Тема за измами от търговци и магазини
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за измами от търговци и магазини
А случайно да знаеш,че всеки месец големите монополи Лидл,Метро,Кауфланд и Карфур изнасят над 700 млн евро извън страната?А случайно да знаеш,че съсипват дребния и среден бизнес,затваряйки всеки ден малки магазини и производства,оставайки хиляди хора като нас без работа?Мислете пак и пак купувайте от веригите-с нашите пари Бъдещето на страни като Гърция е розово!
Давай Кобра,разбии ги на тая Евровизия
Това ,че ни прибират парите и ги изнасят е вярно на 100% и от това губи цяла България.Специално Кауфланд проверяват много добре стоката особено зеленчуците следят за пестициди/така чух от производител който търгува с тях/ което е супер и незнам някой друг да го прави.
Сметката е проста-правят ,,инвестиция,,в метална постройка която се вдига за един месец,назначават 50 човека на заплата 350 лв със общо удръжки 50 лв за липси и глоби,в същото време кварталните 20 магазина фалират,защото не издържат на цени и от тия 20 магазина които са давали хляб на 20 пет членни семейства остават 50 безработни българи-честито!
- Тони Шумахер
- Контакти:
botev1921 написа:Уникални глупаци има тук - пазаруват в кварталния магазин, защото нямало да ги излъжат. Абе, тарикати, а не забелязвате ли, че цените в кварталните са поне 15-20% по-високи от веригите. Големи грънци, че сложили една цена, а продали на друга - ами като има тъпаци да се връзват и да не гледат какво купуват ще го правят номера. Това е част от бизнеса и е достойно за адмирации - възползваш се от тъпака, за да ти е по-добре на теб - НЯМА българин да не го прави под някаква форма! Това е нашата народопсихология - ние сме нация на лъжци, крадци и предатели и винаги сме били такива.
.........Надявам се , че се шегуваш......!
-
- Контакти:
Убиване на малкия и среден бизнес се получава с всички големи вериги, без значние какви са: Макдоналдс, OMV, SHell, чуждите банки, които навлязоха в БГ, Технополис, Техномаркет и т.н.
-
- Контакти:
Въпрос на избор е да се пазарува отговорно. И разбира се на някой и друг лев отгоре, но всичко си има цена. Аз лично се опитвам да подкрепям малките търговци и кооперативните стоки. Последното - кооперациите, ако можеше да се възроди в БГ, ама наистина, би било най-добре. Не говорим за ТКЗС-та или нещо подобно, а по-скоро за кооперативи от западен тип.
Тоя цигански магазин Кауфланд няма да го посетя повече - един път ходих - загубих си телефона на паркинга и когато ги попитах имат ли камери, които да са насочени към паркинга - отговорът беше "кви камери, кви пет лева", колкото до Билла и разликата в цените - хубаво е да гледате, че по-ниската цена е когато имаш Билла карта, а иначе си е по-високата цена. По-горе някой беше писал за вината в Билла - и точно миналата седмица бяха намалени, но само ако имаш карта...
Това е вашият жалък черен животец - и единственият светъл лъч сме ние...
Истината е, че под каквато и форма да се изнасят парите от България, българите ставаме все по-бедни и зависими. А тук става въпрос за 700млн. евро. на месец.
Убиване на малкия и среден бизнес се получава с всички големи вериги, без значние какви са: Макдоналдс, OMV, SHell, чуждите банки, които навлязоха в БГ, Технополис, Техномаркет и т.н.
Да,така е ,но целия този бизнес може да бъде в български ръце и след това тези пари да бъдат инвестирани пак в BG,ако всеки ден по малко насърчаваме BG фирми,ще имаме повече сили да се противопоставяме на монопола.Аз лично ще зареждам в Петрол,ще ям в Тропс къщите , ще пазарувам техника от ebay,ще пазарувам във Фантастико,ще си купя ягоди от пазара-всичко това ще ми отнеме 30 мин на ден повече.
Да,така е ,но целия този бизнес може да бъде в български ръце и след това тези пари да бъдат инвестирани пак в BG,ако всеки ден по малко насърчаваме BG фирми,ще имаме повече сили да се противопоставяме на монопола.Аз лично ще зареждам в Петрол,ще ям в Тропс къщите , ще пазарувам техника от ebay,ще пазарувам във Фантастико,ще си купя ягоди от пазара-всичко това ще ми отнеме 30 мин на ден повече.
Ония ден отивам в МОЛ PARKMALL Стара Загора минавам през KFC да хапна и си поръчвам 2 крънча, малки картофки, и малко ПЕПСИ .. Продавача ми казва няква сума не помня точно колко беше от рода на 7лв и ми казва да поизчакам ( много ме дразнят в KFC много бавно действат ) Само аз съм клиент няма никой , чакам , чакам .. 7. 8 мин. и без да искам поглеждам касовата бележка и какво да видя , ПИШЕ КРЪНЧ 2 БРОЯ ,СРЕДНИ КАРТОФКИ , СРЕДНО ПЕПСИ .. казвам му на пича а е ве мен поръчах си малки картофки и пепси ти си ми хванал средни .. отговорът беше .. ми нямаме малки картофки и пепси , казвам му как така няма ве .. ими няма ими хубаво няма кажи ми , че няма и всичко е ОК а той нашия си хванал средни без да ми каже ..РАЗБИРА СЕ ИМАШЕ ПОСЛЕДСТВИЯ забих му таблата в кратуната колегите му извикаха охраната , те полицията и така ОПРАВИХ се , ама за какво требеше да се прави така ..
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете
По кренвирша ще ги познаете