Ще успее ли Тотнъм да задържи 4-то място?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Ще успее ли Тотнъм да задържи 4-то място?!

Мнениеот smoothc » 26 мар 2013 00:24

Сезонът във Висшата лига е на финалната права.Борбата за титлата изглежда решена,в дъното и борбата за оцеляване все още има някаква интрига,докато тази за 4-то място(даващо право за участие в Шампионската лига) е по-интригуваща от всякога!
Дистанцията между 4-я(Тотнъм) и 5-я(Арсенал) е само 4т,но "Атрилеристите" имат мач по-малко,което още повече "нажежава" интригата.
Ще публикувам програмата на двата отбора,анализирайки евентуалните възможности за развитие на ситуацията:

Арсенал:---------------------------------------------------Тотнъм:------------
Домакинства:--------------------------------------------Домакинства:---------
1.Рединг--------------------------------------------------1.Евертън--------
2.Норич---------------------------------------------------2.Сити------------
3.Евертън------------------------------------------------ 3.Саутхмептън-------
4.Юнайтед------------------------------------------------4.Съндерланд------
5.Уигън------------------------------------------------------------------

Гостувания:----------------------------------------------

1.УБА------------------------------------------------------1.Суонси-------
2.Фулъм---------------------------------------------------2.Челси------
3.КПР------------------------------------------------------3.Уигън-----
4.Нюкасъл-------------------------------------------------4.Стоук-----

*На пръв поглед програмата и на двата отбора изглежда равностойна,но ако се вгледаме по-внимателно ще видим,че гостуванията на Тотнъм са една идея по-трудни от тези на Арсенал.
*Двубоите от ЛЕ по всяка вероятност ще окажат своето влияние,най-малкото върху кондицията на Тотнъм и свежестта следствие гъстотата на мачовете.

Анализ на домакинствата на Арсенал:
1.Рединг:Отбор,който се намира в доста голяма криза и шансовете им за спасение,предвид тежката програма изглеждат нищожни..и в този ред на мисли,аз лично не виждам как Арсенал няма да се възползва от всичко това,така че ще дам +3 точки в актива на Арсенал.
2.Норич:Отбор,който реално доиграва сезона,а и напоследък се представят доста неубедително(особено като гост),така че отново давам +3 точки за Арсенал.
3.Евертън:На теория Евертън има своите шансове за участие в ЕКТ,така че наистина ще бъде доста любопитно и какво ще бъде тяхното състояние преди този мач,но аз лично не мисля,че Евертън имат сили да спечелят срещу Арсенал,най-много да измъкнат някой Х(типично в техен стил),но Арсенал със сигурност е фаворитът,така че +3 точки за тях.
4.Юнайтед:Вероятността Юнайтед да е спечелил титлата до този мач е доста голяма,така че Арсенал трябва да се надява това да се случи,защото в противен случай(най-малкото предивд доминацията на Юнайтед в последните години срещу Арсенал),шансовете на Арсенал спадат драстично.+1 точка за Арсенал.
5.Уигън:Разликата в класите е очевадна,така че +3 точки за Арсенал.
Анализ на гостуванията на Арсенал:
1.УБА:Отбор,който се представя доста добре през този сезон(особено като домакин),наистина ще бъде трудно за Арсенал да спечели,разибра се същото важи и за УБА,така че +1 точка.
2.Фулъм:Лондонско дерби,което в последните години винаги се превръща в празник на футбола,но предвид разликата в класите и целта на Арсенал,моята прогноза е,че Венгер ще успее да "излъже" Мартин Йол.+3 точки за Арсенал.
3.КПР:Второ Лондонско дерби за Арсенал,което изглежда че ще бъде последното между двата отбора(поне за един сезон :) ),а и дори си мисля,че до този мач КПР вече ще бъдат и на теория изпаднали,а и предвид важността на мача за Арсенал,моята прогноза е +3 точки за Венгер.
4.Нюкасъл:По всичко изглежда,че последния мач по-всяка вероятност ще реши съдбата на Арсенал,така че победата просто няма да има алтернатива,въпреки че Арсенал няма много добри спомени от Спортсдайрект Арина :) ,но в крайна сметка ще кажа,че Арсенал няма да загуби този двубой(защото има вероятност и Х да ги устройва,знае ли човек).+1 точка
Хипотетично Арсенал ще запише в актива си:21 точки.

