Нюрнбергският процес - справедливост или възмездие ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Нюрнбергският процес - справедливост или възмездие ?

Мнениеот smoothc » 22 мар 2013 23:50

1982 написа:
smoothc написа:Прочетете малко повече за планът "Моргентау-Уайт" ;)

Това ли ти е доводът, че нацистите са жертвите на този процес ??! С това ли оневиняваш зверствата им в периода 1933-1945-а и ги изкарваш дори жертви накрая ??! :shock:

Момент!..Не забравяй,че все пак става въпрос за заблуденото ти мислене....

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 22 мар 2013 23:54

smoothc написа:Момент!..Не забравяй,че все пак става въпрос за заблуденото ти мислене....

Мисленето ми хич не е заблудено. Нацистите извършват редица зверства в периода 1933-1945 и за мен е смехотворно някой да ги изкарва жертви накрая. Това, за което ти пишеш, е следвоенен план, въобще няма и да го коментирам, просто ти написах, че винаги е така - победителят съди, победения го отнася.

Хич не ми пука, че Нюрнбергският процес не е бил напълно обективен, след всички зверства, най-малко нацистите заслужават някаква справедливост.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 22 мар 2013 23:55

1982 написа:
wolf написа: Полската държава е възстановена с цената на буквалното ограбване на 2 други държави за нейна сметка.

Стига си ги жалил немците, те малко държави ли са ограбили, и малко народ ли са избили, та си седнал да ги оплакваш, че ги ограбили след ПСВ ??!

Ти осъзнаваш ли кога е станалото едното и кога другото? Германската империя от 1871-1918 е почти изцяло населена само с немци. Включително изконно немската Източна Прусия. Австро-Унгария - велика сила с огромно влияние върху цяла Източна Европа е разбита с цел да се наложат чуждите интереси? Ти за суверенитет чувал ли си, знаеш ли че означава ненамеса във вътрешните работа на една държава. Ти ми говориш за събития 20 години след Парижката конференция и то неща породени от чувството за реваншизъм. Ние българите не си ли искаме териториите обратно? Ако имахме кадърни началници /до 1944та се прави всичко възможно да се приберат тези територии/ дали щяхме да седим и да гледаме?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 22 мар 2013 23:59

wolf написа:Ти осъзнаваш ли кога е станалото едното и кога другото? Германската империя от 1871-1918 е почти изцяло населена само с немци.

Ти май не си наясно, че за да експлоатираш един народ, не е задължително непременно да го завладееш чисто териториално. Германската империя, като всяка друга, ограбва редица народи и трупа богатства на техен гръб. Поинтересувай се малко повече от външната политика на втория райх. По-точно икономическата им експанзия.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 мар 2013 00:02

1982 написа:
smoothc написа:Момент!..Не забравяй,че все пак става въпрос за заблуденото ти мислене....

Мисленето ми хич не е заблудено. Нацистите извършват редица зверства в периода 1933-1945 и за мен е смехотворно някой да ги изкарва жертви накрая. Това, за което ти пишеш, е следвоенен план, въобще няма и да го коментирам, просто ти написах, че винаги е така - победителят съди, победения го отнася.

Хич не ми пука, че Нюрнбергският процес не е бил напълно обективен, след всички зверства, най-малко нацистите заслужават някаква справедливост.

Явно не си чувал за връзката между нацистите и Ватикана?
"Сикстинският заговор"-Ф.Вандерберг ;)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 мар 2013 00:04

wolf написа:
1982 написа:
wolf написа: Полската държава е възстановена с цената на буквалното ограбване на 2 други държави за нейна сметка.

Стига си ги жалил немците, те малко държави ли са ограбили, и малко народ ли са избили, та си седнал да ги оплакваш, че ги ограбили след ПСВ ??!

Ти осъзнаваш ли кога е станалото едното и кога другото? Германската империя от 1871-1918 е почти изцяло населена само с немци. Включително изконно немската Източна Прусия. Австро-Унгария - велика сила с огромно влияние върху цяла Източна Европа е разбита с цел да се наложат чуждите интереси? Ти за суверенитет чувал ли си, знаеш ли че означава ненамеса във вътрешните работа на една държава. Ти ми говориш за събития 20 години след Парижката конференция и то неща породени от чувството за реваншизъм. Ние българите не си ли искаме териториите обратно? Ако имахме кадърни началници /до 1944та се прави всичко възможно да се приберат тези територии/ дали щяхме да седим и да гледаме?

Разкажи му нещо за Кимон Георгиев :P

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 23 мар 2013 00:06

wolf написа:
1982 написа:
wolf написа:Гьоринг със всичките си кусури е бил изключителен мозък и много високо декориран ас от първата световна война.

Изключителен мозък е Гудериан, например, Гьоринг е тъпунгер, сега, по това време, не ми се пише за някои операции, които негов тотален провал, ако се интересуваш по-подробно, трябва да си наясно, макар че те са много, не една и две.

За Малта ли ще говорим? Защото Гьоринг е начело на Луфтвафе, и провалите му са Битката за Британия и Битката за Малта - друго няма. Не и като негов личен провал. Гудериан е страхотен тактик две мнения няма, смазва французите за отрицателно време с операцията. Битките в група армии "Център" на източния фронт също са всеизвестни. Но трябва да си наясно, че цялата вътрешна система на СС, на полицията, на вътрешните работи като цяло е дело и идея на Гьоринг. Гледай малко по-общо на нещата.

Ама как го каза само провалите му са Битката за Британия и Битката за Малта - друго няма Еми, че тези грешки му костват целият западен фронт. Само две са, но са достатъчно Германия да бъде бомбардирана денонощно в продължение на 5 години, и накрая да се осъществят и десантите в Сицилия и Нормандия. Ако не бяха тези малки грешчици това нямаше да се случи. За една грешка, която забравяш, че благодарение на неговите глупости основната част на британската армия се измъква при Дюнкерк, дори няма да говорим.
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 мар 2013 00:06

smoothc написа:Явно не си чувал за връзката между нацистите и Ватикана?

Пич, конспирациите ти идват малко в повече. То е хубаво да четеш, ама не вярвай на всичко.

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 23 мар 2013 00:13

1982 написа:

Да, много зверства са извършили нацистите, особено изроди като Клаус Барби - касапинът от Лион, Едуард Рошман - касапинът на Рига, Одило Глобокник и т.н. Въпросът е защо след като са извършили нечовешки жестокости си живеят мирно и щастливо в САЩ, работейки за тяхното разузнаване. Когато говорим за справедливост след войната, не е лошо да си спомним и тези факти. ;)
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 мар 2013 00:17

1982 написа:
smoothc написа:Явно не си чувал за връзката между нацистите и Ватикана?

Пич, конспирациите ти идват малко в повече. То е хубаво да четеш, ама не вярвай на всичко.

Конспирации?!..ОК.
Вярвай,но проверявай ;)

Върни се в “Свободна зона”