Pichichi написа:Решението което предлагам е лустрация и разследване до дупка.
Относно другите партии съм казал доста отдавана гнус ме е дори да си помисля за лица като
Р.Петков,Р.Овч,Доган, само че сегашния лидер е от същото котило.
Само ще дам един пример на отявлениете противници на това да има нова система с нов тип избори и
нова конституция. Г-да Белгия която е член на ЕС много преди България и в която ако знаете
е централата не ЕС беше без правителство година и половина докато узреят нещата и се разберат.
Така че едно надпартийно (без в него да участват хора о нито една парламентарно представена партия в момента)
правителство под шапката на президента може да управлява и да се подготвят всички необходими неша за промените.
Ходът на ББ с оставката е само с една цел бързи избори и никаква промяна.
Добре звучи, но доколко е реално? Мислиш ли, че ще се намерят честни прокурори и съдии, които да извършат разследванията и да осъдят виновниците? Ето ти един явен пример-Доган и парите, които е получил за Цанков камък-очевадно е за мен злоупотреба със служебно положение, но не го осъдиха... Нещо трябва да се промени в съдебната система, но не съм навътре и не знам какво-да кажат професионалистите. Дали журита, като в щатите, дали нещо друго, нямам идея... Онзиден, когато се говори за надпартиен парламент в предаването на Коритаров, Тренчев /който иначе не харесвам/ зададе един много резонен въпрос. Как мислите, че хората ще издържат на натиска на олигарсите. Та те ще ги смелят за отрицателно време... За мен проблемът е в манталитета на хората-за съжаление това явно се вижда и тук. А промяната на един манталитет е твърде бавен процес... Борбата с корупцията е най-важния проблем за разрешаване, но как да стане-никой не съм чул да даде някаква идея...
За Бойко Борисов така се получи колега, но всеки медал има две страни. В една нормална държава, ако кажеш нещо такова на всеослушание и се окаже, че не е истина и не можеш да го докажеш може да последва съд, но в България е съвсем друго положението. Бойко Борисов не си подаде оставката толкова много време, имаше и други протести, а и от тези протести бе минала около седмица преди да си я подаде, така че има и друга гледна точка, ако ще говорим за позиции, но къде е истината-едва ли някой в момента може да каже...