Селтик -
( 0-3 ) -
ЮвентусВаленсия -
( 1-2 ) -
ПСЖШахтьор -
( 2-2 ) -
ДортмундРеал Мадрид -
( 1-1 ) - Манчестър Юн.
Арсенал -
( 1-3 ) -
БайернПорто -
( 1-0 ) - Малага
Милан -
( 2-0 ) -
БарселонаГалатасарай -
( 1-1 ) - Шалке
АРГУМЕНТИТЕ:
Ювентус - СелтикТу нещата са ясни ... Както се казва: "Има ли какво да коментираме" ??
Очаквам 2-ра победа на Юве ... Това е най-логично, но не изключвам липса на натягане от страна на италианците ... Ако се случи това, "Келтите" може и да изкопчат реми, като за довиждане с турнира.
Байерн М.- АрсеналИ тук нещата са ясни ...
"Артилеристите" разочаравоха в първият мач.
Или по-точно - гостите им от Мюнхен не им позволиха да си играят играта.
Просто има разлика в класите
към момента ... Най-доброто, на което може да се надяват англичаните, е да си тръгнат са високо вдигната глава от турнира, като не загубят този мач.
ПСЖ - ВаленсияТук на пръв поглед нещата също изглеждат ясни ...
Ами според мен, са си точно такива.
Домакините от Париж разполагат с по-качествени играчи, и това се видя ясно още в първата среща.
Логично е французите да спечелят отново, но аз не изключвам и силна съпротива от страна на Валенсия !
Но най-много да стигнат до равенство ...
Шалке 04 - ГалатасарайСмятам, че турците имат повече спортно-технически аргументи !
Остава проблема обаче, да успеят да го докажат това !
Играят на моменти наивно, и нерешително, което няма как да им помогне.
Но в случая ... Няма какво да губят !
Влизаме в клишето, ама всички сме запознати с типичният фанатизъм на турските отбори, който понякога им помагат да постигат немислими и фантастични неща.
А към това като прибавим и класата на отделните единици, с които разполагат, то нещата клонят в тяхна полза.
Домакините от Шалке разбира се, също имат необходимата класа за да продължат.
Но при тях, просто моментът е лош. Направо - неподходящ.
Измъкнаха удобен резултат, но развиването му в успешен, ще е проблем.
Х2 ми се вижда този сблъсък в Гелзенкирхен.
Борусия Д.- Шахтьор Д.Очаквам това да е един от най-интересните мачове.
Принципно съм посочил като продължаващ домакините, но смятам, че мачът си е троен !
Гостите от Украйна могат да хапят като гост, и то силно !
Но резултатът от първата среща си е проблем за тяхната кауза.
Ако им трябваше реми, щяха да го постигнат ... Но им трябва победа, а това променя коренно нещата.
Домакините от Дортмунд ще загубят трудно ...
Но и трудно ще спечелят.
Очаквам някакво реми ... Като не изключвам и продължения.
Но така или иначе мачът си е троен ...
Правя уговорка обаче, че ако Борусия намери традиционната си игра ( колебливоста в последно време е проблем за тях ) ... То гостите просто няма да имат шанс !
Така че, като пиша, че мачът е троен ... То не изключвам и убедителна победа за немците, с нещо от рода на 3-0.
Малага - ПортоОще един троен сблъсък ...
Разбира се, домакините са с леко предимство.
Играят много силно като домакини.
Но пък Порто имат подходящ ( удобен ) ... Резултат и едвали ще тръгнат да търсят нова победа.
Ще бъде интересно ако Малага поведът ...
Но ако го направят португалците, е, едвали някой си мисли нещо по-различно от заключението, че те ще продължат.
Някак си ми се струва, че тук Х-са е най-вероятният изход !
Но както стана дума в началото на драсканиците ми за този мач, той си е троен.
Ако трябва в цифри да оценя вероятните изходи от двубоя, то ще са такива:
1-ца-> 30% / Х-> 45% / 2-ка-> 25%
Манчестър Юн.- Реал М.Тук смятам, че по-високата индивидуална класа на играчите от Мадрид, ще им донесе успех.
Първият мач беше тактически ... И въпреки това, в големи периоди от мача испанците надиграваха своите гости от Англия.
Само неспособноста да реализират голяма част от головите си положения, остави интригата за реванша.
Юнайтед от своя страна, играха предпазливо и дори можеха заради пропуските на домакините, да постигнат резултат, който сега щеше да ги направи абсолютен фаворит.
Но домакините в настоящият сблъсък, нямат нужната индивидуална класа на отделните единици, за да бъдат спокойни за този реванш. Въпреки удобният резултат от Бернабеу ...
Ще е интересно как ще подходят ... Какво ли му се върти из главата на дядо Алекс.
Сър-а е старо куче, но и Моуриньо е страшна хиена ... Сигурен съм, че гостите от Мадрид ще са подготвени за една, евентуално - отново дефанзивна игра на хората от Манчестър.
И ми се струва, че това ще е грешка от страна на Юнайтед !
Просто невиждам как Реал ще изспуснат отново толкова положения.
А те със сигурност ще имат не-малко, ако хората на Фъргюсън се затворят и "поканят" гостите си да ги атакуват.
Трудно е да предвидим към момента, с каква нагласа ще излязат двете големи треньорски светила, но аз залагам на Реал Мадрид, заради по-голямата индивидуална класа на повечето им играчи.
За мен този мач е Х-2.
Не изключвам и продължения ...
Барселона - МиланЗа мен бе изненада беззъбата игра на каталунците в Милано.
Но си мисля, че когато разсъждаваме за евентуалните събития на Ноу Камп в реванша, трябва да се абстрахираме от случилото се в първата среща.
Защото със сигурност от Барса са си взели поуки ...
Поуки, за които и по-широкият им терен ще помогне, да се реализират.
Посочил съм, че Барса ще продължи ... Но действително, шансовете на Милан са по-големи.
Но и тук залагам на по-голямата индивидуална класа на домакините.
Ще ври и кипи пред италианската врата ... И ранен гол би дал необходимото спокойствие на Меси и компания.
Според мен мачът можеби ще отиде в продължения ...
Този тим на Барселона определено има и по-голям опит в този турнир и на такъв етап от надпреварата.
И е врял и кипял в подобни битки, които са ги изправяли до стената.
Затова залагам на тяхната индивидуална класа на отделните им играчи + опита.