Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.нар. "комунизъм"?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.нар. "комунизъм"?
В България комунизъм не е съществувал. Моля ви не говорете за нещо, което не доживяхме! Имаше СОЦИАЛИЗЪМ.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
Да се махат всякакви комунисти, капиталисти и прочее! Време е за " Хорст Весел"! Да се сложи на мястото ѝ черната крадлива сган, безчинстваща из държавата ни!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
явно е пълно с пъпчиви тинейджъри , коти са се наслушали на безмислени глупости колко добре сме били, итн итн, нека всеки да си живее в заблудите ако някой си мисли че ако още имаше комунизъм щеше да може да пише в форум квото си иска значи няма никаква идея за какво става дума
Гочето1913 написа:Аз съм на мнение , че и комунизмът и капитализмът се изчерпаха като идеологии , защото те са двете страни на една и съща монета! Аз мисля, че най-добрата управленска система е националсоциализъм!
Комунизмът и капитализмът, за които говориш, се зародиха в ... САЩ. Тогава за какво отрицание говорят точно американците? Пардон, евреите исках да кажа.
Иначе всяка една идеология има добро начало, тръгва с позитивизъм, казано с чуждица. След това обаче нещата деградират. Може би единствената неопетнена идея беше тази на футболен клуб "Аякс" преди четиридесет години.
Т. нар. "наследници" от футболен клуб "Барселона" развалиха всичко хубаво още на втория месец от началото й. Трофеите, завоювани впоследствие, бяха един фалш. Една фалшива красота, подплатена с много измама, подлост, симулации, при това без да има причина да го правят. Може би искаха да дразнят другите и да си изпросят нещо.
Та, навремето Хитлер е тръгнал и той с добри намерения, но е кривнал от правилната посока и така. Идеята му да прочисти света от евреите нима е била толкова лоша? Та точно последните векове наред движат света, унищожават го. Лошото е, че тези, които той иска да прочисти, са над него и е трудно да ги елиминира.
Манията за величие му изяжда главата. Твърдо срещу националсоциализма.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
Зеленият фенер ли си какво си там ?!
Ако не си чул една максима да ти я припомня - битието определя съзнанието !
Не може до преди 5г да си бил див селендур и всяка вече да си пил ракия и да си друсал бясни чалги , а сега да си виден интелектуалец и да слушаш класическа музика и да ходиш на театър !
Не аз съм ограничен а, ти измислено зелено човече !
Това че някой преди 5г е сменил с.Старопатица с столицата не ги прави нито гражданин , нито сифиянец , а си остава дивият селендур от с.Старопатица който и тогава и сега друса кючеци и пие ракия пък дори и това да е SinCity или NightFlight ! Битието определя съзнанието !
Ако не си чул една максима да ти я припомня - битието определя съзнанието !
Не може до преди 5г да си бил див селендур и всяка вече да си пил ракия и да си друсал бясни чалги , а сега да си виден интелектуалец и да слушаш класическа музика и да ходиш на театър !
Не аз съм ограничен а, ти измислено зелено човече !
Това че някой преди 5г е сменил с.Старопатица с столицата не ги прави нито гражданин , нито сифиянец , а си остава дивият селендур от с.Старопатица който и тогава и сега друса кючеци и пие ракия пък дори и това да е SinCity или NightFlight ! Битието определя съзнанието !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
Признавам че статията е интересна, но представя една система само и единствено в най-тъмната ѝ страна. За мен това е много грешно, да и аз имам убити роднини от режима, личен имот бе "одържавен" с цел да се построи военен санаториум, баща ми бе пратен да служи в другия край на България и т.н.
Това което ми е странно в тези статии е, как аджеба, никой не споменава и дума за образованието. Всеки врещи, че едва ли не интелектуалците са били бесени навред (не е било точно така), но пък никой не се замисля, че хората учили по онова време са изключително грамотни и начетени, с високо ниво на обща култура и с елементарни познания във всички сфери на живота. Също така, необяснимо за мен, се пропуска фактът, че през ония години са построени или реновирани едни от най-елитните стопански, медицински и чуждоезикови учебни заведения у нас. Що за парадокс тогава е това-хем не искаме интелектуалци и ги трепем по път и над път, хем имаме една от най-силните образователни системи за времето си?
Друг факт, който се изпуска е, че комунизмът, добър или лош, е възпитал в хората елементарни навици на отговорност, дисциплина и ако щете уважение. Не може един подрастващ млад мъж да хленчи като стара баба за щяло и за нещяло, или греша? Не може и една млада жена да мисли само за нови дрехи и музика, нали така? Ето тая дисциплина може би трябваше да бъде използвана по време на прехода, тук сякаш изскърца и впоследствие се имобилизира системата-дисцпилината се превърна в свободия, което е изродчето на свободата. Свободата не е само права, тя е и много отговорности плюс задължения, това не можаха да разберат доста хора след прехода и затова сме на тоя хал!
