Никой не може да ме накара да пазарувам в малките квартални магазини.Ако в хипермаркет си пазарувам неща за примерно 75лв,в кварталния ще ми хванат 100лв.Голяма работа че капиталите излизат в чужбина.Ами не мога ли тия 25 лв да ги спестя и да купя още нещо за децата ми?Удобно,практично е и всичко има.В кварталния магазин като има опашка 5 човека и чакам 20 мин да ми вземат парите,щото "дай ми 250 гр. сирене,а не,не виж за тия пари колко можеш да ми дадеш,дай един боб,един ориз,едни цигари" и отиде се не видя.И като виждам че 80% от тия малки магазини пазаруват от МЕТРО и после ми го препродават на мен,е аз луд ли да съм?
Иначе хипермаркетите си имат маркетингови трикове и то много.Пример:пускат ти някакви стоки под реалната им себестойност,на загуба, и правят промоция,обаче знаят че ти отиваш заради тая промоция и по дългия път до касата си пълниш кошницата и с друга стока.
Извода за мен:Хипермаркетите за мащабно пазаруване,кварталните за цигари,едно-две млека,захар и сол.
Тема за измами от търговци и магазини
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за измами от търговци и магазини
I'M BLIND!IMPRESS ME!
- Виктор 1914
- Контакти:
zuekaa написа:Ония ден отивам в МОЛ PARKMALL Стара Загора минавам през KFC да хапна и си поръчвам 2 крънча, малки картофки, и малко ПЕПСИ .. Продавача ми казва няква сума не помня точно колко беше от рода на 7лв и ми казва да поизчакам ( много ме дразнят в KFC много бавно действат ) Само аз съм клиент няма никой , чакам , чакам .. 7. 8 мин. и без да искам поглеждам касовата бележка и какво да видя , ПИШЕ КРЪНЧ 2 БРОЯ ,СРЕДНИ КАРТОФКИ , СРЕДНО ПЕПСИ .. казвам му на пича а е ве мен поръчах си малки картофки и пепси ти си ми хванал средни .. отговорът беше .. ми нямаме малки картофки и пепси , казвам му как така няма ве .. ими няма ими хубаво няма кажи ми , че няма и всичко е ОК а той нашия си хванал средни без да ми каже ..РАЗБИРА СЕ ИМАШЕ ПОСЛЕДСТВИЯ забих му таблата в кратуната колегите му извикаха охраната , те полицията и така ОПРАВИХ се , ама за какво требеше да се прави така ..
Зуека е терминатор, действа със замах! Майтапа на страна, но и тук в София в МОЛ-овете ги правят тия циркаджийски истории, веригите за бързо хранене. И тъпото е, че през по-голям период от време там само деца си купуват ядене... смятайте как ги "пускат по пързалката" със сметките.
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/292522_10200395667711842_1360105554_n.jpg[/rimg]
Виктор 1914 написа:zuekaa написа:Ония ден отивам в МОЛ PARKMALL Стара Загора минавам през KFC да хапна и си поръчвам 2 крънча, малки картофки, и малко ПЕПСИ .. Продавача ми казва няква сума не помня точно колко беше от рода на 7лв и ми казва да поизчакам ( много ме дразнят в KFC много бавно действат ) Само аз съм клиент няма никой , чакам , чакам .. 7. 8 мин. и без да искам поглеждам касовата бележка и какво да видя , ПИШЕ КРЪНЧ 2 БРОЯ ,СРЕДНИ КАРТОФКИ , СРЕДНО ПЕПСИ .. казвам му на пича а е ве мен поръчах си малки картофки и пепси ти си ми хванал средни .. отговорът беше .. ми нямаме малки картофки и пепси , казвам му как така няма ве .. ими няма ими хубаво няма кажи ми , че няма и всичко е ОК а той нашия си хванал средни без да ми каже ..РАЗБИРА СЕ ИМАШЕ ПОСЛЕДСТВИЯ забих му таблата в кратуната колегите му извикаха охраната , те полицията и така ОПРАВИХ се , ама за какво требеше да се прави така ..
Зуека е терминатор, действа със замах! Майтапа на страна, но и тук в София в МОЛ-овете ги правят тия циркаджийски истории, веригите за бързо хранене. И тъпото е, че през по-голям период от време там само деца си купуват ядене... смятайте как ги "пускат по пързалката" със сметките.
Нямам навика да гледам сметките ( не , че щото съм милионер , не съм ) НО ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ да ги гледам не искам да ме мислят за поредният БАЛЪК
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете
Шматки, в "Билла" продукта е по-евтин, когато си дадеш "Билла" картата, иначе ти я таксуват с по-високата цена.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...
За това след като пазарувам винаги си преглеждам касовата бележка, за това винаги когато си купувам нещо голямо му паця кутията.
Иначе кокретно за кауфланд точно такова нещо не ми се е случвало, но за сметка на това винаги когато ми се е налагало да направя рекламация съм нямал проблем. Имал съм даже случаи, когато съм заменял дефекта стока без касова бележка.
И ХОРА РАЗБЕРЕТЕ.....ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ, ДО МОМЕНТА В КОЙТО НИЕ НЕ СИ ИЗКАРАМЕ ГЛАВАТА ОТ ТРИБУКВИЕТО...
