"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: "Висящо кафе" - има ли почва у нас ?

Мнениеот GOLEADOR » 27 мар 2013 16:42

Колега,не съм съгласен с упреците ти към мен.Та нали призива ми бе да се помага на бедния с това от което има нужда,а ти пак искаш да им дариш неща от които те не се нуждаят.1000 пъти обясних ,че жеста на доброта се обезсмисля когато е неадекватен.Разбира се,всеки решава сам какво и как да даде на бедните,аз ще го правя по моя начин,ти по твоя и те така...
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 27 мар 2013 23:05

Някой искаше "Висящ алкохол",ето нещо по темата:
„ВИСЯЩИ“ ВОДКА, УИСКИ И БИРА В „БРИЗ“

източник:http://izvestnik.info/?p=4582

„Висящи“ по една водка, уиски и бира вече е получил клиент на бистро „Бриз“, намиращо се на бул. „България“. Дойде клиент още в понеделник, купи си питие и остави още средства за алкохола. Гледал по медиите за кампанията, решил да почерпи някой, който няма възможност да си го позволи. Вече са оползотворени, както подобава. Това каза Янка Крайчева, барманка в бистрото.

Тя допълни, че всеки ден влизат хора да питат дали има „висящо“ кафе. След първия жест обаче, още никой не е оставял сума. Само се множал броя на желаещите. Барманката мисли, че все още студеното време е причина да няма развитие на кампанията. Уверена е, че след затопляне на времето, ще се увеличат и „висящите“ питиета. На същото мнение е продавачката в бистро „Санеко“ Анелия Богоева. Там обаче все още никой нито е оставял пари, нито е питал за наличие на платени питиета и храни. В бар „Муза“ засега са имали едно запитване за кафе. В заведение „Евъргрийн“, до ПМГ „Иван Вазов“, няколко клиенти обсъждали днес идеята, но никой не оставил нещо „висящо“.

Що се отнася до храните, там ситуацията е малко по-различна. В дюнерите до Градската библиотека продавачката Катя Ангелова каза, че знае за кампанията. Досега обаче интерес никакъв и от двете страни. Положението не е по-различно във фурната на Бабин пазар, във „Форнети“ на бул. „Раковски“, както и в може би най-старата баничарница в центъра. На последното място заявиха, че дори без кампания, дават закуски на нуждаещи се. В хранителния магазин под тунелите все още не бяха чували за инициативата.

Не е сигурно, че парите ще отидат по предназначение. Има вероятност заведенията да злоупотребят. Да има платени неща, но да кажат, че няма. От друга страна, да се възползват нямащи нужда, коментират граждани. Болшинството обаче подкрепя каузата.

ЗА КАМПАНИЯТА

Кампанията стартира по Фейсбук и набира популярност. Първоначалната идея бе „Висящо кафе“, но започнаха да се появява и „висящи“ закуски, хляб, мляко и други хранителни продукти. Появиха се информации за опера, театър, дори екскурзии. Накратко – клиент купува две кафета, например, едното изпива, за другото само плаща. След това друг влиза и пита дали има от ободряващата напитка. Този род благотворителност за първи път се появява в Италия. От няколко дни и в нашата страна инициативата си пробива път.

Както се казва,на печелившите - честито!

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 28 мар 2013 08:56

Тея на магистралата почнаха ли да предлагат "висящи" услуги? :mrgreen:

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 28 мар 2013 19:27

GOLEADOR написа:Колега,не съм съгласен с упреците ти към мен.Та нали призива ми бе да се помага на бедния с това от което има нужда,а ти пак искаш да им дариш неща от които те не се нуждаят.1000 пъти обясних ,че жеста на доброта се обезсмисля когато е неадекватен.Разбира се,всеки решава сам какво и как да даде на бедните,аз ще го правя по моя начин,ти по твоя и те така...

Стига ве...Все някой ще го оцени. Жеста си е жест. Такова животно като неадекватен жест аз не знам да съществува. П-скоро има хора, които не ценят малките жестове, щото българина, колкото и да е скъсан обича да вдига високо нослето и да отказва всичко направено от сърце и душа на друг човек с мисълта да помогне, ама не за да се покаже колко е готин и има кинти да помага, а просто да задоволи нуждата си да прави добро за другите. :)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 28 мар 2013 20:59

Кировец написа:
GOLEADOR написа:Колега,не съм съгласен с упреците ти към мен.Та нали призива ми бе да се помага на бедния с това от което има нужда,а ти пак искаш да им дариш неща от които те не се нуждаят.1000 пъти обясних ,че жеста на доброта се обезсмисля когато е неадекватен.Разбира се,всеки решава сам какво и как да даде на бедните,аз ще го правя по моя начин,ти по твоя и те така...

Стига ве...Все някой ще го оцени. Жеста си е жест. Такова животно като неадекватен жест аз не знам да съществува. П-скоро има хора, които не ценят малките жестове, щото българина, колкото и да е скъсан обича да вдига високо нослето и да отказва всичко направено от сърце и душа на друг човек с мисълта да помогне, ама не за да се покаже колко е готин и има кинти да помага, а просто да задоволи нуждата си да прави добро за другите. :)

Колега,просто прочети предишните ми постове и ще разбереш кое е неадекватен жест и защо съм против него.Тръгна ли да ти отговарям,ще трябва да се повтарям.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 29 мар 2013 18:42

Не - българинът не е дорасъл толкова все още...
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 29 мар 2013 18:59

GOLEADOR написа:
Кировец написа:

Колега,просто прочети предишните ми постове и ще разбереш кое е неадекватен жест и защо съм против него.Тръгна ли да ти отговарям,ще трябва да се повтарям.

Аз само като прочета 2-3 изречения и схващам мисълта ти, ама не си прав, като отричаш докрай тази инициатива. Всъщност като говорим за НЕАДЕКВАТНИ жестове сега се сещам за един отново на гърба на данъкоплатеца - 50млн.лева ще бъдат раздадени на бедните под формата на еднократна помощ - т.е. по 30-60 лв. на калпак с очакване мъката им да свърши. Това е идиотски жест не просто неадекватен. С толкова много пари - 50млн.лева ще излекуват сума деца и крайно нуждаещи се от лечение в чужбина. Ама предпочитат да ги дадат на пенсионерите сега, за да си "купят" гласовете им вместо да раздават пари пред урните.

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 29 мар 2013 19:03

Абе,са се сетих,няма ли да сложат и едни висящи пари :mrgreen: ?! Бая хора ще останат доволни....

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 мар 2013 22:07

Колеги,много хора ме убеждават , че идеята "висящо кафе" няма почва у нас защото за разлика от италианците,ние нямаме европейски манталитет.Но ако трябва да сме честни,българите сме тези които измислиха "висящата"благина!Та след 1989 нашето правосъдие предлага услугата "висящи дела" и много българи в нужда се възползват и досега от нея.Ето някой от тях:
[offtopic]Престъпник с няколко висящи дела опита да убие полицай!След гонка като в екшън филм полицай от Гоце Делчев едва не загина под гумите на лек автомобил „Мерцедес”. Колата управлявал без шофьорска книжка и в пияно състояние криминално проявеният Ибрахим Шенгов от гърменското село Дебрен.
Катаджията от Гоце Делчев по чудо оцелял, след като с бясна скорост върху него връхлетял умишлено престъпникът рецидивист, излязъл преди година от затвора за брутални изнасилвания и многобройни грабежи.
Според полицаите Шенгов не се подчинил на стоп палка и избягал от проверка на КАТ в района на община Гърмен. Полицейският автопатраул въпреки трудния терен настигнал и стопирал „летящия” мерцедес на Шенгов в района на село Огняново. Криминално проявеният обаче предприел неочаквана маневра и насочил возилото към един от полицаите с бясна скорост, с намерение да го прегази.
Бързата реакция на атакувания полицай му спасила живота. Той успял да увисне във въздуха на вратата на полицейския автомобил, до който на косъм профучал мерцедесът на Ибрахим Шенгов. В рамките на половин час Шенгов избягал два пъти от полицейския автопатрул.
След инцидента преследването на престъпника продължило и той бил открит извън село Гърмен.
Срещу Ибрахим Шенгов още днес от полицията в Гоце Делчев повдигнаха обвинение с настояване за налагане на постоянна мярка „задържане под стража” и образуване на дело за опит за убиство на длъжностно лице, възпрепятстване работата на органите на реда, управление на автомобил без дукоменти и в нетрезво състояние.
Ибрахим Шенгов е с няколко висящи дела, като едно от тях е за блудство.[/offtopic]
[offtopic]1000 престъпници с повече от 4 висящи дела!Близо 1000 са бандитите с повече от 4 висящи дела, които тормозят обществото. От прокуратурата твърдят, че само до преди година те са били двойно повече. След въвеждането на специален електронен регистър, който да следи делата срещу тях, броят на рецидивистите е намалял.

