Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.нар. "комунизъм"?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Странджата
- Контакти:
Re: Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.н. "комунизъм"?
И още нещо - имам въпрос. Не съм чел нито Маркс, нито Енгелс, от по-късните марксисти имам смътни познания. Може ли някой да каже къде е границата между марксизма като теория и ленинизма като практика, защото словосъчетанието - марксизъм-ленинизъм за мене е манипулаторско и в най=висша степен измамно.
- slavia_forever
- Контакти:
За пореден път приканвам хората да се зачетат и да се изявяват по темата. Наистина смятам, че е интересна и тематиката в нея не е толкова за и против комунизма, а защо не се говори толкова за престъпленията от онова време.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
football.total написа:Jürgen написа:football.total написа:БЪЛГАРИНА имаше право на
- адекватно здравеопазване
- достойни старини (знаеш ли че дядо ми лека му пръст като се пенсионира щеше да получава 120лв пенсия с най-нисък разряд труд, а хората за 3лв ядяха и пиеха на ресторант)
- достойно образование
- достойна работа и заплата (не такава колкото да си платят тока и водата, а да си гледат семействата и да ходят по 2 пъти в годината на почивка. Като към това изплащаха обикновено апартамент и кола. И преди да седнеш да плюеш Лади и Москвичи се запитай в днешно време колко процента от населението си упува НОВ автомобил, пък бил той и Лада?).
- спокоен живот, не сега да те е страх да си оставиш детето да се прибере след 12 часа или да се чудя кой мангал ще нападне и ограби баба ми на село.
За тия права какво ще ми кажеш мили ми демократе? Или за теб е по важно да имаш правото да си безхаберник и лентяй, необразовано тъп и да ходиш да чупиш офиси на ЧЕЗ и ЕВН и да се биеш в гърдите колко си свободен и какъв си патриот. Отстрани сте толкова смешни че ми е трудно да ви опиша даже.
Айде ти сега ми опиши правата на БЪЛГАРИНА по време на свободата (демокрацията демек)!
Гледам постарал си се,което е добре. Добре почваш,нали все пак всички комунисти си падате работливи,така че супер.
Къде беше свободата на индивида по комунистическо време?Нещо това не си го сложил в листата.
Нямаш право да излизаш извън граница. Това също не го виждам.
Абсолютната пропаганда и тоталитарен режим?!Май е трябвало и да направиш и списък отрицателни страни на комунизма!
Е,да забравил си,все пак нали си бил примерен ученик-единственото важно за теб е било да седиш 5-6 часа над тъпия учебник и да зазубряш всичко живо!След това си предал стила си и на децата си....и така днес повечето от учениците им пука само за оценката!Оценка,която се може би дава от някой психар или човек който е там само да си взима парите и така.
Свободата на словото също отсъстваше.
А ходенето на църква? За него нещо ще кажеш ли?
Плюс тотално обърканата икономическа политика...
ПОМНЕТЕ-ПАРИТЕ НЕ СА ВСИЧКО т.е. ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ И ЗА ДРУГИ НЕЩА-примерно идеали,мечти,проекти и тн.и тн.
Комунизма създаваше условия за точно обратното.
Къде ти е свободата сега бе демократе??? Не ми отговори на този въпрос. Сега в какво си свободен. Да ходиш извън граница с 400лв заплатка ли? Или да идеш да миеш чинии в Германия и да те третират като куче? Какво идеали и мечти имаш сега че не прочетох ни една?
И да определено е по добре да седиш над тъпия учебник и да зазубряш за тъпата оценка отколкото да висиш безцелно в острото си кафе и да ми обясняваш истините за живота със образование трети клас и обща култира "ала Златка". И най големя ти аргумент срещу комунизма е ходенето на църква така ли? Ми ходи си давай парите по глупавите си църкви да пълниш гушите на поповете с Линкълните и Ролексите. Ти още ли си мислиш че църквата е нещо свято? Църквата е най-жалката и корумпирана институция на Земята и няма нищо ама абсолютно нищо с вярата в Бог. Айде ходи пали свещи драги ми смехурко да си осветиш светлото демократично бъдеще.