Това което ми е странно в тези статии е, как аджеба, никой не споменава и дума за образованието. Всеки врещи, че едва ли не интелектуалците са били бесени навред (не е било точно така), но пък никой не се замисля, че хората учили по онова време са изключително грамотни и начетени, с високо ниво на обща култура и с елементарни познания във всички сфери на живота. Също така, необяснимо за мен, се пропуска фактът, че през ония години са построени или реновирани едни от най-елитните стопански, медицински и чуждоезикови учебни заведения у нас. Що за парадокс тогава е това-хем не искаме интелектуалци и ги трепем по път и над път, хем имаме една от най-силните образователни системи за времето си?
Друг факт, който се изпуска е, че комунизмът, добър или лош, е възпитал в хората елементарни навици на отговорност, дисциплина и ако щете уважение. Не може един подрастващ млад мъж да хленчи като стара баба за щяло и за нещяло, или греша? Не може и една млада жена да мисли само за нови дрехи и музика, нали така? Ето тая дисциплина може би трябваше да бъде използвана по време на прехода, тук сякаш изскърца и впоследствие се имобилизира системата-дисцпилината се превърна в свободия, което е изродчето на свободата. Свободата не е само права, тя е и много отговорности плюс задължения, това не можаха да разберат доста хора след прехода и затова сме на тоя хал!
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Много обичам, когато недоносчета почнат да говорят за зверствата на комунизма. Ма какво било, ма що било, ма как сега не трябвало да се гласува повече за комунистите. Предизборната кампания отваря на 12 - ти Април, ако не се лъжа. И да се говори всекидневно за зверствата на комунизма, кво ще промените? Ще върнете убитите по лагерите ли? Няма, разбира се. А "зверството" на демокрацията, заради която близо 2 милиона души напуснаха страната? Що никой не говори за него? Живейте си живота и не се занимавайте с неща, които не може да промените. И до утре да се правите на интересни дискутирайки време, което дори, повечето от вас, не сте помирисали, тва няма да ви направи някакви интелектуалци.
Лелелеле... славия-та е прав, че не се говори за комунистическото робство, но като ги гледам какви индивиди има тук.. аз по-добре да си споря със стената. По-продуктивна дискусия ще е. "Комунизма и социализма били се появили в САЩ" , "запада били убиици, а руснаците душички мамини", "капитализма се бил изчерпал"...
Тук се крие и според мен причината, поради която протестите нямаха/няма да имат почти никакъв ефект. Никой не знае какво точно иска, всеки луд с номера си, всеки с нелепите си идеи за управлението на страната... Колкото и винаги да гледам да съм позитивен и конструктивен в критиките си... Стадо овце, за съжаление.

Да не е било лесно през комунизма но не може да се скрие че сега в България също е много зле.След падането на комунизма България се е стопила с два милиона души и продължаваме да се топим и 20% от населението на България са турци и цигани.Да не говорим къде е бил Българския спорт а къде е сега. Не казвам че комунизма е хубаво нещо но в България е по добър от демокрация има доста държави къде са по добре след комунизма като Беларус,Украйна, дори и Румъния,Русия.
Re: Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.н. "комунизъм"?
zuekaa написа:slavia_forever написа:zuekaa написа:Разликата м/у комунизма и демокрацията е , че комунягите са трепали неудобните за тях без пари а по днешно време, демократично трепеш неудобните за няколко хилядарки
Общото е трепенето, ако беше прочел написаното щеше да видиш, че т.н. "демокрация" не е дошла свише. Просто хората са се научили да "трепат" и за пари.
Явно на много хора ви е угодно да слагате граница допреди и след 89-та година, защото са ви свикнали да говорите колко била лоша псевдодемокрацията, която сами си създадоха, а не се замисляте, че границата е всъщност 1944 г. Дори ви мързи да прочетете изписаното в темата за да вземете отношение по конкретните текстове, а пишете тук някакви несъстоятелни безсмислени фрази за преди и след УЖ промените.
Що да ти четем братвежите , що да ни убеждаваш в твоето, как да кажа ,че съм живял лошо по време на комунизма като съм живял МЕГА добре .. баща ми и майка ми подсигуриха моето и на брат ми детството ( и настоящето де, но т ва е друг въпрос) А КАЖИ ДЕ .. ти като си засегнат и си живял зле , OKAY има и засегнати но недей да казваш , че всички са били зле
Евала,абсолютно точно мнение.Остави ги репресираните да си говорят каквото искат все пак поне "сега е демокрация".