megan fox написа:
Аз виждам! БСП + Атака за контрол!
Написах го преди няколко страници, ще го напиша отново:
В тая криза, за да излезем от нея имаме нужда от СОЦИАЛНА политика! В момента имаме нужда социалистите да са на власт, за да се оправи икономиката! Станишев може да е всякакъв, може да няма нито един ден трудов стаж, НО поне създаде държавен резерв, който ГРОБ обраха! Да, социалистите не работеха добре с Еврофондовете, но никой не се е родил научен! Видя се, че можем да получаваме доста пари от ЕС, така че ако продължат тая политика и я комбинират със тая, която я водеха до преди ГРОБ да дойдат на власт икономиката ни ще оздравее и ще излезем от тая криза!
Друг в момента не може да ни изкара от нея! Кой да дойде на власт? Костов ли? Човека, който проведе най-лошата приватизация в историята на човечеството! Който продаде (да не казвам подари) редица печеливши предприятия за жълти стотинки, срещу тлъсти комисиони под мсата!
Хайде сега и аз да се повторя:
Няма нужда от популизъм. Доходите в условия на Валутен съвет не могат да се вдигнат от нищо друго освен икономически растеж или огромни преки ВЪНШНИ инвестиции.
От къде може да вземе някой за да даде за социална политика - от данъци! Високите данъци ОГРАНИЧАВАТ икономическия растеж! Виждате ли Параграф 22?
Излизането от Валутен съвет е немислимо и равносилно на катастрофа в тези условия - просто не сме готови.
Накрая ще повторя думите си от една друга тема:
Ако едно общество не харчи толкова, колкото изкарва има два избора:
1. Живее на кредит за сметка на децата си!
2. Спестява за сметка на децата си!
Мислете .....но мислете конструктивно, а не деструктивно.
Какви плащания по дълга имаше Сергей през мандата си? При какви глобални икономически условия управляваше? С колко бе натоварил бюджета "на изпроводяк"?
Какви договори с дълготраен ефект бе подписал ( включителна за строежа на Армеец).
Защо му бяха спрени целевите пари от ЕС?
Вижте, на гол тумбак социална политика не може да се прави - някой трябва да плати сметката!
ПП: Кажете ми, понеже аз явно не разбирам, как точно си я представяте тази СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА? Моля обяснете ми като на 6 годишен!