Извинявам се ама самия факт, че даден човек не си е погледнал касовата бележка значи, че теб не го интересува кое колко струва....както казва бай Ганьо "Имал си бол пари дал си ги"
Иначе кокретно за кауфланд точно такова нещо не ми се е случвало, но за сметка на това винаги когато ми се е налагало да направя рекламация съм нямал проблем. Имал съм даже случаи, когато съм заменял дефекта стока без касова бележка.
И ХОРА РАЗБЕРЕТЕ.....ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ, ДО МОМЕНТА В КОЙТО НИЕ НЕ СИ ИЗКАРАМЕ ГЛАВАТА ОТ ТРИБУКВИЕТО...
Извинявам се ама самия факт, че даден човек не си е погледнал касовата бележка значи, че теб не го интересува кое колко струва....както казва бай Ганьо "Имал си бол пари дал си ги"
e_cvetcov написа:За това след като пазарувам винаги си преглеждам касовата бележка, за това винаги когато си купувам нещо голямо му паця кутията.
Братле в ТОТАЛНА ГРЕШКА СИ в това което казваш " Извинявам се ама самия факт, че даден човек не си е погледнал касовата бележка значи, че теб не го интересува кое колко струва"
Щом не съм погледнал значи ,че съм нормален човек в нормална ДЪРЖАВА .. ЩОМ ИМА ЦЕНА ЗА БРОЙ И Е ФИСКИРАНА значи няма нужда човек да сверява ..
Лудогорец - NEWS!
deko78 написа:А случайно да знаеш,че всеки месец големите монополи Лидл,Метро,Кауфланд и Карфур изнасят над 700 млн евро извън страната?А случайно да знаеш,че съсипват дребния и среден бизнес,затваряйки всеки ден малки магазини и производства,оставайки хиляди хора като нас без работа?Мислете пак и пак купувайте от веригите-с нашите пари Бъдещето на страни като Гърция е розово!
а случайно да знаеш, че всички квартални магазини към които ни насочваш се зареждат от Метро?
БПФК написа:deko78 написа:А случайно да знаеш,че всеки месец големите монополи Лидл,Метро,Кауфланд и Карфур изнасят над 700 млн евро извън страната?А случайно да знаеш,че съсипват дребния и среден бизнес,затваряйки всеки ден малки магазини и производства,оставайки хиляди хора като нас без работа?Мислете пак и пак купувайте от веригите-с нашите пари Бъдещето на страни като Гърция е розово!
а случайно да знаеш, че всички квартални магазини към които ни насочваш се зареждат от Метро?
Това обаче е глупост! Има борси за ХС на едро, където цените са 2о-30 % под Метро! Аз лично си пазарувам оттам, понеже покрай кафето познавам хората от 10 години. Нещо си се объркал-кайма, дето в Метро е 7 кинта, си я взимам на 5.20! Кашкавал, дето в Метро е 12 лв, го взимам на 9.30. Сметни си сам разликата в проценти!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
sin4ec написа:БПФК написа:deko78 написа:А случайно да знаеш,че всеки месец големите монополи Лидл,Метро,Кауфланд и Карфур изнасят над 700 млн евро извън страната?А случайно да знаеш,че съсипват дребния и среден бизнес,затваряйки всеки ден малки магазини и производства,оставайки хиляди хора като нас без работа?Мислете пак и пак купувайте от веригите-с нашите пари Бъдещето на страни като Гърция е розово!
Това обаче е глупост! Има борси за ХС на едро, където цените са 2о-30 % под Метро! Аз лично си пазарувам оттам, понеже покрай кафето познавам хората от 10 години. Нещо си се объркал-кайма, дето в Метро е 7 кинта, си я взимам на 5.20! Кашкавал, дето в Метро е 12 лв, го взимам на 9.30. Сметни си сам разликата в проценти!
А ве синчец,ти тия цени не ги гледай.В Метро издават на тези търговци златни и не знам си кви карти с по 30-40 % намаление.
I'M BLIND!IMPRESS ME!
- Заклет Левскар
luxorus написа:Никой не може да ме накара да пазарувам в малките квартални магазини.Ако в хипермаркет си пазарувам неща за примерно 75лв,в кварталния ще ми хванат 100лв.Голяма работа че капиталите излизат в чужбина.Ами не мога ли тия 25 лв да ги спестя и да купя още нещо за децата ми?Удобно,практично е и всичко има.В кварталния магазин като има опашка 5 човека и чакам 20 мин да ми вземат парите,щото "дай ми 250 гр. сирене,а не,не виж за тия пари колко можеш да ми дадеш,дай един боб,един ориз,едни цигари" и отиде се не видя.И като виждам че 80% от тия малки магазини пазаруват от МЕТРО и после ми го препродават на мен,е аз луд ли да съм?
Иначе хипермаркетите си имат маркетингови трикове и то много.Пример:пускат ти някакви стоки под реалната им себестойност,на загуба, и правят промоция,обаче знаят че ти отиваш заради тая промоция и по дългия път до касата си пълниш кошницата и с друга стока.
Извода за мен:Хипермаркетите за мащабно пазаруване,кварталните за цигари,едно-две млека,захар и сол.
Изцяло съм съгласен. Аз мисля по същия начин.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН