alp написа:Под "телевизията" имам предвид всички тв-та като цяло, но в случая се отнася за БНТ, т.е. жалкия им филм е създаден с народни пари.
Съвсем случайно се загледах малко в този филм вчера и веднага ми направиха впечатление елементите, които показват, че е създаден от АНТИБЪЛГАРИ.
Във филма националистите в България са представени като някакви слабоумни лумпени, които бият без причина "добрите евреи" , а всеизвестни истини като забогатяването на много евреи чрез мошеничество и лихварство са представени като банални лозунги, едва ли не измислени.
На всичкото отгоре главна роля като "националист" се играе от евреина Бахаров?!?!
Относно спасяването на евреите - те ни се отблагодариха с Андрей Луканов, Филип Димитров, Ал. Божков, Сергей Станишев и много други...
Не зная дали филма е слаб или антибългарски, тъй като не съм го гледал, но ти явно имаш много сбъркани понятия. По принцип национализмът няма нищо общо с фашизма и гоненията, боят и изтребването на евреи, негри и всякакви други хора с различна националност. Със сигурност Левски, Ботев, Раковски и другите символи на нашия национален идеал не са преследвали хора с друг цвят на кожата и друга религия и не са ни призовавали към същото.