Свободата е точно в това, че можеш да дрискаш където си поискаш червените си лайна и никой няма да те прати в Белене заради това, докато нали знаеш какво ще ти се случи в обратната ситуация ? Това че ти си мързелив и некадърен и не ставаш за друго, освен да миеш чинии, ми е ясно, всичките левичари сте такива, но не всички са като теб. Отговори ми защо хората неизменно бягат от социализма, щом е толкова убав - и това по целия свят, от Източна Германия едно време през Куба до Северна Корея, м ? Като беше всичко толкова хубаво що се срина целият социалистически лагер като картонена кула ? Не ти ли е ясно, че Се-Се-Се-Ре-то в замяна на пълния ни слугинаж и липса на какъвто и да е национален суверенитет ни дундурка сума ти години с преференциални цени на нефт, газ и различни други суровини, та затова си и можел да плюскаш на корем салам "кучешка радост", докато си се възхищавал на Партията и си пляскал по конгреси и събрания. И когато постепенно Мишата Горбачов дръпва кранчето, всичко си е*ава мамата ... Кво се правиш на ударен и мълчиш, че в края на 80-те е имало режим на тока, че е имало проблеми дори със снабдяването с хляб, че банани и портокали сме виждали само по Коледа и Нова Година ? Че дори ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ е била дефицит по едно време, толкова са се били насрали твоите любими другари.
А защо преходът ни е неуспешен - ами как да стане, след като комунетата никога не са си тръгвали реално ? След като внуците им са превзели политика, бизнес, съд, прокуратура, медии, администрация и какво ли още не ? И такива мързеливци като теб никнат като гъби и жадуват за онова време ? Що не кажеш колко е хубав комунизма и Съветския съюз пред един чех, унгарец, естонец, латвиец или поляк, да видиш как ще ти размаже комунистическия сурат

Re: Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.нар. "комунизъм"?
Директно на въпроса, който поставя автора на темата.
За зверствата на комунизма (а такива имаше !) не се говори по ред причини:
1. На 10-ти ноември 1989 г. в България се извърши вътрешнопартиен преврат в БКП, но на власт пак останаха комунистите.
Те бяха главните приватизатори и движеха псевдодемокрацията в следващите години. Днес техните деца и внуци са дипломати (Марин Райков- новият премиер на България е живият пример за това), крупни бизнесмени и олигарси, медийни монополисти ... В МВР и службите по правило и до днес се приемат "благонадеждни", чиито родители са били в системата по Живково време.
Как тогава да се говори за зверствата на комунизма ?! Смее ли човек ?! Парите и властта са пак в комунистите и техните наследници.
С други думи комунизмът си отиде, но парите и властта останаха пак в другарите. А, в днешно време - който държи парите - той поръчва музиката !!!
Затворите в Бенене и Ловеч, където се извършваха голяма част от зверствата и до днес съществуват. Не само, че съществуват, но и почти не са се променили. Закрит е само лагерът край с.Скравена.
2. Втората голяма причина нещата днес да са такива, каквито са е в това, че между Комунизмът и НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД съществува договорка.
Казано на най-прост език още преди началото на перестройката в СССР, Изтокът и Западът са се споразумели за ново преразпределение на света.
Източният блок поради икономическия крах на своята система е бил принуден по силата на това споразумение да се саморазпадне. НО !!! ...
За тези, които са оглавявали комунистическата система и за техните деца и внуци е предвидено да заграбят всичките материални и финансови активи останали от онова време, а те не бяха никак малко. Така се родиха милионерите за 1 нощ. Вечерта заспива обикновен партиец - на сутринта се събужда с куфарче с няколко милиона, протекциите на ДС и каналите за търговия и бизнес.
3. Системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД, в която живеем днес се оказа още по-човеконенавистна от комунизма. Тя ликвидира всички социални придобивки, които имахме при така наречения социализъм - безплатно и качествено здравеопазване и образование, социална държава, работа за всички, ниска престъпност, сигурност и спокойствие.
Именно и тук е разковничето ! Затова днес хората са носталгично настроени по комунизма. След него не дойде нищо по-добро, а напротив ! Дойде една антихуманна система на НОВ РЕД, прикрита зад паравана на фасадната демокрация.
Затова днес е трудно да говорим против комунизма. Просто, защото това, което дойде след него е още по-лошо.
Днес българският народ по чужд план и в интерес на Световните господари е преполовен като население. Ние сме най-бедните в Европа и живеем най-зле в целия ЕС.
Днес ние българите сме най-бързо стареещата, циганизиращата се и изчезваща нация в целия свят !!!
Днес България е в демографска катастрофа, за която управляващите, които и да са те, умишлено нехаят.
Вече всички знаем, че Световните господари са решили да намалят драстично населението на България чрез икономически геноцид. Каква е тяхната цел можем само да гадаем.
Аз лично мисля, че това се прави с цел после прекрасната българска земя да бъде заселена с евреи. Публична тайна е, че ционистко-масонска мафия управлява света ...
Според мен това са трите основни причини днес да не се говори за зверствата на комунизма.
