Laetitia написа:Търсят игра, защото в БСП и ДПС са събрани най-голям процент от омърсените политици.
Подписвам се със двете си ръце над това

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Laetitia написа:Търсят игра, защото в БСП и ДПС са събрани най-голям процент от омърсените политици.

dunavfc написа:Laetitia написа:Търсят игра, защото в БСП и ДПС са събрани най-голям процент от омърсените политици.
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
 [/offtopic]
[/offtopic]
TristaNNN написа:Tommi, личи си че не си някакъв вчерашен хлапак и определено лъха интелект от мненията ти, затова ще ти дам един пример за болниците ...от личната ми житейска колекция. През лето Господне, 96-та година, баща ми беше директор на болницата в нашия малък провинциален град. Тогава по закон, такова лечебно заведение трябваше да има двама директори: един с медицинско образование (не помня минималната степен) и такъв с икономическо, който да отговаря за финансово-законовите и организационните въпроси. Баща ми беше от втория тип. Завари хаос и една разграбена организация, лошото беше че излизаше от вкъщи по тъмно, и по-тъмно се връщаше, а работното му място беше на 10 минути пеша. Баща ми стегна нещата, докторите разбраха че не е редно всички лампи да светят денонощно, линейкаджиите пък вдянаха че не може да използват линейката, за да си карат картофите с държавния бензин, и куп куп други неща. След което, благодарение на добрите си контакти в чужбина, успя да докара помощи под формата на лекарства за милиони левове, линейка (в автопаркът тогава Латвия-та беше "С" класа) Пежо, обурудвана с апаратура като по филмите, операционните маси от 75-та година бяха заменени с нови, и др. В резултат на което, Министерството на здравеопазването оцени нашата болница с отличен 6+ (по тяхната система). Всичко това беше добре, ала далаверка нямаше за никой от многото лекарства, в резултат на което баща ми бе силно натиснат с всякакви средства отгоре да направи такава. Е, познай какво стана? Подаде оставка, за да запази морала си и сигурността на семейството! Същата тази болница сега е заплашена от закриване .... ааа замалко да забравя, че по времето на баща ми беше построена ЧИСТО нова част на заведението, на 5 етажа, с асансьори, сравнително модерна апаратура за ония години и без да се откадне 1 лев! Същите тия червенки копеленца които натиснаха баща ми да краде за тях успяха да си вкарат хора, да си направят схемите, в резултат на което сега фалираха останалите болници. На тях да се сърдят, не на Бойко!
TristaNNN написа:dunavfc написа:Laetitia написа:Търсят игра, защото в БСП и ДПС са събрани най-голям процент от омърсените политици.
А и ДПС, колкото и неприятно да звучи това в момента, имат твърд, дори постепенно увеличаващ се електорат. И как няма да е иначе, като сума ти пара потече към Кърджали и околията, все европейска пара чиито "собственици" като видяха за какво иде реч и врътнаха крана за сметка на цяла България.

Tommi написа:Такива примери има във всички сфери, при всички правителства, ясно ми е. Има и други случаи, когато даже не са виновни управляващите, а некомпетентното ръководство на дадено дружество. Но специално за проблемите в здравеопазването, тук идва социалната отговорност на държава. Не може да решиш проблема, като оставиш 10-15- хиляден град без медицинска помощ, така просто преместваш дупката, която трябва да се запълва. Преди време тук спорих за ситуацията с ВМЗ Сопот. Горе-долу е същото - предприятието трупа загуби и логичният ход е закриване, само че държавата не е частник и не може да си позволи да остави половин град без работа. Разбира се, там е малко по-различно в сравнение с болниците, защото може да се търсят алтернативни работни места и т.н., докато в здравеопазването трябва да се търсят други мерки.
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
 [/offtopic]
[/offtopic]GOLEADOR написа:Когато говорите за ВМЗ Сопот,не забравяйте,че завода не е равнопоставена с частните фирми и за разлика от тях нямат право сами да пласират стоката си.А когато си зависим от разни дилъри,няма как да не постигаш по-лоши резултати от частниците.Завода е печеливш,но политиците всячески приемат закони с които да могат да го източват.
 [/offtopic]
[/offtopic]Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта