Viktor4o_Rs написа:Не знам символично ли е или не, но в момента дефакто нямаме правителство, нямаме фукнциониращ Конституционен съд, нямаме и патриарх, скоро няма да имаме и парламент, защото ще бъде разпуснат![]()
![]()
Тоест най-висшите органи в законодателната, изпълнителната, съдебната и религозната власт в момента отсъстват
Дали онзи отгоре не иска да ни покаже нещо ?
Показва ни съвсем ясно, че нещата няма да се оправят от "само себе си"! Трябва народа да притиска политиците до дупка, докато не свикат ВНС и не се промени конституцията! Трябва да имаме лост с който да можем да сменяме и да търсим юридическа отговорност от всеки един съдия, чиновник, депутат, министър и пр.
Да се избират мажоритарно за да се знае точно кой носи отговорността! И от там ревизия на цялата администрация, банки, монополисти, олигарси, цялата съдебна система! Установяват се злоупотребите и се раздават присъдите по бързата процедура! Да напълним затворите с депутати, министри, държавни чиновници, съдии, прокурори, кметове, общинари и техните производни мутри! Като се изчисти цялата мръсна клика и се насъди страх в другите склонни към злоупотреби, нещата ще си дойдат на мястото и ще можем да се наречен праавова държава! На мен това ми подсказват обстоятелствата