Тема за измами от търговци и магазини

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Re: Тема за измами от търговци и магазини

Мнениеот luxorus » 13 фев 2013 12:35

Никой не може да ме накара да пазарувам в малките квартални магазини.Ако в хипермаркет си пазарувам неща за примерно 75лв,в кварталния ще ми хванат 100лв.Голяма работа че капиталите излизат в чужбина.Ами не мога ли тия 25 лв да ги спестя и да купя още нещо за децата ми?Удобно,практично е и всичко има.В кварталния магазин като има опашка 5 човека и чакам 20 мин да ми вземат парите,щото "дай ми 250 гр. сирене,а не,не виж за тия пари колко можеш да ми дадеш,дай един боб,един ориз,едни цигари" и отиде се не видя.И като виждам че 80% от тия малки магазини пазаруват от МЕТРО и после ми го препродават на мен,е аз луд ли да съм?
Иначе хипермаркетите си имат маркетингови трикове и то много.Пример:пускат ти някакви стоки под реалната им себестойност,на загуба, и правят промоция,обаче знаят че ти отиваш заради тая промоция и по дългия път до касата си пълниш кошницата и с друга стока.
Извода за мен:Хипермаркетите за мащабно пазаруване,кварталните за цигари,едно-две млека,захар и сол.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
Виктор 1914
Контакти:

Мнениеот Виктор 1914 » 13 фев 2013 16:14

zuekaa написа:Ония ден отивам в МОЛ PARKMALL Стара Загора минавам през KFC да хапна и си поръчвам 2 крънча, малки картофки, и малко ПЕПСИ .. Продавача ми казва няква сума не помня точно колко беше от рода на 7лв и ми казва да поизчакам ( много ме дразнят в KFC много бавно действат ) Само аз съм клиент няма никой , чакам , чакам .. 7. 8 мин. и без да искам поглеждам касовата бележка и какво да видя , ПИШЕ КРЪНЧ 2 БРОЯ ,СРЕДНИ КАРТОФКИ , СРЕДНО ПЕПСИ .. казвам му на пича а е ве мен поръчах си малки картофки и пепси ти си ми хванал средни .. отговорът беше .. ми нямаме малки картофки и пепси , казвам му как така няма ве .. ими няма ими хубаво няма кажи ми , че няма и всичко е ОК а той нашия си хванал средни без да ми каже ..РАЗБИРА СЕ ИМАШЕ ПОСЛЕДСТВИЯ забих му таблата в кратуната колегите му извикаха охраната , те полицията и така ОПРАВИХ се , ама за какво требеше да се прави така ..

Зуека е терминатор, действа със замах! Майтапа на страна, но и тук в София в МОЛ-овете ги правят тия циркаджийски истории, веригите за бързо хранене. И тъпото е, че през по-голям период от време там само деца си купуват ядене... смятайте как ги "пускат по пързалката" със сметките.
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/292522_10200395667711842_1360105554_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 13 фев 2013 16:43

Виктор 1914 написа:
zuekaa написа:Ония ден отивам в МОЛ PARKMALL Стара Загора минавам през KFC да хапна и си поръчвам 2 крънча, малки картофки, и малко ПЕПСИ .. Продавача ми казва няква сума не помня точно колко беше от рода на 7лв и ми казва да поизчакам ( много ме дразнят в KFC много бавно действат ) Само аз съм клиент няма никой , чакам , чакам .. 7. 8 мин. и без да искам поглеждам касовата бележка и какво да видя , ПИШЕ КРЪНЧ 2 БРОЯ ,СРЕДНИ КАРТОФКИ , СРЕДНО ПЕПСИ .. казвам му на пича а е ве мен поръчах си малки картофки и пепси ти си ми хванал средни .. отговорът беше .. ми нямаме малки картофки и пепси , казвам му как така няма ве .. ими няма ими хубаво няма кажи ми , че няма и всичко е ОК а той нашия си хванал средни без да ми каже ..РАЗБИРА СЕ ИМАШЕ ПОСЛЕДСТВИЯ забих му таблата в кратуната колегите му извикаха охраната , те полицията и така ОПРАВИХ се , ама за какво требеше да се прави така ..

Зуека е терминатор, действа със замах! Майтапа на страна, но и тук в София в МОЛ-овете ги правят тия циркаджийски истории, веригите за бързо хранене. И тъпото е, че през по-голям период от време там само деца си купуват ядене... смятайте как ги "пускат по пързалката" със сметките.

Нямам навика да гледам сметките ( не , че щото съм милионер , не съм ) НО ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ да ги гледам не искам да ме мислят за поредният БАЛЪК
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 13 фев 2013 16:53

Шматки, в "Билла" продукта е по-евтин, когато си дадеш "Билла" картата, иначе ти я таксуват с по-високата цена.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

e_cvetcov
Контакти:

Мнениеот e_cvetcov » 13 фев 2013 17:12

За това след като пазарувам винаги си преглеждам касовата бележка, за това винаги когато си купувам нещо голямо му паця кутията.
Иначе кокретно за кауфланд точно такова нещо не ми се е случвало, но за сметка на това винаги когато ми се е налагало да направя рекламация съм нямал проблем. Имал съм даже случаи, когато съм заменял дефекта стока без касова бележка.
И ХОРА РАЗБЕРЕТЕ.....ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ, ДО МОМЕНТА В КОЙТО НИЕ НЕ СИ ИЗКАРАМЕ ГЛАВАТА ОТ ТРИБУКВИЕТО...
Извинявам се ама самия факт, че даден човек не си е погледнал касовата бележка значи, че теб не го интересува кое колко струва....както казва бай Ганьо "Имал си бол пари дал си ги"

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 13 фев 2013 18:46

e_cvetcov написа:За това след като пазарувам винаги си преглеждам касовата бележка, за това винаги когато си купувам нещо голямо му паця кутията.
Иначе кокретно за кауфланд точно такова нещо не ми се е случвало, но за сметка на това винаги когато ми се е налагало да направя рекламация съм нямал проблем. Имал съм даже случаи, когато съм заменял дефекта стока без касова бележка.
И ХОРА РАЗБЕРЕТЕ.....ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ, ДО МОМЕНТА В КОЙТО НИЕ НЕ СИ ИЗКАРАМЕ ГЛАВАТА ОТ ТРИБУКВИЕТО...
Извинявам се ама самия факт, че даден човек не си е погледнал касовата бележка значи, че теб не го интересува кое колко струва....както казва бай Ганьо "Имал си бол пари дал си ги"

Братле в ТОТАЛНА ГРЕШКА СИ в това което казваш " Извинявам се ама самия факт, че даден човек не си е погледнал касовата бележка значи, че теб не го интересува кое колко струва"

Щом не съм погледнал значи ,че съм нормален човек в нормална ДЪРЖАВА .. ЩОМ ИМА ЦЕНА ЗА БРОЙ И Е ФИСКИРАНА значи няма нужда човек да сверява ..
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

БПФК
Контакти:

Мнениеот БПФК » 13 фев 2013 19:06

deko78 написа:А случайно да знаеш,че всеки месец големите монополи Лидл,Метро,Кауфланд и Карфур изнасят над 700 млн евро извън страната?А случайно да знаеш,че съсипват дребния и среден бизнес,затваряйки всеки ден малки магазини и производства,оставайки хиляди хора като нас без работа?Мислете пак и пак купувайте от веригите-с нашите пари Бъдещето на страни като Гърция е розово!

а случайно да знаеш, че всички квартални магазини към които ни насочваш се зареждат от Метро?
100!!!
[wrapimg=]http://i47.tinypic.com/k388oz.jpg[/wrapimg]
тук фотошоп няма!!!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 фев 2013 20:37

БПФК написа:
deko78 написа:А случайно да знаеш,че всеки месец големите монополи Лидл,Метро,Кауфланд и Карфур изнасят над 700 млн евро извън страната?А случайно да знаеш,че съсипват дребния и среден бизнес,затваряйки всеки ден малки магазини и производства,оставайки хиляди хора като нас без работа?Мислете пак и пак купувайте от веригите-с нашите пари Бъдещето на страни като Гърция е розово!

а случайно да знаеш, че всички квартални магазини към които ни насочваш се зареждат от Метро?

Това обаче е глупост! Има борси за ХС на едро, където цените са 2о-30 % под Метро! Аз лично си пазарувам оттам, понеже покрай кафето познавам хората от 10 години. Нещо си се объркал-кайма, дето в Метро е 7 кинта, си я взимам на 5.20! Кашкавал, дето в Метро е 12 лв, го взимам на 9.30. Сметни си сам разликата в проценти!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 14 фев 2013 10:19

sin4ec написа:
БПФК написа:

Това обаче е глупост! Има борси за ХС на едро, където цените са 2о-30 % под Метро! Аз лично си пазарувам оттам, понеже покрай кафето познавам хората от 10 години. Нещо си се объркал-кайма, дето в Метро е 7 кинта, си я взимам на 5.20! Кашкавал, дето в Метро е 12 лв, го взимам на 9.30. Сметни си сам разликата в проценти!

А ве синчец,ти тия цени не ги гледай.В Метро издават на тези търговци златни и не знам си кви карти с по 30-40 % намаление.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 14 фев 2013 12:02

luxorus написа:Никой не може да ме накара да пазарувам в малките квартални магазини.Ако в хипермаркет си пазарувам неща за примерно 75лв,в кварталния ще ми хванат 100лв.Голяма работа че капиталите излизат в чужбина.Ами не мога ли тия 25 лв да ги спестя и да купя още нещо за децата ми?Удобно,практично е и всичко има.В кварталния магазин като има опашка 5 човека и чакам 20 мин да ми вземат парите,щото "дай ми 250 гр. сирене,а не,не виж за тия пари колко можеш да ми дадеш,дай един боб,един ориз,едни цигари" и отиде се не видя.И като виждам че 80% от тия малки магазини пазаруват от МЕТРО и после ми го препродават на мен,е аз луд ли да съм?
Иначе хипермаркетите си имат маркетингови трикове и то много.Пример:пускат ти някакви стоки под реалната им себестойност,на загуба, и правят промоция,обаче знаят че ти отиваш заради тая промоция и по дългия път до касата си пълниш кошницата и с друга стока.
Извода за мен:Хипермаркетите за мащабно пазаруване,кварталните за цигари,едно-две млека,захар и сол.

Изцяло съм съгласен. Аз мисля по същия начин.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Върни се в “Свободна зона”