Анкета: ЗА или ПРОТИВ Нова Българска Конституция

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: ЗА или ПРОТИВ Нова Българска Конституция

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Re: Анкета: ЗА или ПРОТИВ Нова Българска Конституция

Мнениеот chepishev73 » 21 фев 2013 09:16

Каквато и да е Конституцията, тя не се спазва и няма да се спазва. И докато депутатите се избират от корпорациите, те ще работят за тях, а не за нас. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TBakG2LDjlk[/youtube]

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Мнениеот chepishev73 » 21 фев 2013 09:19

NOMER14 написа:За каква Конституция иде реч? :lol:
Тя има само декларативен характер.
Припомнете ми къде в Европа последно са правили нова конституция в условия на Глобална криза ( не само икономическа).
За броя на депутатите - те и сега са си 100 . Рядко се вижда пълна зала , другите са в командировки.Стотина човека се изказват , стотина човека от депутатите ги познаваме и т.н. ,а другите са само машини за гласуване.

В Исландия. Ама кат не са го давали по тиливизията и не си го гледал ;)

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Мнениеот chepishev73 » 21 фев 2013 09:26

emarkon написа:I OSHTE NESHTO PO POVOD NA POLITI4ESKIQ MATERIAL - TOI SE KONTROLIRA OT HORATA.A V MOMENTA S TAZI FORMA NA UPRAVLENIE KONTROLUT LIPSVA. :!:

Напълно заблуден си по въпроса за това, кой контролира политическия материал:))))))
И вземи да пишеш на Кирилица, по възможност да не крещиш, защото писането с големи букви се възприема като крещене

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 21 фев 2013 09:46

suevci написа:Да аз съм за ..и стига със 240 глупака 20 нода са хора знащи и можещи

suevci написа:
suevci написа:Да аз съм за ..и стига със 240 глупака 20 нода са хора знащи и можещи

Стефке шапкати свалям на теб но запомни много хора знаят че една монета има две страни но това не вярно има 4 страни такае и със дншните закони които имат под закони зада ги заобикалят...Затова трябва дасе променът зада работят.

Шизофрения или обърка профилите?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 фев 2013 09:58

eMs1 написа:

suevci написа:

Стефке шапкати свалям на теб но запомни много хора знаят че една монета има две страни но това не вярно има 4 страни такае и със дншните закони които имат под закони зада ги заобикалят...Затова трябва дасе променът зада работят.

Шизофрения или обърка профилите?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Такива директно да се банват во веки веков !

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 21 фев 2013 10:35

Защо се говорят глупости от трибуната на народното събрание? Свикването на Велико Народно Събрание не е като да отвориш будка за вестници. Обема работа която трябва да се свърши преди такъв акт е кошмарно много!!! А тия за 10 дни и ХОП ВНС! Просто ни се подиграват в очите!!!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

wsxedcrfv

Мнениеот wsxedcrfv » 21 фев 2013 10:47

протестиращите искат смяна на конституцията,която беше гласувана от бсп-дпс-бзнс през 1991 година.
питам се аз:защо тогава искат да сложат на власт точно бсп и дпс.как тези нехранимайковци ще се откажат от свотео творение конституцията?

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 21 фев 2013 11:32

Не познавам добре изборния закон, но се питам (моля да бъда извинен, ако греша) не е ли възможно, когато се обявят т.н. изборни листи тези, които ще гласуват за тях – а те могат да бъдат много, просто да заявят публично – с протести на червени срещу червени, сини срещу сини и т.н. – няма да гласуваме за тази листа, докато са в нея тези и тези (най-напред тези, които се повтарят, за да могат да влязат онези, които никой не познава или не иска). И тука вече е казусът – може ли според Конституцията конгресът на някоя партия да си избере парламент, ако всички граждани откажат да гласуват за листи, които не приемат.
Затова писах преди, че е важно ние да решим какво искаме и да го направим с достъпни за нас средства, защото не малко хора разбират, че партиите са начин да се манипулират хората, а зад властта стоят едни или други корпорации или всички в куп ... А докато се дърлим за партии и цветове и на изборите ходим като на мач, за да се радваме, че сме победили, ще е така. Защото и на мач вече не ходят по 30-40 хиляди души и то не рядко по причина, че тези, които играят, получават в пъти повече, а не е сигурно на квартално мачле дали няма да паднат. Ама никой не иска да се намалят играчите – защо да се плаща на 11 некадърника, а не на 5, да речем, и защо примерно Генерала да не прасне по един юмрук – и без това го стиска от много време - на Илиан, и първенството да свърши. Или пък да си бият дузпи - тогава нещата се уреждат с двама платени и едно вратарско поле - и евтино, и просто. Победител има ли – има, пиене ще падне ли – ще падне – какво повече ни трябва ...

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 21 фев 2013 11:34

Никой не иска да слага БСП и ДПС на власт дори аз лично съм убеден, че ако се опитат след два месеца тези две партии да съставят коалиционно правителство народа ще ги изнесе не за две седмици, а за една максимум. Но болшинството от народа вече не иска и Бийко който последните 2-3 месеца се компрометира страшно много.

Затова и се налага смяна на този политически модел който тотално се провали. А според българската конституция това може да бъде извършено само от ВНС.

Ама работата била много. Мен това не ме интересува, много малко ще я свършат за това са избрани и без това през последните 24 години никаква работа не свършиха поне тази работа с ритуалното си самоубийстов да я свършат като хората.

А именно мажоритарен вот, но не наполовина, а на всеки един депутат. Като депутати да не са повече от 50 на всеки от тях да му се осигури финансиране за сформирани на екип от 5-6 човека които да го съветват и помагат. Също така забрана на всички партии в България и официалното им закриване.

На феновете на Бойко, Станишев, Доган, Волен, Костов и останалите мастии в парламента искам само да кажа, че при мажортарен парламен техните лидери няма да за застрашени, те пак ще са там и но на народа няма да му се налага да хрантути още 240 човека които никой не ги е чувал и не ги е виждал i и които влизат в парламента само и благодарение на изброените по горе хора. Освен това останалите 40 човека в един такъв парламент ще са обществено популярни хора като доктори, професори и защо не и журналисти. Когато всеки от тях ще седи с името си пред законите и решенията които предлага ще има за съветници прокурор, икономист и въобще хора които си разбират от работата.

Върни се в “Свободна зона”