Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии
Не!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии
haha написа:Атака и те нищо няма да направят, признавам, че Волен умее да говори (все пак е бил редактор на "Демокрация"), но не мисля, че има уменията да се справи в тази ситуация. Въобще всички партии са изчерапни.
megan fox написа:Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии
Има да - Велико Народно Събрание, като вота да е мажоритарен!
Другият вариант е, като цяло изборите за Парламент да се направят с изцяло мажоритарен вот! В момента 39 депутата се избират мажоритарно, а останали 201 се избират пропорциално. Ако искаме да се отстрани фактора "партии" трябват ни изцяло мажоритарни избори, но не виждам 240 човека, които да са достойни да бъдат избрани мажоритарно. Просто нямаме толкова качествени политици.
haha написа:Атака и те нищо няма да направят, признавам, че Волен умее да говори (все пак е бил редактор на "Демокрация"), но не мисля, че има уменията да се справи в тази ситуация. Въобще всички партии са изчерапни.
child in time написа:megan fox написа:Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии
Другият вариант е, като цяло изборите за Парламент да се направят с изцяло мажоритарен вот! В момента 39 депутата се избират мажоритарно, а останали 201 се избират пропорциално. Ако искаме да се отстрани фактора "партии" трябват ни изцяло мажоритарни избори, но не виждам 240 човека, които да са достойни да бъдат избрани мажоритарно. Просто нямаме толкова качествени политици.
Не
sin4ec написа:Red_Neck написа:
Хора, бъдете разумни!
Посочете ми една националистически ориентирана политическа фракция, която да е направила нещо добро за страната си. Само една!
Аз веднага мога да ти дам обратния пример с Хитлер.
Стига с този разум! До просешка тояга стигнахме с него! АТАКА трябва да бъде коректив и думата им да тежи. Щом можа да се даде шанс на ББ, защо на АТАКА да не може? По-зле от сега има ли накъде?
megan fox написа:child in time написа:megan fox написа:Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии
Не
Да, в момента нямаме нужният законов механизъм за това нещо, но това е единственият начин. Но той си остава в сферата на фантастиката.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта