Франция Лига 1 (2012/2013)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Франция Лига 1 (2012/2013)
ОМ трябва да съжаляват много за вчерашната загубата, те бяха единственият отбор на терена, който играеше. ПСЖ с Анчелоти начело е една голяма мъка за гледане, единственият им шанс за титла е Лион да губи редовно точки, а те в момента са в отлична форма.
efc27 написа:Браво boys прекрасна статия.Има толкова факти, които не знаех например голямото съперничество между Нант и Сент Етиен, дано догодина отново да го видим, а пък Сент Етиен-Марсилия в края на 60-те и началото на 70-те си е просто класика и, че Ница били страшен отбор през 50-те години и в някои случаи били по-добри от великият по това време отбор на Реймс със легендарният Раймонд Копа във състава си.Обаче забелязвам, че в тази статия доста плюят Класикото
Присъединявам се към това мнение - много хубава статия, мерси, че я сподели boys85!
Иначе, нормално е според мен, че не се изказват бласкаво за "дербито" ПСЖ-Марсилия - това защото статия е написана безпристрастно. И за мен, това не е никакво дерби, поне не истинско. Създадено изкуствено от "Канал +", както се казва, то просто противопоставя отбора с най-много фенове във Франция с отбора от столицата Париж, но погледнато исторически, а и до някаква степен като заряд, не може да се сравнява с други съществуващи дербита.
Всичко е благодарение на медиите в последните няколко години. Сега в момента съм съгласен ,че и двата отбора са силни с възможности и добре управлявани - стават хубави мачове, който и аз очаквам с интерес, но историята на това дерби се пише в момента. Затова съм на мнение, че това е дерби между дербитата във Франция, но със сигурност не бих го нарекал "Дербито" на Франция.
LIVERPOOL RULZZ
boys85 написа:ОМ трябва да съжаляват много за вчерашната загубата, те бяха единственият отбор на терена, който играеше. ПСЖ с Анчелоти начело е една голяма мъка за гледане, единственият им шанс за титла е Лион да губи редовно точки, а те в момента са в отлична форма.
Съгласен съм. Невероятно е, как Марсилия играеха по-добре (което се въждаше и по статистиката по време на мача), но не успяха да вкарат гол. Първото попадение на ПСЖ беше на шано и после и Марсилия трябваше да вкарат и мачът щеше да се запали.
-
Почти не мога да повярвам че Лион победиха. Мислях си, че ще бъдат малко под шок още от отпадането си от Лига Европа, а Лориан са доста сериозен екип. Радвам се, че младите момчета пак показаха най-доброто от себе си.
LIVERPOOL RULZZ
И за мен марсилци изиграха много силен мач, като Валбуена беше невероятен.
[center][wrapimg=][/wrapimg][wrapimg=]http://e3.img.v4.skyrock.net/2691/33822691/pics/3027901328_1_3_JptXDjxw.jpg[/wrapimg][/center]
Добре победа срещу Ланс 
[center][wrapimg=][/wrapimg][wrapimg=]http://e3.img.v4.skyrock.net/2691/33822691/pics/3027901328_1_3_JptXDjxw.jpg[/wrapimg][/center]
Относно ПСЖ-ОМ, много и от феновете на двата отбора признават, че е създадено изкуствено от Канал+ и няма особени исторически корени, но за сметка на това не може да се отрече, че се превърна в мача с най-голям интерес и заряд във Франция. Марсилия и ПСЖ са без съмнение двата най-популярни отбора в страната (особено първите), омразата си я има и на терена, и извън него (какви ли не неща са се случвали и на двете места), да не говорим че съдържа и елементи на противопоставянето на столицата и провинцията.
Днес има 3 мача от Купата на Франция 1/16 финали
Евиан ТГ-Льо Авър
Сент Етиен-Лил
Сошо-Троа
Евиан ТГ-Льо Авър
Сент Етиен-Лил
Сошо-Троа
Евиан ТГ-Льо Авър
Сент Етиен-Лил
Сошо-Троа
Сент Етиен-Лил
Сошо-Троа
Последна промяна от matador на 28 фев 2013 11:51, променено общо 1 път.
matador написа:Евиан ТГ-Льо Авър 1-2
Сент Етиен-Лил 1-0
Сошо-Троа 2-1
Тези мачове бяха вчера