Веско Атанасов-Вълка е от Варна. В края на април той беше задържан в Шумен заради участие в кражба на автомобил. Колата е собственост на неговия познат Сюлман Писанцъла от Цар Калоян. Версията на Вълка е, че бил потърсен за помощ.

"Писанцъла го е помолил, тъй като знаел, че познава контингента, защото Веско е осъждан за кражби на коли, да му окаже съдействие за намирането на автомобила", твърди Кръстьо Сотиров, адвокат.

Според обвинението обаче Веско Атанасов е част от схемата. Той е трябвало да върне колата срещу 3000 лева откуп.

Съдът реши, че Веско трябва да остане за постоянно в ареста. Хората като него с повече от две дела у нас са близо 9000, сочат данните на прокуратурата. От девет месеца обвинението работи с нов регистър, който улеснява работата с рецидивистите.

"Образно казано разбираме, че в София лицето се подозира за кражба, но то има още 2-3 в страната. Логично е да се предположи, че това лице е опасно и за него да се поиска най-тежката мярка задържане под стража", обясни Росен Димов, Върховна касационна прокуратура.

Системата дава възможност и за контрол на работата на прокурорите.

От прокуратурата признават, че в момент на криза на мястото на отстранените стари играчи идват нови.
Какво още работят хората с професия "бандит" ще ви разкажат тази вечер в bTV Репортерите Асен Иванов и операторът Бисер Босилин.[/offtopic]
[offtopic]Парпарова имала 8 висящи дела!48-годишната счетоводителка Анна Парпарова, която бе задържана в Пловдив с още петима души по обвинение за измама с теглене на банкови кредити, има осем висящи дела. Това показва справка на прокуратурата. Финансистката и нейните съучастници, сред които адвокат Борислав Златанов, съпруга є Кънчо, дъщеря є Гергана, бизнесменът Иво Хлебаров от Казанлък и Георги Чобанов, опитали да изтеглят с фалшиви документи близо 2 млн. лева кредити от няколко банки.

Парпарова има по две висящи дела в Окръжна и Районна прокуратура в Пловдив, четири са внесени с обвинителни актове в съда. Повечето от тях са за документни престъпления, обясниха магистратите. Счетоводителката е осъдена на 1.5 г. условно за документно престъпление, но обжалва наказанието и то не е влязло в сила.

Вчера прокуратурата внесе нов обвинителен акт срещу Анна Парпарова и колежката и от счетоводната кантора Силвия Каназирска. Двете научили от бивша клиентка, че е изтеглила бърз кредит от институция, която изобщо не се задълбочава в проверката на данните на искателя, а за 24 часа предоставя исканата сума. Двете финансистки решили да се възползват от възможността.

Днес Окръжна прокуратура ще поиска от съда постоянен арест за Анна Парпарова и съучастниците є. За счетоводителката това няма да е първият престой зад решетките. На 25 април тя беше арестувана по друго висящо дело за крупна финансова измама, но на 31 юли съдът измени мярката є за неотклонение в домашен арест, защото била болна.[/offtopic]
И преди да упрекнем съда,да си спомним,че важен е жеста,както се казва в един пост по-горе:"Стига ве...Все някой ще го оцени. Жеста си е жест. Такова животно като неадекватен жест аз не знам да съществува."

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 22 апр 2013 19:09

Viktor4o_Rs написа:Аз смятам, че за съжаление това няма почва у нас, в нашата родна действителност. ;) Иначе самата идея е страхотна и много хубава, но тук ей на, почна се - ще ти вземат парите, циганите щели да се редят, ама това, ама онова ... Е как да стане, като при всичко интересно и позитивно ние винаги му намираме кусур и типично по байганьовски ни е страх, че ще ни вземат мускалчетата :arrow:

Отвори си фирма и предлагай висящи,стърчащи и т.н., за да дадеш пример на другите , стига си се оправдавал ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Върни се в “Свободна зона”