Анализ на домакинствата на Тотнъм:
1.Евертън:Предвид все още теоретичните шансове на Евертън за Ект,със сигурност мога да кажа,че този мач ще бъде един от най-интригуващите в следващите 2-седмици,разбира се Тотнъм имат доста по-качествени изпълнители,но от друга стана Евертън показа,че е отбор именно за големите мачове...наистина двубоят се очертава да бъде една прекрасна реклама на Висшата лига,но вътрешното ми усещане е,че Тотнъм няма да загуби този двубой.+1точка
2.Сити:До този мач,е напълно възможно Сити да са изгубили и теоретични шансове за титлата,а и ясно се вижда,че отбора напоследък играе доста неубедително като гост,така че ще дам +3 точки за Тотнъм.
3.Саутхемтън:Едва ли Гарет Бейл ще има някакви сантименти,а и предвид разликата в класите...+3 точки за Тотнъм.
4.Съндерланд:Един от най-слабите гости във ВЛ,отбор който е изпаднал в летаргия от 2-3 месеца,просто не виждам как ще се противопоставят на Тотнъм.+3 точки за Вилаш-Бояш.
Анализ на гостуванията на Тотнъм:
1.Суонси:Един от хитовете на сезона,спечелиха и КК,а също така и се представят страхотно като домакини,наистина Тотнъм ще имат доста трудности,затова хипотетично+1 точка.
2.Челси:Лондонско дерби,което Тотнъм доста трудно ще успее да спечели,затова отново давам хипотетично +1 точка.
3.Уигън:Отбор,който има шансове да оцелее и точно на този етап от сезона са способни да изненадат всеки,но все пак Тотнъм са доста по-класния отбор и предвид целта,макар и трудно си мисля,че ще спечелят този мач.+3 точки за Тотнъм.
4.Стоук:Британия е едно от най-трудните места за гостуване,независимо от формата на отбора,така че вероятността Тотнъм да спечелят не е голяма,така че хипотетично +1 точка.
Хипотетично Тотнъм ще запише в актива си:16точки.

Извод:Арсенал:71т v Тотнъм:70т.
Последна промяна от smoothc на 26 мар 2013 00:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Levskar_90

Re: Ще успее ли Тотнъм да задържи 4-то място?!

Мнениеот Levskar_90 » 26 мар 2013 00:31

Май не ти е леко, да пишеш ферман за някакъв отбор, на който не си фен.
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2013 00:34

Смут,нещата не опират само и единствено до тях 8-) Има и странични фактори ;) Според мен,Челси също са замесени в тази борба.Колкото и да съм пристрастен,няма човек който да не вижда непостоянството в отбора на Челси.Особено след идването на Бенитез.В това отношение Тотнъм са по-постояния отбор.Та в този ред на мисли,Тотнъм както могат да се борят за четворката,така могат и да се изкачат до тройката и да оставят други отбори да се борят за това място 8-) Да не говорим,че от няколко сезона насам,все Челси са отбора,който ги прецаква по един или ддруг начин :lol: :lol: :lol: Струва ми се,че им е време,а и ще останат в четворката.Въпросът е за сметка на кого :? Дано не е за наша сметка,но накрая на сезона ще видим.Въпреки всичко,Тотнъм в четворката,няма да е незаслужено :!:
Последна промяна от CTAHKO на 26 мар 2013 00:35, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 26 мар 2013 00:35

Levskar_90 написа:Май не ти е леко, да пишеш ферман за някакъв отбор, на който не си фен.

Какво имаш предвид?

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 26 мар 2013 00:36

Ами трудно ще успее, но не и невъзможно. Евертън обаче също не трябва да се забравя в борбата за 4-то място, а освен това 6-то място няма да дава право на Лига Европа и борбата ще е жестока.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 26 мар 2013 00:39

CTAHKO написа:Смут,нещата не опират само и единствено до тях 8-) Има и странични фактори ;) Според мен,Челси също са замесени в тази борба.Колкото и да съм пристрастен,няма човек който да не вижда непостоянството в отбора на Челси.Особено след идването на Бенитез.В това отношение Тотнъм са по-постояния отбор.Та в този ред на мисли,Тотнъм както могат да се борят за четворката,така могат и да се изкачат до тройката и да оставят други отбори да се борят за това мято 8-) Да не говорим,че от няколко сезона насам,все Челси са отбора,който ги прецаква по един или ддруг начин :lol: :lol: :lol: Струва ми се,че им е време,а и ще останат в четворката.Въпросът е за сметка на кого :? Дано не е за наша сметка,но накрая на сезона ще видим.Въпреки всичко,Тотнъм в четворката,няма да е незаслужено :!:

