Имате ли кредит към банка?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Имате ли кредит към банка?

Мнениеот South_Park » 18 фев 2013 17:21

THE G.A.M.E написа:
Обмислям скоро да я закрия ...

Успех ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
Black&White1926
Контакти:

Мнениеот Black&White1926 » 18 фев 2013 17:24

UltraBlue написа:
Black&White1926 написа:450 лв. на месец - UnicreditBulbank ...

Ето нещо по темата: http://plamen1967.wordpress.com/myloan/

Мен ако питате, не се набутвайте с кредити.

Плащаме заема + застраховката. Няма надценка засега. Имахме и ипотечен , но ни го опростиха.
Последна промяна от Black&White1926 на 18 фев 2013 17:27, променено общо 1 път.
Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 18 фев 2013 17:26

Тъй като съм още твърде млад, за да съм взимал кредит, ще говоря за семейството ми като цяло :
Баща ми ме е учил, че кредит не трябва да се взима при никакви обстоятелства, ако имаш друг вариант. Имам късмета да съм от сравнително заможно (за българските стандарти) семейство и не ни се е налагало да взимаме. Надявам се и аз никога да не прибягвам, когато се отделя в отделно домакинство.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 18 фев 2013 17:28

И аз имам останаха да върна 1660лв.- за сега е 63лв. месечно, като това е за още 2 години и 8-9 месеца, т.е. до 2015г., но утре отивам да подам молба да го удължа с още 1-1.5 година и вноската ще ми падне до 35-43лв, защото и лихвата ще падне от 11% на 7.5%, тъй като съм безработен на борсата и се надявам да се получи промяната.

Потребителски аватар
Hahaha1
Контакти:

Мнениеот Hahaha1 » 18 фев 2013 17:32

Не!!!
Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –

Твоё достоянье на все времена!

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 18 фев 2013 17:41

Не. Надявам се никога да не ми се налага да тегля кредит от банка - при все че е за предпочитане пред тегленето на заем от разни тъмни субекти. Стремя се да се разполагам според чергата си.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 18 фев 2013 17:48

Red_Pride написа:Правя нещо като проучване моля,който желае да сподели-имате ли кредит към банка и колко процента от заплатата ви отива за погасяването му?
Лично аз съм си вземал техника на изплащане вноската е около 20% от заплатата ми(става въпрос за 1 година),замислям се за ипотечен кредит, но в тези несигурни времена малко ме е шубе :(

Бях взел заем за кола и слава Богу вече го изплатих целия. Казвам слава Богу, защото в скоро време нямам никакво намерение да взимам пари от тези мошеници - банките. Доколкото се сещам сме набори с теб и те разбирам, че вече искаш да свиеш свое гнездо. Но ти препоръчвам да не теглиш ипотечен кредит поне докато не влезем в Еврозоната. Тогава лихвите ще паднат поне с няколко процентни пункта. Или ако ти е неотложно да теглиш сега гледай да НЕ е с фиксирана лихва, тъй като смисъла на подобно фиксиране беше в началото на кризата. Вече тренда на лихвите ще бъде само надолу. Аз съм си казал, че докато лихвите не паднат до 3-4% както е в Европа - няма да тегля крадит. Е.ал съм ги...!
Последна промяна от Red Warrior на 18 фев 2013 17:54, променено общо 1 път.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 18 фев 2013 17:49

Никога не съм бил привърженик на кредитите, нито дори на заемите от приятели. Друг е въпроса, че повечето хора като вземат заем от приятел и си мислят, че може и да не го връщат или да го бавят с години. Имам една кредитна карта с лимит 700 лв. ей така за наистина краен случай, а и ако върнеш взетото до 45 дни не плащаш лихва. Иначе за голяма сума на заем не знам дали има нещо което да ме принуди да взема. Това си е заробване и по-скоро не. Като реша да си купувам нещо техника,обзавеждане, кола, екскурзия си събирам парите предварително и като събера, тогава купувам. Нищо не е толкова спешно, че да не може да изчака събирането на парите, вместо хем да се плаща по-скъпо, хем да си притиснат всеки месец заради вноските. Освен това живея под наем и това ни най-малко не ме притеснява и никога не съм се замислял да правя ипотеки за да купувам жилище. Вноската за ипотеката би била в пъти повече от наема който плащам. Намерил съм си жилище на сравнително нисък наем на сравнително добро място и не се местя на всеки 2 години. Да не дава господ само да се налага да ти трябват пари за здраве. Тогава нещата стават съвсем различни.

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 18 фев 2013 17:53

South_Park написа:Не и нямам намерение да имам , дори и да остана без пукнат лев , няма да взимам кредит , а ще разчитам на Божията помощ ;)

Обобщение и извод : КРЕДИТ = РОБСТВО

Плюс едно!
1914

Върни се в “Свободна зона”