1913 написа:Приятелче от Русе, прочети тази книга, да добиеш представа, какво представлява образът на Васил Левски, в нея ще срещеш и информация за русенския герой Ангел Кънчев. Не се компрометирай с подобни изказвания, не ти отива - http://www.book.store.bg/p1084/balkani- ... azova.html
Ех,наивни ми люде...Ти се доверяваш на една книга ? Ти смяташ,че написано в една книга,може да се счита за достоверен източник за това,какъв е бил един човек,живял преди 150 год. ? В една друга книга пък се споменава,че Васил Левски е убил дете,трябва ли да се счита,всичко написано за Левски,абсолютно автентично.Ти можеш ли да си сложиш главата на бесилото и да се закълнеш,че всичко,което пише в тази книга е истина ? Как сме разбрали за делата на Левски ? От писмени избори,митове,легенди,никой ли не допуска,че може би нашето общество е имало нужда от герой,каквито има във всяка една страна,за да може това да възбуди българският народ да се бори за своята свобода.Може ли някой да излезе и да заяви,че Левски категорично е бил чиста и свята личност ? Не,никой не може,защото никой от нас,не е бил негов съвременник.А всеки,който се опитва да ме убеди,да обичам и почитам Левски,ми прилича на ония чукчета от Северна Корея...