За зверствата на комунизма (а такива имаше !) не се говори по ред причини:
1. На 10-ти ноември 1989 г. в България се извърши вътрешнопартиен преврат в БКП, но на власт пак останаха комунистите.
Те бяха главните приватизатори и движеха псевдодемокрацията в следващите години. Днес техните деца и внуци са дипломати (Марин Райков- новият премиер на България е живият пример за това), крупни бизнесмени и олигарси, медийни монополисти ... В МВР и службите по правило и до днес се приемат "благонадеждни", чиито родители са били в системата по Живково време.
Как тогава да се говори за зверствата на комунизма ?! Смее ли човек ?! Парите и властта са пак в комунистите и техните наследници.
С други думи комунизмът си отиде, но парите и властта останаха пак в другарите. А, в днешно време - който държи парите - той поръчва музиката !!!
Затворите в Бенене и Ловеч, където се извършваха голяма част от зверствата и до днес съществуват. Не само, че съществуват, но и почти не са се променили. Закрит е само лагерът край с.Скравена.
2. Втората голяма причина нещата днес да са такива, каквито са е в това, че между Комунизмът и НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД съществува договорка.
Казано на най-прост език още преди началото на перестройката в СССР, Изтокът и Западът са се споразумели за ново преразпределение на света.
Източният блок поради икономическия крах на своята система е бил принуден по силата на това споразумение да се саморазпадне. НО !!! ...
За тези, които са оглавявали комунистическата система и за техните деца и внуци е предвидено да заграбят всичките материални и финансови активи останали от онова време, а те не бяха никак малко. Така се родиха милионерите за 1 нощ. Вечерта заспива обикновен партиец - на сутринта се събужда с куфарче с няколко милиона, протекциите на ДС и каналите за търговия и бизнес.
3. Системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД, в която живеем днес се оказа още по-човеконенавистна от комунизма. Тя ликвидира всички социални придобивки, които имахме при така наречения социализъм - безплатно и качествено здравеопазване и образование, социална държава, работа за всички, ниска престъпност, сигурност и спокойствие.
Именно и тук е разковничето ! Затова днес хората са носталгично настроени по комунизма. След него не дойде нищо по-добро, а напротив ! Дойде една антихуманна система на НОВ РЕД, прикрита зад паравана на фасадната демокрация.
Затова днес е трудно да говорим против комунизма. Просто, защото това, което дойде след него е още по-лошо.
Днес българският народ по чужд план и в интерес на Световните господари е преполовен като население. Ние сме най-бедните в Европа и живеем най-зле в целия ЕС.
Днес ние българите сме най-бързо стареещата, циганизиращата се и изчезваща нация в целия свят !!!
Днес България е в демографска катастрофа, за която управляващите, които и да са те, умишлено нехаят.
Вече всички знаем, че Световните господари са решили да намалят драстично населението на България чрез икономически геноцид. Каква е тяхната цел можем само да гадаем.
Аз лично мисля, че това се прави с цел после прекрасната българска земя да бъде заселена с евреи. Публична тайна е, че ционистко-масонска мафия управлява света ...
Според мен това са трите основни причини днес да не се говори за зверствата на комунизма.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

nikita 333 написа:Протестираш? Ти си комунист Няма по-тъжна картина от тази, която наблюдаваме през последните седмици в България. На улицата излезнаха стотици хиляди граждани, пропити с възмущение срещу 23-годишното ограбване и унищожаване на страната. Разбира се, тази лавина веднага беше разбита отвътре и отвън. Отвътре – с въвеждането на лумпени, подставени лица, провокатори и насочване на енергии в неочаквани посоки, например горене на знамена, сякаш сме в Пакистан. Отвън – с безумните коментари по вестниците и социалните мрежи за конспирации, русизъм, путинизъм, чегеваризъм, тежки бизнес интереси, политически интереси, тимаджийски интереси, включително изтече идеята, че тази цялата работа цели вътрешен преврат срещу Бойко Борисов и че вече се работи за бъдещия премиер от ГЕРБ, който ще се казва Кристалина Георгиева.
Естествено е, че множество различни интереси ще тласкат народната енергия в една или друга посока. Но очевидната версия е една: на хората адски им писна, чашата на търпението им преля. Казвам, че картината е тъжна, защото за съжаление протестите показаха една разпокъсана нация, разяждана отвътре, събрала много болка и унижение, убивана от предателства, но най-много – от предателствата на нейната интелигенция и медиен слугинаж. Спуска се теза и тази интелигенция започва да я тиражира и да папагалства върху нея, разкъсвайки парче по парче всеки плах опит за гражданска реакция.
Гледам и не вярвам на очите си. Протестиращите са наричани лумпени, хулигани, кретени, наркомани, платени комунисти, лумпен-пролетариат и така нататък по веригата. В самото начало медиите бяха объркани и не знаеха как да се държат, държаха се относително почтително, това обаче приключи, драги протестиращи. Започва втората фаза, или план Б: как да убием протестите, да ги омаскарим и унижим. Има една безотказна формула и тя е: обвинението в комунизъм. Не е ли парадоксално това?! Толкова години ни мачкаха комунистите, сега ни мачкат антикомунистите. Ако някой реши да повдигне въпроса за икономически престъпления, тутакси бива посочен и обявен за комунист, враг на демокрацията и прочее. Например, ако споменеш тихичко, едва-едва, че частните ТЕЦ-ове Марица Изток 1 и 3, имат 3 пъти по-висока цена за мегават час, а държавата е задължена да изкупува ток от тях в следващите 15 години, моментално те наричат комунист. Само че, драги антикомунисти, радетели на пазарната икономика, договорите с Марица Изток 1 и 3, нямат нищо общо с пазарната икономика. Въпреки, че има наличие на диверсификация на пазара на електричество, тоест наличие на много по-евтини източници, държавата се задължава с многострадален договор да изкупува електричество на високи цени за години напред. Пълен абсурд от пазарна гледна точка и тотално противоречие с постулатите на пазарната икономика. И днес тези хора ми говорят за диверсификация на газа, след като са унищожили със заробващи договори диверсификацията на електричество. Колко тъжно разминаване с действителността.
Ето затова се водеше толкова яростна битка за закриването на реакторите на АЕЦ Козлодуй. Няма как ние простосмъртните да разберем кой управник-тарикат стои зад офшорката, която държи 12% от ТЕЦ Марица Изток 1, но можем да се досетим. Днес пропагандата на тези хора, наричащи себе си „антикомунисти”, работи безотказно и дори правителството на Борисов не може да се справи с нея. Изводът е следният: Достатъчно е някой да се определи за антикомунист, за да бъде защитен от всякакви посегателства върху неговите действия. Щом съм антикомунист мога да грабя, да подписвам непристойни договори, но нали съм антикомунист, всичко ми е простено, имам фанатици, които ще ме защитят, ако ще да взривя планетата. Под маската на антикомунизма в България се извършиха толкова престъпления срещу тази страна, толкова грабежи, толкова човешки геноцид чрез мизерия, че те са достойни да съперничат по разграждане и опустошение, точно на идеологическия си антипод – комунистическия модел, който се самоунищожи, защото се оказа, че не работи. През тези 23 години хората не смееха гък да кажат, защото вярваха, че се прави нещо добро. Защото имахме цел, да извървим този преход, да го преживеем, с цената на много жертви, объркани, изгубени животи, нищета, безработица, търпяхме, за да направим едно по-добро общество, с добри перспективи.
И докъде стигнахме?!
Стигнахме до дива олигархична система от латиноамерикански тип и клиентелистка икономика. Междувременно, както навремето всеки дисидент на комунизма беше обявяван за „мръсен империалист”, днес всеки дисидент срещу абсурда, в който живеем, всеки дисидент срещу олигархичното срастване на власт и капитал, всеки дисидент срещу монополното говорене на общоприетата версия за промиване на мозъци, е посочван и обявяван за комунист. Намерили са чудесен идеологически начин да се справят със съпротивата на хората. В България се води фанатична война за разпределяне на държавния ресурс в частни джобове и тази война минава през ужасна манипулация на избирателите. Тежко и горко на един народ, предаден от своята интелигенция! Народът се бунтува срещу мизерията, а интелигенцията го плюе и се подиграва, че бил прост, смотан, не можел да формулира искания, …Под носа на насмешливата бедна интелигенция, обаче, която списва за мизерни хонорари, кукловодите се превърнаха в твърде едри капиталисти, сраснати с властта. Тя ги приветства, защото не разбира добре какво се случва и се движи по евтиното пропагандно клише: призракът на комунизма иде. Докато призракът на комунизма иде, се случиха доста НОВИ неща, които нямат нищо общо с онзи комунизъм. Разграбването беше легитимирано именно под тази фраза. Но, това е България! Оцеляла е досега въпреки предателствата.
