Реал Мадрид vs Манчестър Юнайтед - първи осминафинал за ШЛ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Реал Мадрид vs Манчестър Юнайтед - първи осминафинал за ШЛ

Мнениеот smoothc » 14 фев 2013 01:37

Да имаше спестен директен червен картон на Варан, както и накрая трябваше да пусне изпълнението на корнера. Но, от другата страна ако говорим за съдии, трябва да кажем, че гола на МЮ дойде след несъществуващ корнер

Деликатният момент в случая е следния:1.Ясно е,че при ситуацията за корнера доста трудно може да се отсъди правилното решение(аут) в реално време.
2.Също така е факт,че след тази грешка Юнайтед вкарва гол,което се явява като пряко ощетение на Реал Мадрид.
3.Но....нали се сещате,че ако Юнайтед не беше вкарал гол,след изпълнението на (грешния корнер)...едва ли някой щеше да си спомня изобщо за него... и в този ред на мисли,правим паралел със ситуацията с Варан и 100%-то нарушение,което по правилник се санкционира с директен червен картон,което дори не бе маркирано от главния съдия,който на всичкото отгоре имаше и перфектна видимост при ситуацията,както и неговите асистенти!
Извинявайте,но в единия случай имаме елементи на субективност,породена най-вече от доста странични фактори,докато в другия всичко се случи като по образец-явно нарушение на футболист последен в отбрана,видимостта на съдията е добра и най-адекватното и законосъобразно решение бе-директен червен картон,който е императивен във футболната игра.
Дали грешен или не-корнера си е просто елемент от играта,от който е 50:50% дали ще отбележиш,просто в този случай Юнайтед вкараха,докато при конкретната ситуация с Варан,няма никаква вероятност нарушението да не е за червен картон,още повече че става въпрос за спортно-теническа част от играта,която се регулира чрез футболните писани правила!

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 14 фев 2013 01:54

smoothc написа:
Да имаше спестен директен червен картон на Варан, както и накрая трябваше да пусне изпълнението на корнера. Но, от другата страна ако говорим за съдии, трябва да кажем, че гола на МЮ дойде след несъществуващ корнер

Деликатният момент в случая е следния:1.Ясно е,че при ситуацията за корнера доста трудно може да се отсъди правилното решение(аут) в реално време.
2.Също така е факт,че след тази грешка Юнайтед вкарва гол,което се явява като пряко ощетение на Реал Мадрид.
3.Но....нали се сещате,че ако Юнайтед не беше вкарал гол,след изпълнението на (грешния корнер)...едва ли някой щеше да си спомня изобщо за него... и в този ред на мисли,правим паралел със ситуацията с Варан и 100%-то нарушение,което по правилник се санкционира с директен червен картон,което дори не бе маркирано от главния съдия,който на всичкото отгоре имаше и перфектна видимост при ситуацията,както и неговите асистенти!
Извинявайте,но в единия случай имаме елементи на субективност,породена най-вече от доста странични фактори,докато в другия всичко се случи като по образец-явно нарушение на футболист последен в отбрана,видимостта на съдията е добра и най-адекватното и законосъобразно решение бе-директен червен картон,който е императивен във футболната игра.
Дали грешен или не-корнера си е просто елемент от играта,от който е 50:50% дали ще отбележиш,просто в този случай Юнайтед вкараха,докато при конкретната ситуация с Варан,няма никаква вероятност нарушението да не е за червен картон,още повече че става въпрос за спортно-теническа част от играта,която се регулира чрез футболните писани правила!

Толкова много редове само за съдията. Той ли е най-важният, или футболистите? Ясно е, че всеки ще овърта ситуациите както на него му е удобно от фенска гледна точка, Безсмислени спорове са това.
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 14 фев 2013 02:00

Толкова много редове само за съдията. Той ли е най-важният, или футболистите на терена?

Просто си изказвам мнението,забранено ли е ;)

пп:Принципно,ролята на съдията е ключова във футболната игра,така че не виждам какво лошо има в това,да бъдат коментирани неговите решения...

