Дразнят ли ви сервитьорките в нощните заведения???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Дразнят ли ви сервитьорките в нощните заведения???

Мнениеот MORSKI » 09 мар 2013 01:58

storm написа:Явно не мога да ви разбера при положение , че на мен това не ми се е случвало и при мен тези принципи не важат..

Лошо, че не схващаш какво искат да ти кажат. И не казвай на мен не ми се е случвало. Това е типична защитна реакция на простоватия българин. Нищо лично към теб. Аааа на мен не ми се е случвало, такова нещо няма и никога не може да ми се случи... Хората не ти говорят за 1,50- надали има някой, който чак така да се заяжда и да цепи стотинката. Въпросът е принципен и в отношението. Тази практика е тарикатлък и то грозен.,
Бакшиш се дава само, ако си го заслужил и то по желание на клиента. Останалото са евтини номерца по селски. Но като се има предвид липсата на особен интелект и селския манталитет на повечето обслужващ персонал в подобни барове и заведения не е учудващо.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 12 мар 2013 21:26

Не си длъжен да даваш бакшиш особено в дискотека, където плащаш входа и консумацията, с които на сервитьорките им плащат. Ако си в ресторант или бар - по става, но зависи от много неща. Друг е въпросът, че в много случаи без да те питат си удържат бакшиш по тяхно усмотрение. В такива случаи предпочитам да не го правя на въпрос, просто друг път не им оставям тази възможност.

[offtopic]И един случай - миналата година се събрахме приятели в Планетата да празнуваме 18-тия рожден ден на едно момче, което принципно не пие и след третата чаша беше "готов". Викнахме му такси и предварително дадохме 5 кинта на шофьора да го закара (до Остромила). Два часа по-късно същият приятел ни се обажда, че се събудил посредата на Кичука като не си спомнял нищо освен, че е "пътувал" повече от час с това прословуто такси. Какво е правил таксиджията с него, един Господ знае... :mrgreen:[/offtopic]
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 12 мар 2013 21:44

Винаги давам бакшиши. Дори миналата седмица ядох и пих сам в една пицария за около 20 лева, дадох 50 и казах да не ми връщат. 8-) 8-)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 13 мар 2013 11:05

1982 написа:Винаги давам бакшиши. Дори миналата седмица ядох и пих сам в една пицария за около 20 лева, дадох 50 и казах да не ми връщат. 8-) 8-)

ГоУем си, брато! Темата е за отношенията клиент - обслужващ персонал, а не за мерене на пишки. 30 лева си дал за избиване на комплекси с други думи. Принципно е прието да се дава бакшиш в размер на 10% от общата сметка като се закръгля до кръгло число, т.е. при сметка от 10.70 лв. се оставят 13 лв. Ако си доволен може и повече да оставиш, но не си длъжен особено, ако обслужването не е на ниво.

Въпросът е, че в България обслужващият персонал няма понятие как да си върши работата и оттам има много хора, които не искат да оставят бакшиш и с пълно право, защото си плащат, за да получат услуга. Още повече в заведение, където отивам с цел забавление последното нещо, което бих искал да ми се случи някой да ми прави дребни тарикатлъци. Винаги оставям бакшиш, изключение правя само в много крайно неприемливо обслужване.

Колегата, който е пуснал темата е напълно прав да си търси парите, дори и да става въпрос за 1 стотинка. Случаят, който е описал - за бира от 3.50 лв. му търсят 4 лв., ако се случи в САЩ например най-малкото ще пие бирата безплатно, а и като нищо може и повече безплатно пиене да получи стига да вдигне малко по-голям скандал на управителя. От друга страна сервитьорката на секундата ще си търси ново препитание. А тук човек, който е в правото си бива нападан и изкарван дребнав. Затова там клиентът е цар, а тук мишка!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 13 мар 2013 14:13

danko_sot написа:Еми аз разбирам да има дам бакшиш от 50 ст-1 лев, ама аз кат взимам 350 на месец и кат знаете кво е положението в Б-я по принцип, как да им дам майна??? ;)

Като си с 350 лева заплата къде си тръгнал по барчета?! Стой си във вас и си поркай на воля ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 мар 2013 15:30

Tony_CSKA написа:
1982 написа:Винаги давам бакшиши. Дори миналата седмица ядох и пих сам в една пицария за около 20 лева, дадох 50 и казах да не ми връщат. 8-) 8-)

ГоУем си, брато! Темата е за отношенията клиент - обслужващ персонал, а не за мерене на пишки. 30 лева си дал за избиване на комплекси с други думи. !

Така е, които имаме комплекси, ще си ги избиваме Изображение, вие като нямате комплекси, цепете стотинката на две. Изображение
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”