАМЕНЦАТА ! Да малко нещо но важно за едно дете ! Няма ги малките ( НО МНОГО ВАЖНИ) безплатни неща на стадиона , няма ги и децата! Или поне не толкова колкото трябва да са!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 апр 2013 13:20

За мен най-важно е рефера да е професионалист и да свири честно мача.ЦСКА са го рязали както български рефери,така и чужди (европейски ми звучи сякаш България не е в Европа),за това не ги деля по националност,а по професионализъм.От "неможачите" (вуцовизъм) за мен съдиите са два вида:1)Тези които толкова си могат и 2)Тези които обслужват нечий интереси!Който и от тези два типа "неможачи" свири мачове от А група,толкова по-зле за нас феновете.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
botev_plovdlv
Контакти:

Мнениеот botev_plovdlv » 02 апр 2013 13:21

Гочето1913 написа:Поздравления на автора за темата! Замен Левски и ЦСКА са два смешни псевдогранда!

Фен на Левски/левскарство - ПСИХИЧНО заболяване
Фен на ЦСКА/цесекарство - ПСИХИЧНО заболяване

Няма наука да обясни тежките промени през които преминава разсъдъка на човека-левскар/цесекар.Необяснимо е как може нормален човек да си вярва,че отбора му трябва да бие ВСЕКИ мач с по 5:0 и как може НОРМАЛЕН човек да си вярва,че отбора му е АБОНИРАН да печели трофеи?Ако това не стане значи нещо не е наред.Не,той,разбирай левскаря или цесекаря трябва да печели винаги.Дори и с нечестни похвати,но винаги трябва да взема дори незаслуженото.Дори като го вземе има наглостта да му се радва.Естествено последва едно ЖЕСТОКО разкриване в Европа,кеф ти МУРА,кеф ти дебърцини(да не изреждам РЕЗИЛИТЕ има,че 2 страници няма да стигнат).Тогава виновни са ръководителите,а плиткоумния мозък не може да направи ЕЛЕМЕНТАРНАТА ЛОГИКА:
1.Фенски натиск и желание за ИЗМИСЛЕНИ успехи с КРИМИНАЛНИ методи
2.Поставяне под натиск на шефовете там да набавят измислените трофеи или рязане на греди,блокиране на магистрали......
3.Шефовете от зор купуват мачове,съдии,титли
4.Последва ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ резил в Европа.
Някой ако каже,че не е иначе е просто ЛЪЖЕЦ.А истината е,че двата отбора Левски и ЦСКА са като два тумора в тялото на българския футбол.Вземат и унищожават най-добрите млади играчи,при тях ВСЕКИ деградира тотално.Примерно Спас Делев спря с футбола благодарение на "трамплина" ЦСКА запратил го в Анадолските зандани в Диарбекир,Даниел Димов - от национал в смешник носещ вестниците на треньорите,Пламен Илиев - от национал в типичния подуенски гамен тип Гонзо наглеещ по терените и смятащ,че ритането на паднал съперник е достойно поведение???Второ-унищожават първенството и феърплея с гнусните си прийоми.Левски- УСУРНАЙСИ победи,съдии,корупция,"впечатляващи" обрати на полувремената....и какво?2 истински мача - ПРЪЦ-ПРЪЦ,2 загуби....Абе какво да говорим,казал съм го....
ДОКАТО НЕ ГИ ЗАКРИЯТ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ!Те са последните чеда на комунизма и докато не се заличат из корен цялата държава,икономика,морал и прочее ще е окалян!

Да искат Черно море да изпадне в Бгрупа , защото Черно море е НЕУДОБЕН съперник за двата псевдогранда!

+1 Напълно съм съгласен

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 02 апр 2013 13:25

GOLEADOR написа:За мен най-важно е рефера да е професионалист и да свири честно мача.ЦСКА са го рязали както български рефери,така и чужди (европейски ми звучи сякаш България не е в Европа),за това не ги деля по националност,а по професионализъм.От "неможачите" (вуцовизъм) за мен съдиите са два вида:1)Тези които толкова си могат и 2)Тези които обслужват нечий интереси!Който и от тези два типа "неможачи" свири мачове от А група,толкова по-зле за нас феновете.

Тъпото е, че съдиите ни далеч не са толкова зле. Когато искат, могат да свирят и на ниво. Затова още повече се набива на очи когато надуват свирката(и в пряк и в преносен смисъл) в нечий интерес...

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 02 апр 2013 13:28

Гочето1913 написа:
Foreigner написа:

Ние НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО с Тетевен!

Практикувате абсолютно същия стил като тях- каруцарско-селска блъсканица. Защо не дойде някой съдия от Европа да свири на Тича да видим с по-колко човека ще завършвате мачовете?
Погледни разликата с отборите от другите големи градове - Пловдив, Бургас, Стара Загора.
А, относно отпадането, ако изпаднете няма да е, защото сте спечелихте само 1 точка от Левски, а защото загубихте 3 от Етър. Сещаш ли се? Или може би тогава съдията не ви даде 3 дузпи и не изгони двама от Етър? За да се мерите с големите първо трябва да биете малките.
...

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 02 апр 2013 13:48

В България се свири по български, но дори и по европейски да се отсъжда, пак ще има освирквания.("По европейски" визирам, че всяко едно положение, заслужаващо нарушение, се свири) За пример ще дам мача на Черно море срещу Левски: Очевидно съдията, след като моряците поведоха с 1-0, подпря Левски, като им зачете гол след доста очевидна засада. Имаше псувни, спорове и караници, ама играта си продължи и връщане назад нямаше. Но от този момент човекът със свирката започна да свири "по български". Или като един вид компенсация за другия отбор, ако така мога да го кажа. Два примера са достатъчни: 1) Сашо Александров трябваше да бъде изгонен, 2) Левски трябваше да получи дузпа накрая. Но дори и да не броим ситуацията с Александров, при дузпата стана страшно. По какъвто и начин да беше свирил съдията, щяха да последват много скандали от страна на един от двата отбора. Той реши да свири "по български". Показа слабост, защото знаеше, че вече е порязал домакините и ако беше дал дузпата, щеше да се говори нещо от типа: "Не стига, че им зачетоха гол от засада, пък и дузпа в последната минута им дадоха". В крайна сметка всички от синия щаб започнаха да говорят как са ги ощетили. НО какво щеше да стане, ако пък съдията беше отсъдил дузпата? Тогава от щаба на Черно море щяха да избухнат и да започнат с критикуването. Получи се една конфузна ситуация, в която съдията е виновник, независимо какво отсъди. Абе... Каквото и да си говорим, съдиите в България са слаби, които лесно се огъват и се повлияват от емоциите по трибуните. Не че в Европа са цъфнали, но тук са една степен по-надолу.
п.п. Към автора на темата искам само да кажа, че в мача Славия - Черно море, засадата при отменения ви гол беше ОЧЕВАДНА, така че разни бръщолевения, че ситуацията била спорна, са ненужни ;)
Foreigner написа:За да се мерите с големите първо трябва да биете малките.

Следователно и Левски не приспада към големите, щом направи нулево равенство с Монтана, у дома :roll:
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Футбол - България”