А пък и особено,когато те са крайно неадекватни и още повече когато,в случая пряко засягат любимият ми отбор,няма начин да не изкажа своето мнение!....
А и по принцип съм човек,който никога не би пропуснал да коментира нещо нередно и неправилно във футболната игра ;)
Последна промяна от smoothc на 14 фев 2013 02:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 14 фев 2013 02:05

За пореден път Реал изпита трудности при добре организирана защита. Мадрид направи силно първо полувреме с доста положения и не толкова силно второ. Юнайтед си изигра мача в типичния си стил.
Мачът така се развиваше, че както единият отбор можеше да вземе победата, така и другия. Бензема много слаб, за Игуаин е нормално да играе слабо. Ако Карим продължава така, на ОТ да пуска Кайехон централен нападател. Дано Марсело да е във форма за реванша. Пълно безумие е да имаш 12 корнера и нито едно свястно положение от тях. Моуриньо да поработи върху корнерите.

Потребителски аватар
Winger
Контакти:

Мнениеот Winger » 14 фев 2013 07:04

~ Сър Алекс не пропусна да похвали своя бивш възпитаник Кристиано Роналдо:
„Невероятно изпълнение с глава. Няма как да го спреш. Начинът, по който се извиси, височината, и как се задържа във въздуха, и тази уникална сила на удара с глава... На полувремето попитах Патрис Евра защо не се е опитал да го спре, и после видях повторението, и си казах – „Боже, какви ги говоря.“ ~

Всичко ще се решава на Олд Трафорд. Манчестер имат предимството с гола, който отбелязаха на Бернабеу и евентуални "съдийски грешки" този път в тяхна полза (има ги винаги, дали умишлени или не, няма смисъл да спорим за това). Но Реал имат своите шансове. Мисля, че отбора ще изглежда по доста различен начин на реванша. Вярвам, че ще сме краен победител с едно 2 - 2 или 1 - 2 :twisted:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 14 фев 2013 08:40

AnalBreaker написа:
Какво означава едно Да, имаше спестен директен червен картон, но еди си какво... ? При директен червен картон се разбива изграна на Реал. При директен червен картон отборът ще изгуби част от своята увереност, особено в защита където са ТРАГИЧНИ ! При директен червен картон надали опитен отбор като Юнайтед щеше да стои във своята половина 30 минути. ПРИ ДИРЕКТЕН ЧЕРВЕН КАРТОН нещата щяха да са много по различни.

Когато отсъждането е във ваша полза е много лесно кажете Да имаше картон, ама ... Не подминавайте с лека ръка тази ситуация, защото е нагло от ваша страна

Не искам да коментирам жълтият картон на Перси, защото единтвеното нещо, което ми идва е да напсувам съдията

Идеята ми беше, че съдията направи грешки и за двата отбора. Аз си признах, че за мен имаше червен картон на Варан. А играта с ръка на РВП още първото полувреме при наличието на вече жълт картон за холандеца ? Имаше ли корнер при гола на Уелбек ? Колко фала, като положението на Ди Мария в наказателното поле , същия този немец ги свири. Хайде да гледаме нещата и от двете страни. Относно Варан, ако беше получил червен картон не знам как може да сме убедени какво щеще да стане. Реал Мадрид, особено този сезон е свикнал да получава много червени картони, така че увереността не виждам как можеха да я загубят. Моуриньо със сигурност нямаше да остане безразличен. Веднага изваждаше Игуаин и пускаше на негово място Пепе. Но всичко това са предположения и отиваме в теорията на вероятностите. Истината е 1:1, всичко остава за реванша ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 14 фев 2013 09:11

Madridist написа:
AnalBreaker написа:
Какво означава едно Да, имаше спестен директен червен картон, но еди си какво... ? При директен червен картон се разбива изграна на Реал. При директен червен картон отборът ще изгуби част от своята увереност, особено в защита където са ТРАГИЧНИ ! При директен червен картон надали опитен отбор като Юнайтед щеше да стои във своята половина 30 минути. ПРИ ДИРЕКТЕН ЧЕРВЕН КАРТОН нещата щяха да са много по различни.

Когато отсъждането е във ваша полза е много лесно кажете Да имаше картон, ама ... Не подминавайте с лека ръка тази ситуация, защото е нагло от ваша страна

Не искам да коментирам жълтият картон на Перси, защото единтвеното нещо, което ми идва е да напсувам съдията

Идеята ми беше, че съдията направи грешки и за двата отбора. Аз си признах, че за мен имаше червен картон на Варан. А играта с ръка на РВП още първото полувреме при наличието на вече жълт картон за холандеца ? Имаше ли корнер при гола на Уелбек ? Колко фала, като положението на Ди Мария в наказателното поле , същия този немец ги свири. Хайде да гледаме нещата и от двете страни. Относно Варан, ако беше получил червен картон не знам как може да сме убедени какво щеще да стане. Реал Мадрид, особено този сезон е свикнал да получава много червени картони, така че увереността не виждам как можеха да я загубят. Моуриньо със сигурност нямаше да остане безразличен. Веднага изваждаше Игуаин и пускаше на негово място Пепе. Но всичко това са предположения и отиваме в теорията на вероятностите. Истината е 1:1, всичко остава за реванша ;)

Ами да за игра с ръка има жълт картон, ама ти виж първия ;)
Подминават и ситуацията с корнера накрая ;)
Иначе да 1:1 е може би най-справедливия резултат
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 14 фев 2013 09:18

Според мен имаше нарушение, но трябваше да му дадат жълт картон ;) За да не бъда обвинен в някакви пристрастия, ще да пример, който би трябвало феновете на МанЮ да помнят ;) Манчестър 3-2 Ливърпул МанЮ ги смаза тотално и с две статични положения Ливърпул стигна до 2-2. При вторият гол беше свирено нарушение на Еванс, който.... еми със сигурност беше повече последен от колкото вчера Варан. А също така и положението беше много по-близо до вратата от вчера. Не си спомням тогава да е имало негодувание от феновете на МанЮ за решението на Уеб (да не изгони Еванс)? Нарушението на Варан е 100%, но показването на червен картон е поне 50/50 решение на съдията. За това стига сте мрънкали. Е, ако играехте с ЧЕЛСИ щяха да го изгонят :|

ПП Доста съм разочарован от Реал М.... по едно време ми приличаха на един друг отбор, което е ужасно!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 14 фев 2013 09:25

Sardukar написа:Според мен имаше нарушение, но трябваше да му дадат жълт картон ;) За да не бъда обвинен в някакви пристрастия, ще да пример, който би трябвало феновете на МанЮ да помнят ;) Манчестър 3-2 Ливърпул МанЮ ги смаза тотално и с две статични положения Ливърпул стигна до 2-2. При вторият гол беше свирено нарушение на Еванс, който.... еми със сигурност беше повече последен от колкото вчера Варан. А също така и положението беше много по-близо до вратата от вчера. Не си спомням тогава да е имало негодувание от феновете на МанЮ за решението на Уеб (да не изгони Еванс)? Нарушението на Варан е 100%, но показването на червен картон е поне 50/50 решение на съдията. За това стига сте мрънкали. Е, ако играехте с ЧЕЛСИ щяха да го изгонят :|

ПП Доста съм разочарован от Реал М.... по едно време ми приличаха на един друг отбор, което е ужасно!

Имаше ли фал тогава? Имаше.
Друг пример е Юнайтед - Сити. От подобно положение беше ли изгонен Евънс? Беше.
Челси също са били подпирани ;)
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 14 фев 2013 09:30

Оставете някои субекти, които са от страната на англичаните. Те не знаят какъв мач са гледали. Вечно вторачени в съдията, когато свири нещо срещу тях, а забравят дузпата, която не дадоха на УБА във втората минута, редовните изцепки на ван Дърво за червен картон, особено онази срещу "Суонзи", дългогодишните съдийски аванти в Англия, гарнирани с европровали.
Комплексите на малкия отбор, треньор и привърженици, които подражват на последния, ги знаем всички. Няма по - нахални отбори в света от "Манчестър", "Барселона" и "Ювентус". А това със заобикалянето на съдията след мача заслужава в реванша да бъде завършено с две дузпи за испанците, отменен редовен гол на англичаните и отпадане на Фъргюсън от турнира. Играеш на терена на "Реал", а се държиш така сякаш си домакин. Що за наглост? Кои бяха тези?
Точно съдийският отбор и треньор да говорят за съдии? Много сте жалки.
Все говорят за другите, че били подпирани, а не предлагат да върнат титлите, които си купиха в последните две десетилетия. Най- толерираният отбор в света реве :mrgreen:
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Върни се в “Реал Мадрид”