Що пък хейтър? Той си е просто един хлевоуст омразник. Българският да не е по-беден от английския?
Иначе - да жив и здрав Негово Преосвещенство Патриарх Неофит. И да му даде Господ сили да върне християнските добродетели сред нас.
Неофит е новият патриарх на Българската православна църква
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Странджата
- Контакти:
Re: Неофит е новият патриарх на Българската православна църква
Достоин ,достоиииин , достоиииин
това са пеели ангелите божии при избора на новият Патриарх

ЕМИЛ написа:Достоин ,достоиииин , достоиииин
Защо се подиграваш? Това са църковни песни, какво друго да пеят отците?
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

viali69 написа:Да ни е честит новият патриарх с пагони !![]()
Логично се случи, в милиционерска държава - доносник патриарх. Затова хората ще се отдръпват от църквата. В досието му останали само 16 листа ... Представяте ли си какво е пишело в останалите щом са били прочистени ? ...
Как да се оправи тази държава ми кажете ?!
Само да попитам дядото с униформата ли ще служи или с расото ?
Много са ми интересни някои с това мислене. Досиета, та досиета. Ми такова е било времето тогава. Тогава да си член на партията и ДС е било гордост за хората. Можеш ли примерно да съдиш някой, че '97 е гласувал за Костов, '01 за Симеон II или 2009 за Бойко. Такова е било положението в държавата и хората така са постъпвали. 2009 ако повече от половината хора са били от ГЕРБ, преди така са били и комунисти. Вижданията на хората се променят всеки месец, а какво да говорим за десетилетия. Или пък да съдим за някой само по един лист хартия наречен диплома. Костов като е първенец на випуска по успех и след това има редица академични успехи, като управник беше ли успешен - не. Защото най-важното за един човек е честността и съвестта. А те не се учат в университет.
v.r.s. написа:Срещал съм и друг път хейтъри във форума на гонг, но от както съм регистриран в него хейтър като теб до сега не е имало. За три дни оплю всички и всичко и нямаш еднин положителен коментар, кажи за кой и за какво си, защото до сега си само против всичко и всеки.
Иначе по темата, Бог да даде на Българският Патриарх Неофит здраве и дълга служба Нему и на Православният ни народ!
Позорно е за патриарх на Българската православна църква да бъде избиран човек предавал ближните си. Същият е доносничил за свои събратя и е очернял живота им. Може ли един такъв човек да представлява Господ ? Още повече, може ли да заема най-висшия църковен пост в една православна църква ?
Каквито и да са личните му качества, само този факт е достатъчен, за да не бъде избран.
Как да обясня на детето си какво е правил българския патриарх ? Как да го заведа в църква ? При тези "духовници" ли ? Вълци в овчи кожи.
Докога ще ни управляват доносници ? Доносник министър-председател, доносник патриарх ... Нима това е нормално ?
Защо не избраха ловчанския митрополит Гавриил ? Той единствен беше с чисто минало. Така и църквата щеше да измие срама, че е слугувала на тоталитарната система. Щеше да се разграничи и да се пречисти. Но те направиха точно обратното. Доказаха, че не са Божии представители на земята. Може би представители на службите - да, но не и на Бог.
Апропо ти, не беше ли от тези, които наричате другите хора "комунисти" ? Не беше ли от защитниците на ГЕРБ ?
Защо тогава подкрепяш един доносник на ДС ? Човек слугувал на комунизма и то по един непочтен начин. Нали комунистите според вас са лоши ? А тези, които са служили на ДС ?
Да, оплювам всичките наред, защото България не е нормална държава ! Когато стане, няма да оплювам.
Не оплювам единствено, а се радвам и се възхищавам на българския народ, защото се събуди. Само той не заслужава оплюване, защото е един изстрадал народ.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

TristaNNN написа:ЕМИЛ написа:Достоин ,достоиииин , достоиииин
Защо се подиграваш? Това са църковни песни, какво друго да пеят отците?
не се подигравам . Просто ми направи впечатление .
galin56 написа:viali69 написа:Да ни е честит новият патриарх с пагони !![]()
Логично се случи, в милиционерска държава - доносник патриарх. Затова хората ще се отдръпват от църквата. В досието му останали само 16 листа ... Представяте ли си какво е пишело в останалите щом са били прочистени ? ...
Как да се оправи тази държава ми кажете ?!
Само да попитам дядото с униформата ли ще служи или с расото ?
Много са ми интересни някои с това мислене. Досиета, та досиета. Ми такова е било времето тогава. Тогава да си член на партията и ДС е било гордост за хората. Можеш ли примерно да съдиш някой, че '97 е гласувал за Костов, '01 за Симеон II или 2009 за Бойко. Такова е било положението в държавата и хората така са постъпвали. 2009 ако повече от половината хора са били от ГЕРБ, преди така са били и комунисти. Вижданията на хората се променят всеки месец, а какво да говорим за десетилетия. Или пък да съдим за някой само по един лист хартия наречен диплома. Костов като е първенец на випуска по успех и след това има редица академични успехи, като управник беше ли успешен - не. Защото най-важното за един човек е честността и съвестта. А те не се учат в университет.
Eдното е политика, а другото е вяра. Няма място по света, където да не е на мнение, че напълно на политиците неможе да се вярва. Обаче вярата е нещо съвсем различно. И затова не е хубаво човек, който по някакъв начин се е облажил от това, че е бил агент на ДС да става патриарх. Казано по друг начин - всичко могат да ти вземат, но не и вярата.
- фифи перото
Познавам този човек от 91/92- ра година ,служебно.Благ, хрисим(външно), интелигентен и начетен.В последствие -92-ра края-разбрахме ,че е бил служител на ДС и прекратихме служебните взаимоотношения."Новината" след около 10 години с изнасянето на досието му , ми беше смешна.Православен християнин съм по потекло и кръстен по традиция.Ходя на църква ,заради вярата си в Иисус Христос ,и не ме вълнува неговият земен наместник, но това е поредният срам върху Църквата ни.Господ вижда!
Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
galin56 написа:Много са ми интересни някои с това мислене. Досиета, та досиета. Ми такова е било времето тогава. Тогава да си член на партията и ДС е било гордост за хората. Можеш ли примерно да съдиш някой, че '97 е гласувал за Костов, '01 за Симеон II или 2009 за Бойко. Такова е било положението в държавата и хората така са постъпвали. 2009 ако повече от половината хора са били от ГЕРБ, преди така са били и комунисти. Вижданията на хората се променят всеки месец, а какво да говорим за десетилетия. Или пък да съдим за някой само по един лист хартия наречен диплома. Костов като е първенец на випуска по успех и след това има редица академични успехи, като управник беше ли успешен - не. Защото най-важното за един човек е честността и съвестта. А те не се учат в университет.
Ето един много объркан млад човек. Ще се опитам да ти помогна с малко информация, защото съм съвременник на събитията, за които говорим.
Първо явно не помниш онова време, за да говориш така убедено за него. Не е вярно, че такова е било времето ! Това е оправдание за гузните съвести.
Ако е било такова времето за всички защо имаше хора затваряни по затвори и лагери заради разбиранията си ? Те не можеха ли също да слугуват на тоталитарния режим ? Можеха. Но не го правеха ... Защо има хора изгубили младостта си по затворите заради убежденията си ? Защо има загубили живота си по лагерите, но отказали да слугуват на една тиранична тоталитарна система ?
Или за едни е било такова времето, а за други е било друго, така ли ? Не. Просто, който беше недостоен, кариерист или мекушав приемаше да доносничи за близките си, колегите си, приятилите си. Имаше и такива хора, които не приеха да го направят, въпреки че бяха притискани.
Кои според теб са пример за подражание ? Доносниците или тези, които не са се пречупили ?
Второ не е коректно да сравняваш доносничеството за ДС с погрешния избор при гласуване на един обикновен човек. Всеки може да бъде подведен и да гласува погрешно. При тези, които слугуваха на ДС, нещата не ставаха от заблуда и незнание. Ставаха напълно осъзнато. Едни го правеха, за да се издигнат в службата, други от страх, трети просто, за да се чустват силни и властта да стои зад гърба им. Да пуснеш една бюлетина за грешната партия не е престъпно и не е с толкова фатални последици. Престъпно и фатално е да очерняш живота на ближните си.
Защото знаеш ли колко съсипани човешки съдби има точно заради такива доноси ?! Знаеш ли колко осъдени и вкарани в лагерите има точно заради такива доносници ?! Колко разбити семейства, колко осиротяли деца ...
Трето - Костов наистина е умен и образован, но Костов не е бил лош управник. Явно и това време не помниш. Костов пое България в криза подобна на днешната и само за няколко години я стабилизира. Костов може да има много други косури. За мен той предаде синята идея и хората, които вярваха в нея. Но Костов не беше слаб министър-председател. Беше може би един от най-добрите заемали този пост в България за всички времена.
И това ти го казвам аз - който симпатизирам на БСП.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

- Обичам Левски
- Контакти:
Дядо Неофит беше русенски митриполия и цяло Русе много го обичаше,защото той е много добър и скромен човек.