Мнениеот tevez » 08 мар 2013 15:06
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че ще се опита да помогне да своите играчи да забравят елиминирането от Шампионската лига и да се концентрират върху дербито с Челси от 1/4-финалите на надпреварата за ФА Къп. Според шотландеца загубата от Реал Мадрид трябва да остане в миналото, макар че според всички на "Олд Трафорд" тя е несправедлива. Фъргюсън призна, че е бил притеснен от назначението на Джунейт Чакър за главен съдия на реванша с испанския шампион. Статистката показва, че турският рефер, който показа пресилен червен картон на Луиш Нани, е гонил седем пъти играчи на английски тимове.
"Бях угрижен от назначението на този рефер. Споделих го с моя щаб. Притеснявах се, но вече всичко е минало, няма какво да направим. Трудно е да запазиш вярата си. Това е третият път, когато ние сме елиминирани от съдията. Не е лесно това да се приеме. Но в крайна сметка, след като минат няколко дни и се успокоиш, осъзнаваш, че ние сме Манчестър Юнайтед и трябва да се справим с това. Сега важен е 1/4-финала в неделя. Загубата от Реал беше просто един ден от историята на клуба - не много добър ден. Моята работа сега е да мобилизирам своята армия, която беше фантастична във вторник. Такава беше и подкрепата от феновете, така че ние им дължим добро представяне срещу Челси. Предстои ни труден мач срещу добър опонент, който има много добри постижения във ФА Къп от доста време. Може би Челси е най-добре представящият се отбор в този турнир през последните десетина години. Ние не сме печелели тази купа известно време, така че имаме голям стимул. Жребият беше добър, защото сме домакини. Надявам се да се възползваме от това и да продължим напред.
Фърги хвърли светлина и върху играчите, на които няма да разчита за неделния двубой срещу Челси на "Олд Трафорд". "Гигс няма да играе в неделя. Той беше най-добрият играч във вторник и сега трябва да си почине и да се подготви за следваща седмица. Фил Джоунс също няма да бъде готов. Мисля, че ще бъде на линия за следващата седмица. Нани е разочарован и ние трябва да му помогнем да се отърве от чувството на вина, което може би има. Не мисля, че той е направил нещо нередно и това е посланието, което ще отправим към него".