Кажи им чия е офшорката и кой тъмносин "антикумонист" подписа договорите.Припомни им и кой е "антикомуниста" с 750 млн.$ в швейцарска банка,репортажа от Швейцария и утвърдителният отговор на шефа на банката на въпроса: има ли български гражданин със сметка от над 700 млн. във вашата банка..Да уточня,че по онова време най-богати българи по данни на "форбс" бяха И.Павлов и В.Божков с по около

Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ
- botev_plovdlv
- Контакти:
Сега Зверството, само на това че хиляди хора биват оставени да умрат без лекарска помощ защото са неосигурени е най голямото в човешката история.А даже и които са осигурени някои нямат да дадат рушвет и ги оставят да умрат като кучета.Сега пак някой ще каже да ама през комунизма нямало банани по магазините.
-
- Контакти:
Комунизмът е една голяма трагедия - болни мозъци ... и в днешно време пенсиите гласуват за Бсп - ужас
Аз пък да попитам защо никой не говори за комунягите,че са скрили за Чернобил?Близо 2 седмици са крили от народа,докато висшите комунистически функционери са били качени горе в планините на консерви?А хората и до днес се умират и се гърчат от ракови заболявания.Защо никой не им търси сметка за това зверство?Че тогава се е изсипал радиоактивен дъжд,който по описания е приличал на дъжда от Сахара,но е бил и много блестящ?Защо никой не е предупредил хората да не стоят на открито,да не ходят на манифестарции,да не ядат плодове или зеленчуци.То това е по-голям геноцид срещу народа си и от Пол Пот!И вместо да имат най-малкото смъртни присъди,то днес ни управляват децата им,племенниците и прочие роднини на тези.Едни и същи фамилии сега и преди 25 години!
[offtopic]http://spodelide.com/images/504380013752858.gif[/offtopic]
Защото след 1989 г. комунистите пуснаха на политическата сцена хора със същия манталитет като техния за сметка на старите партии от преди 1944 г., които щяха да ги изметат веднага. Така съхраниха себе си. Това е техния ход, а нашата грешка е премълчаването на признаването на изборите за внс за валидни. Има и друг факт - хората от онези времена са още сред нас, а някои съсловия още се хранят добре само ако работят механизмите на БКП и ако е партията е на власт, което всъщност е основната причина. Ако ти работиш във ВМЗ Сопот и си лошо работещо предприятие, в което се вземат пари само ако БКП е на власт, а ГЕРБ искат да работиш ефективно и да си изкараш заплатата, което означава да не си крадец, да не си мързелив... все белези на комунистите... естествено, че имаме сделка, и тази сделка означава да не говориш много много за комунизма, щото още се храниш от него.
Ще се заговори за комунизма тогава, когато хората разберат, че всъщност ЕС им е осигурил възможност да развият малък бизнес чрез субсидии, нека поне се погрижат и си направят план за действие и да се замислят какво могат да правят ефикасно и ефективно. Докато не направят това, хората си остават зависими от старите механизми, а докато това е така, за комунизма няма да се говори, щото още се храним от него. Едно време руснаците ни купуваха всички боклуци на високи цени, сега никой не ни иска стоката, защото е калпава и скъпа, защото 10 човека правят това, което прави 1 европеец за същото време, щото сме мързеливи тарикати и сме джунгла на шуробаджанащината. Докато не променим това, на всички ще ни е по-изгодно комунизма да живее, за да минаваме между капките смързел и тарикатлък... с 2 думи - сами искаме да е така
Аз не съм съгласен, че трябва да обвиняваме всяко правителство, че не ни изпраща пари в плик за правене на нищо. Точно това правим и точно това е комунизъм.
ЦСКА
Ще се заговори за комунизма тогава, когато хората разберат, че всъщност ЕС им е осигурил възможност да развият малък бизнес чрез субсидии, нека поне се погрижат и си направят план за действие и да се замислят какво могат да правят ефикасно и ефективно. Докато не направят това, хората си остават зависими от старите механизми, а докато това е така, за комунизма няма да се говори, щото още се храним от него. Едно време руснаците ни купуваха всички боклуци на високи цени, сега никой не ни иска стоката, защото е калпава и скъпа, защото 10 човека правят това, което прави 1 европеец за същото време, щото сме мързеливи тарикати и сме джунгла на шуробаджанащината. Докато не променим това, на всички ще ни е по-изгодно комунизма да живее, за да минаваме между капките смързел и тарикатлък... с 2 думи - сами искаме да е така
Аз не съм съгласен, че трябва да обвиняваме всяко правителство, че не ни изпраща пари в плик за правене на нищо. Точно това правим и точно това е комунизъм.
ЦСКА
-
Аз съм на мнение , че и комунизмът и капитализмът се изчерпаха като идеологии , защото те са двете страни на една и съща монета! Аз мисля, че най-добрата управленска система е националсоциализъм!