milka написа:
Не съм фен на Реал, нито на Барса, но явно визира тях като "рекламни отборчета, които живеят извън всякакви закони". Не можеш да говориш такива неща, от неговата позиция, като безстрастен коментатор и журналист. Да не би Юнайтед да не са рекламен отбор? Или "рекламно отборче"? При все голямото лоби, което има в частност САФ във ФА.
За какъв финансов фейърп плей говори? Какво ще помогне на отборите от ВЛ? Как Сити ще са фактор в Европа, след като изхарчиха един милиард и си осигуриха една титла + две смотани участия в ШЛ и отпадания. А Челси как харчат пари? Абрамович и той е хвърлил не по-малко пари, но поне Челси са някакъв фактор, макар да се изложиха с представянето си в ШЛ тази година.
Колкото до темата:
За мен е важно да се отбележи, че ако беше мач от ВЛ може би на Нани нямаше да му бъде даден ЧК. За мен обаче си е съвсем правилно решение.
Това, че не бил виждал къде е Арбелоа и за тва не било умишлено няма кво да го коментирам.
Високо вдигна крака си, Арбелоа също скочи. На снимката се вижда добре, че не го удря в ръката, както казваха повечето, а в областа на ребрата, отстрани. По-важното е обаче, че Арбелоа пръв играе с топката, дори може да се каже, че си я повежда на гърди, а Нани не пипа топката.
Важно е да се спомене още:
Топката се удари в ръката на Рафаел пред гол линията, като ръката му (а даже и двете май) бяха изпънати, в неестествена позиция. Това според правилника си е дузпа и ЧК, защото спира гол с ръка. За пример -имаше ситуация в наказателното на Реал, където Кедира скръсти ръцете зад гърба си и топката пак го удари, но там вече не е разперил ръце.
Според мен можеше да се даде и дузпа за Юнайтед за нарушение на Рамос срещу Евра в края на мача.