Момчета, гледам, че леете сълзи по Мъри и неговия жълтеникав с лек привкус на черно отбор. Сега ще ви обясня моята теория за успеха на Левски в средата на първото десетилетие на новия век.
ИСТИНСКИЯТ проблем в Левски от 5 години насам е липсата на каквато и да е стратегия за развитие на отбора ! И няма да видим скоро светлина в тунела, а след всяка случайна победа с по-голям резултат(Етър) или някой по-добър мач на Левски(Левски-Черно море 4:0) или случайно възраждане на шансове за титлата(Равенствата на Лудогорец), както се случваше през последните 5 години това е една огромна ЗАБЛУДА!!!
Истинският проблем в Левски не се казва - Иво Тонев ! С него и без него все тая! Парите в А група не играят, кой знае какво значение! Така, че не си мислете, че само с пари нещата ще се оправят!
Истинският проблем в Левски се казва - Липсата на каквато и да била политика и стратегически план за развитието на Левски, такъв какъвто имаше преди 5 години - План 2004-2007 с цел изграждане на отбор, който да се представя достойно в Европа!
Може да съм тийн, но гледам мачове на любимия отбор от както се помня. Малко припомняне на дадени резултати или събития ми трябва, за да мога да изложа тезата си.
Нима през 2004-та година, когато беше положено началото на План 2004-2007 отбора на Левски не беше в дори по-голяма криза и от сега ? Майкъл Чорни като се махна от Левски през Март 2004-та година след мача Родопа-Левски 2:1 и остави Левски на бедния Тодор Батков, Левски как се оправи и спаси тогава? Много лесно! Стартира клубна политика и план за развитието на ПФК Левски, без значение, че главните изпълнители на този План и Политика се казваха Мъри и Наско, можеха да са Петьо и Христо и пак Левски щеше да постигне невероятните успехи от периода 2004-2007! Въпроса беше, че в Левски имаше план и затова имаше успехи!
И преди и сега, в Левски пари за селекция не е имало от 9 години насам - за последно през 2004-та година! Помня, че за периода 2000-2004 Майкъл Чорни беше налял 80 милиона долара в Левски и резултати имаше ли? - май не.
От 2004 до 2013 - Батков е дал не повече от 20 милиона за Левски, ама резултати имаше, въпреки, че си спомням как по време на плана за развитие на Левски от лятото на 2004 до лятото на 2007 в клуба не се правеше абсолютно никаква селекция и се разчиташе главно на юноши и резерви от преди това останали в отбора, ама поне се работеше по някакъв план за дългосрочно развитие с ясна и определена цел! Дори един страшен играч като Бардон го взехме, мисля че, със свободен трансфер и то след проби.

Лошото е, че съм пълен глупак и въпреки че си имам обяснение за всичко, продължавам да се радвам, когато отборът ни ме заблуди с някой хубав двубой. Най-вероятно, просто съм жаден за титли, все пак съм видял кажи-речи трички.