Официално: ЦСКА се завръща на "Армията"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Официално: ЦСКА се завръща на "Армията"

Мнениеот bobonikolov » 27 фев 2013 19:10

Кашчей написа:
bobonikolov написа:Васко още лятото архитектите, които представиха поредния проект за реконструкция на Армията казаха, че са предвидили възможност терена да се сниши с 2,40 и по този начин капацитета от 22 000 става на 28 000 души. При това човека тогава каза, че имат не идейни а работни проекти за реконструкцията и за това назова точна цена - 20 милиона за изпълнението. Каза също, че проектите са съобразени с всички нормативни изисквания на българското законодателство. При това положение, ако се намерят парите от някъде и се започне скоро реконструкция П. Диков и компания няма да могат да кажат и гък. Проблемите с предишните ремонти бяха, че Титан гледаха как да минат метър и не изваждаха необходимите документи. За това и арх. на София се зъбеше толкова. Ако пред него са представени всички документи, съобразени със закона няма да може да направи нищо друго освен да издаде така необходимото разрешително. :-)

Бобо, кой прави работен проект, преди да е утвърден идейният от съответното ведомство?Имаш ли си на идея колко труд и средства е един работен проект?
И.... крайно време е да не си чак толкова наивен, защото аз лично не виждам кой ще извади 20 милиона само за стадион.

Цената на работните проекти е различна в зависимост от обекта на проектиране. Знам го, защото работата ми е свързана и с това. Иначе да грешката е моя. Сега видях, че архитекта е казал, че имат и идеен проект. Арх. Ивайло Мишев е върл ЦСКА - р дори наскоро влезе в сдружението "100 сърца за ЦСКА". Относно 20 -те милиона - винаги има възможност това да се случи. Това, че сега няма не означава, че някога няма да излезе някой. Освен това ако се реализира този проект в него са предвидени и търговски обекти. И понеже знам, че сега ще ме контрираш, че не можело да има търговски обекти, а трябвало да бъде само стадион ще ти кажа, защо преди 3 години Диков излезе и каза, че не може. Това стана, защото тогава бе предвидено да се изградят отделни сгради от стадиона, които да са търговски обекти и хотел. Ето това не може да се строи там. Но ако магазините се намират вътре в стадиона - проблем няма. Понеже дефакто няма да са отделни обекти. А разпоредбата на закона е, че на това място може да има само спортни обекти - какъвто е стадиона.
А относно тоалетните -
Около 1 млн. лв. струва ремонтът на стадион “Българска армия”, съобщи вестник “7 дни спорт”. Завръщането на тима след ремонта се отложи два пъти. Проблем се оказа тревата на терена. Надписът “Това е Армията” ще стяска съперника, а и бяха поръчани 6000 седалки за сектор „А”. Около 2500 са сложени вече под козирката.

Блокът откъм сектор „Б” се измазва в момента, прави се нова хидроизолация. За там са предвидени около 1700 седалки. И след това с останалите ще се подменят седалките в блока откъм сектор „Г”. Правят се замазки из целия стадион. Ограда около пистата е поставена според предписанията. Подменена е и тази на сектора за гости. Външните тоалетни са ремонтирани, остава да се довърши само тази в сектор „Г”. Тунелите към съблекалните също са обновени – остава да бъде подменена само самата конструкция, която може да се удължава. Сменени са скамейките за резервите и за дежурния делегат.

Символи на ЦСКА красят района около стадиона, за да се подготвят феновете още преди да се качат на трибуните. Нови големи знамена с емблемата на отбора се веят покрай алеята към сектор “А”.

Отборът се завърна на стадион „Българска армия”, но ремонтите ще продължат. Няма да се работи само в дните, когато има мачове. Предстои да се сложат седалки в сектор „А” извън централната трибуна. От следващия сезон пък ще бъде затворен за ремонт сектор „Г”.

След като наскоро държавата даде стадиона за 20 + 10 години на клуба, вече се правят и по-мащабни проекти. Предвиждат се затревени терени за ДЮШ и рехабилитационен център.

Статията е от преди две години. Така, че нямало тоалетни май май не е много вярно а? :-)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 27 фев 2013 19:20

bobonikolov написа:Васко още лятото архитектите, които представиха поредния проект за реконструкция на Армията казаха, че са предвидили възможност терена да се сниши с 2,40 и по този начин капацитета от 22 000 става на 28 000 души. При това човека тогава каза, че имат не идейни а работни проекти за реконструкцията и за това назова точна цена - 20 милиона за изпълнението. Каза също, че проектите са съобразени с всички нормативни изисквания на българското законодателство. При това положение, ако се намерят парите от някъде и се започне скоро реконструкция П. Диков и компания няма да могат да кажат и гък. Проблемите с предишните ремонти бяха, че Титан гледаха как да минат метър и не изваждаха необходимите документи. За това и арх. на София се зъбеше толкова. Ако пред него са представени всички документи, съобразени със закона няма да може да направи нищо друго освен да издаде така необходимото разрешително. :-)

Този проект е на външен за ЦСКА човек. Не мисля, че това, което се прави в момента има нещо общо с този проект. Може и да бъркам де.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 27 фев 2013 19:23

vaskonti написа:

Този проект е на външен за ЦСКА човек. Не мисля, че това, което се прави в момента има нещо общо с този проект. Може и да бъркам де.

Не съм казал, че това което се прави в момента е по този проект. Просто и аз споделих твоето мнение, че може да се увеличи в бъдеще броят на местата, чрез понижаване на терена само, че не с 5 метра а с 2 и 40 и за това го споменах проекта от лятото, защото там го имаше този вариант :-).

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 27 фев 2013 19:26

Е аз примерно споменах 5 метра. Даже първо бях написал 10, ама ми се видя множко :mrgreen:
Според мен такова снижаване + нов терен с всичките му екстри + трибуни ще струва 10 милиона макс. Не знам обаче колко биха стрували козирките над останалите сектори...

Абе тя рибата в океана, ние тигана слагаме... :|
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 27 фев 2013 19:41

Абе,вие за стадион или за механа говорите? :lol:
Доколкото си спомням нямаме право да пипаме пистата.Тоалетни има м/у секторите,но май имаше някакъв проблем със запушена канализация и уж го оправиха.Така че стига да искат тоалетните могат да се ремонтират,дори да се направят и нови зад сектор В.Не знам как стои въпросът с разрешението за нови входове.Трябват поне един нов за Г и два(според мен) за В.

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 27 фев 2013 20:54

ааааa мармота завива шоколад, в момента е на третия кашон нощна смяна ;)
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 27 фев 2013 20:55

Рисков мач е само тоя с Локо Пловдив според мен...
Изображение

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 27 фев 2013 21:02

стига си се филмирал така
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 27 фев 2013 21:29

Честито на всички цесекари, както и специално честито за господин кашчей ;) :P
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 27 фев 2013 21:32

Кашчей написа:
гражданин от село написа:Кашчей,а във Вавилон по времето на Навуходоносор колко градски тоалетни с течаща вода е имало? :?

Повече, отколкото има на БА в момента.Доволен?

Мисля че е имало 69 тоалетни, но не съм сигурен. Иначе как ти звучат, като цифри?
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Върни се в “ЦСКА”