Какво общо имат БГ героите с футбола?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

tprodanov
Контакти:

Re: Какво общо имат БГ героите с футбола?

Мнениеот tprodanov » 17 сеп 2009 09:34

cmmiemania написа:Какво общо има в което и да е АД, което участва в футболни първенства, с това, което е вършил Апостола, Ботев или който и да е, освен някаква неразбираемо за никого съвпадение на буквите при изписването на имената им? Изобщо какво общо имат с футбола Ботев, Левски, Раковски, Спартак и т.н.. Единственото което правят тези отбори с това, че са кръстили АД-тата си така е да карат хората като чуят Левски и да изпитват срам.., а трябва да чувстваме гордост и да настръхваме! Те целят това от любов към личността и почит да я пренасочат към АД-то, от което да печелят пари! Защо само в България сме кръстили част от отборите си на националните си герои? Къде в големите първенства някой отбор се казва Хитлер Берлин или Колумб Мадрид, или пък Майка Тереза Лондон ? Същото е и положението и с ЦСКА. От клуб на армията се цели хората, които обичат армията, като институция, да насочат любовта си към отбора и също да извлекат печалба от там, но този отбор е направен по руски модел и е грешка на цялото управление тогава, а не както при кръщаването с имена на личности.

Сравнението ти е откровенно тъпо. В единия случай отбора носи името на герой, но не се самообявява за същия този герой. В случая на армията клуба се казва централен клуб на армията, а не е. Разликата е огромна, а защо отбори трябва да носят такива имена е близко до акъла. Толкова ли ще ти е трудно да се напънеш и да помислиш?

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 17 сеп 2009 10:58

shumnaliq написа:
Ш ей долу рацете от Волов :mrgreen:

:lol: Че тез пияници кой иска да ги пипа...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 17 сеп 2009 11:21

Да не забравяме,че има Спартак и в повечето източно европейски страни. В Амстердам пък има Аякс. въпреки че е доста отдалечено място от остров Крит е взета идеята за митичния мореплавател. Странно ми е само как досега няма футболен тим, кръстен на името на Кирил и Методи. все пак хубаво,че вече не кръщават футболни отбори с имена на партизани (като кърпачев ловеч, марек станкето), някъде около имената на Раковски или Чардафон трябва да се сложи границата, за да не изпадаме в кич ;)

cmmiemania
Контакти:

Мнениеот cmmiemania » 17 сеп 2009 11:38

А това нормално ли е ? http://***.eu/content/pics/158228.jpg. Сайта е жълт няма значение. Кой е тоя пред лика на Васил Левски и защо изобщо лицето му се използва там ???

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 17 сеп 2009 11:52

cmmiemania написа:А това нормално ли е ? http://***.eu/content/pics/158228.jpg. Сайта е жълт няма значение. Кой е тоя пред лика на Васил Левски и защо изобщо лицето му се използва там ???

Какво общо има отбора с тази достатъчно утрепана медия? Мисля, че трябва да насочиш недоволството си към ***, отбора няма нищо общо. Иначе, ей така, за обща култура - тоя е Седрик Бардон, основен футболист в отбора, който ще играе днес. Нещо неясно?

cmmiemania
Контакти:

Мнениеот cmmiemania » 17 сеп 2009 12:20

И какво общо има той с Васил Левски, че са сложени един до друг ? Там може да е всеки един от нас, които се наричат българи, но някакъв си французин, дето сигурно само феновете на този отбор знаят как се казва да стои там не е нормално. За медията няма какво да я коментираме - влизам там един път на година за да се посмея на простотиите им и ми направи впечатление това нещо.

Потребителски аватар
makmidov
Контакти:

Мнениеот makmidov » 17 сеп 2009 13:00

Е няма толкова безсмислена тема.
Аз докато гледам мач на Левски или Ботев въобще и през акъл не ми минава за хората, които са национални герои, просто защото гледам футбол а не съм в час по история.
Това е все едно да се чудиш защо групите "Щурците", "Beetles", "Scorpions" или "White Snake" се казват така. Едва ли някой докато слуша песните на тези изпълнители се сеща за бели змии, скорпиони или бръмбари. Така че, стига глупости моля Ви се. То и в Испания половината отбори са Реал /Сарагоса, Овиедо, Сосиедад, Мурсия и т.н/ ама Реал М е най-популярен.
Така че стига глупости отборите няма да се прекръстват и това, че ФК Левски губи или печели по никакъв начин не влияе върху делата и значението на личността на Апостола - Васил Левски /Васил Иванов Кунчев/.
Стига глупости моля Ви се. Има 2 мача довечера така че феновете и на двата отбора имат за какво да се вълнуват.
Успех на 2-та отбора довечера защото ако падат пада и БГ коефициента, ако бият същият се увеличава и може да допринесе за по-леки съперници на всеки един БГ отбор догодина. Така че моля не се радвайте на чуждата загуба /дано да няма такава/...

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 17 сеп 2009 13:55

cmmiemania написа:И какво общо има той с Васил Левски, че са сложени един до друг ? Там може да е всеки един от нас, които се наричат българи, но някакъв си французин, дето сигурно само феновете на този отбор знаят как се казва да стои там не е нормално. За медията няма какво да я коментираме - влизам там един път на година за да се посмея на простотиите им и ми направи впечатление това нещо.

И какво общо има клуба Левски с твоя душевен дискомфорт, моля?

cmmiemania
Контакти:

Мнениеот cmmiemania » 17 сеп 2009 15:15

tprodanov написа:И какво общо има клуба Левски с твоя душевен дискомфорт, моля?

Радостта ми от печалбата довечера от спортингбет на цената на унижаването на най-великия българин :)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 17 сеп 2009 15:20

cmmiemania написа:
tprodanov написа:И какво общо има клуба Левски с твоя душевен дискомфорт, моля?

Радостта ми от печалбата довечера от спортингбет на цената на унижаването на най-великия българин :)

Великия Българин първо, че не може да бъде унизен, второ не виждам никаква връзка между него и спортните събития довечера. Относно печалбата от спортингбет, ми е любопитно на какво си заложил, да та помисля и аз по въпроса.

Върни се в “Футбол - България”