Александър Попов – да победиш съдбата

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

OfanzivaCSKA
Контакти:

Александър Попов – да победиш съдбата

Мнениеот OfanzivaCSKA » 16 фев 2013 15:59

Едва ли мнозина от хората, които се интересуват от футбол в България са почитатели на предаването “Имаш поща”. И със сигурност, когато водещата Гала излиза на екран, те сменят канала. В петък вечер обаче мнозина от тях не го направиха, запленени от рекламата, че гост в студиото ще бъде един от най-магнетичните футболисти у нас за всички времена – Методи Деянов. Оказа се, че не настоящият треньор на юношеските национали е големия герой на вечерта. Този път погледите бяха приковани в едно младо момче, един пример за мъжество, невероятна воля и характер – Александър Попов. Минутите, в които бе разказана историята на Сашо не оставиха равнодушни и най-коравите. Сълзите напираха в очите. Сълзи, примесени с гордост и възхищение, защото малцина са способни да извървят пътя, по който премина Сашо. Ето и неговата история.

Александър е роден на 21 октомври 1993. Юноша е на ЦСКА. В този момент е трудно да говорим чисто и просто за футбол, макар че младокът притежава отлични качества. Животът обаче го изправя пред много по-важен и голям финал от някакъв мач. Битка, в която головете са на живот и смърт. През зимата на 2010-та нападателят се озова в ситуация, достатъчно жестока, за да прекърши и най-силните характери, но даде ясна демонстрация на какво е способен човешкият дух и воля. И как можеш да спечелиш и най-голямата битка, стига да гледаш само напред и да следваш ясно поставена пред себе си цел.

Малко преди да навърши 17 години на Александър е поставена тежката диагноза “рак”. Новината за коварната болест на Сашко бе сковала "Червено знаме". В продължение на цяла една година съотборниците му бяха мислено с него и стискаха палци той отново да е сред тях. А той преживяваше кошмарен период. Не по-леко бе за семейството му.

“В началото си мислех, че не искам да го загубя”, споделя брат му Емил, който е с 4 години по-малък, а по онова време бе вратар в школата на ЦСКА. “Казах му, че трябва да се бори. Ние имахме мечта, която бе наша цел и исках да продължим да я следваме заедно”, споделя Емо. И те успяха. Сашо победи. Шокира всички, когато през зимата на 2011-та се завърна на тренировъчното игрище. Направи го заради себе си, заради любовта към играта, заради онези, които не спираха да го обичат и да вярват в него. Направи го, защото е силен, защото е мъж. И сега продължава да се бори. Да търси пътя към успеха. Да следва мечтата си, а тя е да бъде футболист, да бъде централен нападател, като идола си Димитър Бербатов. Вече разбрахме, че има волята да го постигне, а според съотборниците му притежава и талантът и упоритостта да стигне до края.

Изключително много в този период му помага и треньорът му Методи Деянов, човекът, когото Сашо боготвори. “Опитвах се да му давам кураж и сили. Виждахме се всеки ден и се радвам, че той не загуби волята си, не се отчая”, споделя Мето.

Попов наистина успява. И дори опитва да подреди живота си и да изтласка назад лошия спомен. Той записва да учи бизнез-администрация, но продължава да мечтае и да преследва целта си. А тя е свързана с футбола. В момента Сашо е без отбор, но не е готов да окачи обувките на пирона. Той тренира индивидуално и търси своето място под слънцето. Дали ще успее вече не зависи само от него. Трябва да се намери някой, който да му подаде ръка. Има ли такъв? Дано. Нали казваме, че в момента България има нужда от своите големи мъже и силни характери. Александър Попов е пример за това.

Ето какво споделят за него част от хората, които го познават:

Искрен Иванов (юноша на ЦСКА, набор'91)
Гледал съм го преди време, когато все още бях в школата. Много добро футболистче, което ми правеше впечатление с това, че е изключително скромно и земно момче. Искрено се радвам за него и го поздравявам за това, че победи в тази толкова тежка битка. Поклон!

Адриан Тодоров (юноша на ЦСКА, набор'93)
Със Сашко бяхме заедно повече от 10 години. Наистина е чудесен приятел. Супер скромен. Винаги ще ти помогне, ако имаш нужда от нещо. Човек не може да каже една лоша дума за него. Притежава страхотни футболни качества. Да, пропусна значителен период, но виждам, че полага сериозни усилия, тренира до припадък и съм сигурен, че скоро всичко ще е наред.

Кристиян Петров (юноша на ЦСКА, набор'93):
Притежава страхотен потенциал. Харесва ми, че се старае адски много и никога не се надува. Това обаче, което ми прави впечатление в него е, че има спирането на Бербатов. И само това тренира. Дори често оставаме след тренировки и той продължава да се упражнява. Опитва се да копира всяко движение на кумира си. И му отива...

Боряна Гълъбова (класна ръководителка на Сашо от 93 СОУ)
Той е моето мъжко момче. Поклон пред подвига му. Гордея се с него и съм щастлива, че съм имала възможността да работя с толкова прекрасно и умно момче.

http://www.vbox7.com/play:m81c3e80fb}
От 26,48 мин. започва клипа..

Респект!!

Потребителски аватар
j0rka7aa
Контакти:

Re: Александър Попов – да победиш съдбата

Мнениеот j0rka7aa » 16 фев 2013 18:11

Снощи го гледах в "Имаш поща". Мога да кажа само РЕСПЕКТ, много силно момче!
ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 16 фев 2013 21:29

Имам едно предложение към ЦСКА, като отбор , нека да махнат Станко и да се даде шанс на момчето да тренира с първия отбор, нека след като навлезе във форма, да му бъде намерен отбор и даден под наем. След това да му се следи развитието и ако има качества да бъде дръпнат обратно .

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 18 фев 2013 16:17

Тъжно е млад човек да пострада по този начин. Радвам се, че се е преборил с болеста и иска да играе. Не знам обаче дали е възможно. Професията футболист изисква доста лишения и натоварвания. ЦСКА могат да направят жест към момчето и да го вземат да тренира с отбора без обещания. Ако покаже, че може да му гласуват доверие. Обеден съм, че заради това няма да имат по-верен и отдаден футболист. Барселона рискуваха преди години с болния Меси и виждате, как им се отплаща в момента.

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 18 фев 2013 19:39

Доста тъжна история....

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 22 фев 2013 14:02

Хм да има рак и да се върне и на терена на тези години.. това не е лесно. То трудно се оцелява даже в случая.
Не му трябва реклама и тема. Шанс му трябва, шанс на терена. Все пак се е върнал след такава борба...
[center]Изображение[/center]

dhoom
Контакти:

Мнениеот dhoom » 24 окт 2014 08:36

Снощи го гледах в "Имаш поща". Мога да кажа само РЕСПЕКТ, много силно момче!
Our excellent online 300-206 practice dump niceto meet you

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 24 окт 2014 09:28

Разчувствах се без да съм гледал предаването!Имам идея,не знам колко е възможна!
Да се картотекира в ЦСКА и да го пуснат на някой мач в последната минута или нещо такова :? !Във форума има хора,които могат да предадат нататък тази идея,ако им се струва подходяща!

Върни се в “ЦСКА”