Кои според вас са тези 8 клуба?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Кои според вас са тези 8 клуба?
Никой не говори за отнемане на точки и санкции някакви. Просто трябва да си платят дълговете и това е. Миналата година ЦСКА призна, че има дълг към бюджета за 1,5 млн лева. Това стана при преговорите с Лупи за продажба когато ДАНС провери клуба. Този дълг е разсрочен, за него се знае от година. Може би с лихвите и по схемата на разсрочване да е 2 млн лева, не знам. Така че сега медиите ще гръмнта как ЦСКа дължи 2 млн лева, но пак казвам - това се знае отдавна и не е новина. Новите собственици обслужват този дълг.Интересно е да се види какво са изкарали проверките в другите клубове.
Carpy написа:Никой не говори за отнемане на точки и санкции някакви. Просто трябва да си платят дълговете и това е. Миналата година ЦСКА призна, че има дълг към бюджета за 1,5 млн лева. Това стана при преговорите с Лупи за продажба когато ДАНС провери клуба. Този дълг е разсрочен, за него се знае от година. Може би с лихвите и по схемата на разсрочване да е 2 млн лева, не знам. Така че сега медиите ще гръмнта как ЦСКа дължи 2 млн лева, но пак казвам - това се знае отдавна и не е новина. Новите собственици обслужват този дълг.Интересно е да се види какво са изкарали проверките в другите клубове.
Едно е да разсрочваш дълг и съвсем друго да укриваш данъци. Даже в случая с разминаването на реалната и обявената заплата на футболистите се касае за значително занижени данъци и социални и здравни осигуровки, които следва да се преведат на държавата. А при положение че плащаш на футболистите заплатата която си декларирал пред държавата, но не си внесъл дължимото тогава не става въпрос за укриване на данъци, а просто за тяхното неплащане
И не става просто така да си преведат укритата разлика провинилите се клубове. Защото това е нарушаване на закона и трябва да се приложат санкциите (било то и затвор) посочени в него....
ПП: Само да не забравяме къде живеем и колко често се "спазва" закона.................
fr3ak_boy написа:ЦСКА, Левски, Локо Мездра, Ботев, Локо ПД, Черно море, Спортист и Славия.
Е те Спортист от тая година са в А група как ще натрупат за толкова време дългове
POPCORN написа:unobg написа:Е това , че се осигуряват на 220 лв няма как да го извъртят , че е станало случайно . Само с изплащане на задължението не би трябвало да им се размине , ако бяхме в нормална държава де ...
еми прав си, ама пък ако ги изхвърлят всички от футбола какво става?още повече ще го закъсаме във футболно отношение?
Българският футбол отдавна е затънал, не закъсал. Вижда се, че нищо не е наред, има само отделни проблясъци като тези на ЦСКА в евротурнирите. Националния отбор скоро може да удари дъното. Трябва нещо да се промени, а аз съм за радикална промяна - оставят само 8 професионални отбора, всички други стават аматьорски. Зарязват мъжкия национален отбор, както и младежкия. БФС трябва да налива пари само в детско-юношески футбол. Но с това ръководство едва ли.
При положение, че този от НАП каза, че са ги хванали след като са се ровили в документите на БФС за тези, които са разтрогвали, значи трябва да се провери, кои играчи са разтрогвали договори. И там ще излязат имена. Със сигурност за Ботев се знае, другите ще разберем.
vonabrav написа:При положение, че този от НАП каза, че са ги хванали след като са се ровили в документите на БФС за тези, които са разтрогвали, значи трябва да се провери, кои играчи са разтрогвали договори. И там ще излязат имена. Със сигурност за Ботев се знае, другите ще разберем.
Аз съм от "Ботев" и съм сигурен, че митю е укрил големи суми. Но всички отбори са в кюпа. Сигурен съм и за локо пловдив, че са укривали данъци. Работя като счетоводител и в нашата счетоводна кантора щяхме да водим счетоводството на локото през 2007 г. Идваха шефовете при нас да сключват договор, бяха донесли всички документи. Но гръмнаха Тасев и се отказаха от нас, защото дойде нов собственик. Тогава си спомням, че разглеждах договорите на играчите, всички се осигуряваха на минимална заплата.
Вие сте интересни "фенове" . От години се знае че всички клубове плащат данъци върху едни заплати а реално плащат съвсем други . Като и доста фирми от така наречената сива икономика. Това са данъчни престъпления и се вършат от всички клубове , евентуално с изключение на ЦСКА по времето на Лупи
. Една от причините за това което му се случи на Лупи е че се опита да изкара парите във футбола на светло , само че по-големите играчи му разказаха играта.Не случайно Лупи питаше как ЦСКА плаща в пъти по-големи данъци от Лефски . България не е държава в която законите значат нещо , затова и толкова години се търпяха тези безобразия.
Дано сега започне някаква промяна.
Дано сега започне някаква промяна.
realno написа:
ЦСКА се шегуват на една наша нормална загуба...
Евроидиот Подуене - Хамрун Спартанс(Малта) 2:6
Нормално .
Нормално .
CSKA ИМА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ А ЛЕВСКИ УКРИТИ
И ТОВА ЕДИНСТВЕНОТО ХУБАВО КОЕТО НАПРАВИ ТОМОF
ИЗВЕДЕ ДОХОДИТЕ НА ФУДБОЛИСТИТЕ НА СВЕТЛО
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.
- Бижутера
- Контакти:
ако беше само един отбор длъжник,то щеше да обере пешкира,ама щом е половината А група едва ли ще има кой знае какви последствия

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Бижутера написа:ако беше само един отбор длъжник,то щеше да обере пешкира,ама щом е половината А група едва ли ще има кой знае какви последствия![]()
![]()
![]()
![]()
Очевидно е че някои мисловни дейности са трудни за лефскар . В интерес на справедливоста трябва да се поясни .
Да ДЪЛЖИШданъци и да УКРИВАШ данъци са две коренно различни неща и попадат в различни параграфи . Знам че ти е трудно.
realno написа:
Нормално .
Нормално .
Върни се в “Футбол - България”