Разбира се,факторите и неизвестните са многобройни,но да не забравяме,че това е просто хипотетично(така,както аз виждам нещата).
Друг може да е на коренно различно мнение,трети пък да е на мнение,че Евертън ще успее да пробие топ 4,наистина е трудно да се прогнозира,но аз го правя защото ми харесва :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2013 00:44

smoothc написа:
CTAHKO написа:Смут,нещата не опират само и единствено до тях 8.Има и странични фактори. Според мен,Челси също са замесени в тази борба.Колкото и да съм пристрастен,няма човек който да не вижда непостоянството в отбора на Челси.Особено след идването на Бенитез.В това отношение Тотнъм са по-постояния отбор.Та в този ред на мисли,Тотнъм както могат да се борят за четворката,така могат и да се изкачат до тройката и да оставят други отбори да се борят за това мято 8-) Да не говорим,че от няколко сезона насам,все Челси са отбора,който ги прецаква по един или ддруг начин :lol: :lol: :lol: Струва ми се,че им е време,а и ще останат в четворката.Въпросът е за сметка на кого?Дано не е за наша сметка,но накрая на сезона ще видим.Въпреки всичко,Тотнъм в четворката,няма да е незаслужено :!:

Разбира се,факторите и неизвестните са многобройни,но да не забравяме,че това е просто хипотетично(така,както аз виждам нещата).
Друг може да е на коренно различно мнение,трети пък да е на мнение,че Евертън ще успее да пробие топ 4,наистина е трудно да се прогнозира,но аз го правя защото ми харесва

Не ме разбирай погрешно.Аз съм съгласен с написаното от теб,но не изключвам и Челси в тази борба 8-) Ние сме в подобна ситуация като Тотнъм.Както имаме шансове да се изкачим до второто място,така можем и да изпаднем от четворката 8-) За това пиша и за постоянството на самите отбори,нищо че като индивидуални качества на футболистите ги превъзхождаме ;) Въпросът е в колектива и мотивацията :!: В Челси в последно време,точно тези фактори липсват,а се вижда в отделни мачове,че качествата и класата на футболистите са на лице 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 26 мар 2013 00:45

Арсенал ще е в тройката според мен. И като гледам програмата ще газим доста народ. :)
Последна промяна от dreben23 на 26 мар 2013 00:51, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 26 мар 2013 00:47

Пловдивчанинът написа:Ами трудно ще успее, но не и невъзможно. Евертън обаче също не трябва да се забравя в борбата за 4-то място, а освен това 6-то място няма да дава право на Лига Европа и борбата ще е жестока.

На теория е така,но все пак не трябва да се забравя,че постоянството(особено във ВЛ) е едно от най-важните и трудни неща за постигане.
Разбира се,съвсем спокойно можех да включа и Евертън в този анализ,но преглеждайки тяхната програма....осъзнах,че ще е доста екстремно да се осъществи,най-малкото защото тяхната позиция е доста по-неблагоприятна за пробив,а и гостуват на т.нар преки конкуренти-Арсенал и Тотнъм,което още повече натежава.
Евертън е типично домакински отбор,така че в този ред на мисли едва ли ще имат проблеми да спечелят и 4-те си мача.Да,възможно е да направят някой Х,но 10точки са им просто в къпра вързани,предвид и разликата в класите на техните опоненти.
Докато слабото им място-гостуванията....няма да е пресилено,ако кажем че имат най-трудната(гостуваща) програма до края на шампионата.
1.Тотнъм
2.Арсенал
3.Съндерланд
4.Ливърпул
5.Челси
:oops:

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 26 мар 2013 00:59

Евертън никога не е бил домакински отбор-най-големите мачове ги прави винаги като гост! :) Да, тоя шампионат главно на това разчитат, но това е тежък отбор за преодоляване. След артилеристите от Англия отбор, който изповядва стил на игра, който предпочитам, това е Евертън-много вкарват и много получават, с една дума празник за футбола! :) Айде имам симпатии и към Тотнъм, но смятам, че ще сдадат багажа накрая, а и сме съперници тоя сезон. ;) Не знам що, но отбор дето играе по-мощно от предишния сезон, едва ли не почва да ми доскучава играта им. :lol: Аз имам много изтънчен вкус към футбола! :)
Последна промяна от dreben23 на 26 мар 2013 01:08, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “Футбол - Свят”