Протести срещу ЕРП-тата!Анкета: Да се национализират ли ЕРП?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Да се национализират ли ЕРП-тата?

Да
121
67%
Не
59
33%

Общо гласове: 180

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Колко ви е сметката за ток?

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 16:39

talpata написа:На мен този месец сметката ми е 204 лв,като се топля на мое си парно.Ползвам и нощем радиатор,компютър,хладилник,готв.печка,бойлер.Но тази цена на всичко отгоре е със доста опити за спастяване най вече с пускане на бойлера само през нощта.

Добре де, вече няколко пъти се споменава "имам парно, пускам вечерта бойлер" - защо не сте вързали бойлера към парното да му се не види? :?

Потребителски аватар
talpata
Контакти:

Мнениеот talpata » 16 фев 2013 16:40

от Кировец на 16 Фев 2013 17:32

Parmalat написа:

Pichichi написа:Пича с 8 бона заплата не го мислете, да си ги харчи със здраве.
Само че както каза някой преди мен той просто няма право да взима отношение по темата и да обижда другите
че били мързеливи и необразовани, търсещи спокойствие защото съм сигурен че има по-образовани и работливи
от него хора които взимат 1/10-та от тези пари.

Кой взима 8000 лева заплата?

Даниелчо левскара - мениджър на чуждестранен инвеститор от типа хипермаркети, където управителите и менуджърите взимат маса пари, а хората дето осъществяват същинската работа барат макарите и взимат 400-500лв. В края на годината добрия мениджър получава 10-15хилядарки в БОНУС, за инвентаризация на "+" около 5-6 хилядарки бонус, а пак за трудоваците - паламарка! :lol:

А някои от тях/мениджърите/ са и доста излишни за някои фирми,като и някои длъжности под тях на управленско ниво.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 фев 2013 16:43

Докато има търсене ще има и предлагане. След като има хора готови да бачкат за малко пари - заплатите ще бъдат ниски. Аз лично въпреки, че съм софиянец, докато не почнах да работя за себе си не се видях в пари. Така че, ако не можете да си намерите службица, като на колегата мениджър, започнете някакъв дребен бизнес. Ако сте на село, почнете да обработвате земята. В момента селското стопанство е най-добре развиващият се сектор в България.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

миле гърбавия

Мнениеот миле гърбавия » 16 фев 2013 16:44

Даниелчо от Левски ви пързаля по мантинелата и вие му се връзвате! Затова България е на това дередже!

Потребителски аватар
talpata
Контакти:

Мнениеот talpata » 16 фев 2013 16:45

от Кировец на 16 Фев 2013 17:39

talpata написа:На мен този месец сметката ми е 204 лв,като се топля на мое си парно.Ползвам и нощем радиатор,компютър,хладилник,готв.печка,бойлер.Но тази цена на всичко отгоре е със доста опити за спастяване най вече с пускане на бойлера само през нощта.

Добре де, вече няколко пъти се споменава "имам парно, пускам вечерта бойлер" - защо не сте вързали бойлера към парното да му се не види? :?

Ами защото,като купих къщата вече бяха направили банята и не исках да я къртят,с идеята да сложа на покрива слънчеви колектори.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 16:46

talpata написа:А някои от тях/мениджърите/ са и доста излишни за някои фирми,като и някои длъжности под тях на управленско ниво.

Ето, че говорим на един език ;) Абсолютно вярно.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 фев 2013 16:48

South_Park написа:Искаш да кажеш , че малки заплати се взимат за работа , която не изисква голямо натоварване и напрежение :?:
Тогава какво ще кажеш за дюнерджиите, които се пържат на жегата , касиерите в супермаркетите , в обменните бюра и, хората зареждащи в бензиностанциите и т.н.,където напрежението е твърде голямо а заплатите повече от смешни :roll

Аз може ли да кажа?
- Ако имаха качества за нещо друго - нямаше да са дюнерджии или работещи на бензиностанция, нямаше и да взимат смешни пари.
Никой обаче няма да ти даде пари просто ей така.. защото ги искаш. Трябва и да ги заслужиш.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 16:50

talpata написа:Ами защото,като купих къщата вече бяха направили банята и не исках да я къртят,с идеята да сложа на покрива слънчеви колектори.

Хм, никога не е късно за една преправа - вярно е,че иска маса пари и банята,и колекторите, ама после ще наваксаш от ползите,та ако можеш да си го позволиш - защо не започнеш?

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 16 фев 2013 16:52

Red Warrior написа:. Аз лично въпреки, че съм софиянец, докато не почнах да работя за себе си не се видях в пари.

ето това еспоред мен най-лесният начин за излизане от моменталната криза . Да работиш за себе си чрез дребен бизнес.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 фев 2013 16:52

Аз може ли да кажа?
- Ако имаха качества за нещо друго - нямаше да са дюнерджии или работещи на бензиностанция, нямаше и да взимат смешни пари.
Никой обаче няма да ти даде пари просто ей така.. защото ги искаш. Трябва и да ги заслужиш.

Добре де, не мога да ви разбера. Според теб този човек който ти сипва бензин на бензиностанцията или
ти прави обяда било то в някое заведение или в такова за бързо хранене, та според теб този човек
не би ли трябвало само заради това че работи а не виси на опашка за помощи да може да си плати тока,водата,
парното,кабелната,телефона,детската градина на детето че и да му останат пари за храна,дрехи и някоя и друга
глезотия ?

Върни се в “Архив”