Мнениеот tevez » 21 фев 2013 16:28
Арс: Този Левски е по-слаб от миналогодишния, ще има много проблеми в "А" група
"Добрата ми форма се дължи на Илиан Илиев. Подготовката в Кипър бе на много високо ниво", призна нападателят на Коняспорт
Сьорд Арс премина под наем от Левски в турския втородивизионен Коняспор до края на сезона. Холандецът започна отлично в южната ни съседка и за 2 мача вкара 4 гола. Преди това обаче той дълго време си търсеше нов отбор, докато тренира две седмици със "сините" в Агия Напа. Интерес към Арс не е липсвал, но високата цена, поставена от Левски, отказала много клубове. Той даде интервю специално за Sportline.bg, в което засегна и много други теми - шансовете на Левски за титлата, състоянието на отбора, за Илиан Илиев, за Гонзо. Ето какво каза Арс:
- Арс, какво знаеше за новия си отбор Коняспор, преди да подпишеш?
- Не знаех много за клуба, преди да отида в Турция. Говорих с футболисти, които са играли в страната, и те ми разказаха. Също така проверих в интернет къде отивам. Все пак това е важно.
- Имаше оферта от Русия. Защо отказа да ходиш там?
- Да, действително имах оферта от там. Но не ми се стори достатъчно примамлива. Отборът нямаше големи амбиции. И смятам, че там не е много хубаво за живеене.
- Какви бяха другите варианти пред теб, освен Коняспор?
- Направих име в Китай в Тянжин и други отбори ме искаха. Имах оферта и от Казахстан. Но отборите там като екип, като пари, както и като начин на живот не ми харесаха много. Все пак имам жена и малко дете и трябва да се грижа за тях.
- Имаше ли шанс да останеш в Левски?
- Шефовете ми казаха, че ще е по-добре за мен да отида някъде другаде, защото имаха двама нападатели - Базил Де Карвальо и Жоао Силва. А схемата на отбора е с един нападател. Така че аз си търсех нов клуб. Имаше голям интерес, но Левски ми постави висока цена и това отказа повечето от кандидатите. И както вече казах - някои отбори не ми харесаха.
- Тренира две седмици с Левски. Какви са ти впечатленията от отбора?
- Впечатлението ми е, че Левски е добър отбор в момента. Най-важното обаче е всички да са във форма, защото нямат твърде много възможности за различните позиции в отбора.
- Кой отбор ти се струва по-силен - Левски, когато ти игра, или сегашният?
- Качеството им е по-ниско сравнение с миналата година. Колективът и моралът обаче са по-високи. Но мисля, че ще имат големи проблеми в някои мачове.
- Левски може ли да стане шампион, как смяташ?
- В отбора има много млади играчи, което е добре за Левски. Градят нещо ново. Но това отнема време. Мисля, че ще им бъде доста трудно да спечелят първенството, но, разбира се, не и невъзможно. Надявам се Левски да стане шампион.
- Можеш ли да сравниш Георги Иванов-Гонзо и Илиан Илиев като треньор? Кой е по-добър според теб?
- Гонзо дойде много рано в клуба. Нямаше никакъв опит, беше поставен под голям натиск. Пожелавам му всичко най-хубаво. Виждам Илиан Илиев още много години като треньор. Но не знам дали ще е само в Левски (смее се). Той е по-тих от Гонзо, но е много ясен в изискванията си. Обяснява всичко на футболистите до най-малката подробност и държи всичко да се спазва стриктно.
- Как ти се стори подготовката в Агия Напа?
- Организацията беше отлична, а тренировките много полезни. Имах две хубави седмици в Кипър. Това е една от причините да се намирам в отлична форма и да вкарам 4 гола в 2 мача за Коняспор.
- Сърдит ли си на някого в клуба?
- Не съм ядосан на никого. Надявах се да получа шанс да се докажа, но няма какво да направя. Не си отидох по най-добрия начин, но това е положението.