Честит рожден ден на Емил Велев - Кокала

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Честит рожден ден на Емил Велев - Кокала

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 фев 2013 11:31

Емил Велев – Кокала е роден на 5 февруари, 1962 г. в София. Юноша е на „Левски”. Има 229 мача във всички турнири и 29 гола със синята фланелка. Шампион на България като футболист на „Левски”: 1984, 1985 и 1988 г. Носител на Купата на страната като футболист на „Левски”: 1982 и 1984 г. Като треньор на „Левски” Емил Велев има 38 мача във всички турнири: 24 победи, 9 равни мача и 5 загуби. Шампион на България като треньор с „Левски”: 2009 г.
Любопитен момент от кариерата на Кокала е мачът ЦСКА – Левски 0:3 /0:1 Н. Илиев (13), 0:2 Б. Искренов (23), 0:3 Н. Сираков (78)/,1/8 финал за Купата на съветската армия, игран на 13.02.1988 г. на стадион „Българска армия”. При резултат 0:2, през второто полувреме е отсъден пряк свободен удар за „Левски”. Съдията безуспешно се опитва да издърпа построената от домакините стена на необходимото разстояние. Тогава Велев се намесва „авторитетно”, стъпва с единия си крак върху топката, поставя ръце на кръста и издава гръмко команда: „ Я внимавай! Офицери, мирно! Две крачки назад, ходом – марш! …„ , при което получава светкавично жълт картон. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Re: Честит рожден ден на Емил Велев - Кокала

Мнениеот eelche » 05 фев 2013 11:38

Честит празник и от мен,днес много сини рожденици :twisted: :lol: Кокала е герой от прословутия финал със Септември при ЦДНА през 1985,имаше видео в което бие шамар на Ицо Стоичков ахьхаьхахьахьхаьхахьа :lol:

Беше последния мохикан от екипа на Мъри,засега той ни донесе последната титла през оня луд сезон през 2009 г.За мен лично не получи признание докрай и кредит на доверие,а видяхме че наследниците му дори бяха по-лоши от него.Дано някой ден се върне на "Герена",определено мисля,че има място ;)
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 05 фев 2013 11:40

Честит рожден ден ! Жив и здрав ! ;)

Потребителски аватар
baligo
Контакти:

Мнениеот baligo » 05 фев 2013 11:51

Жив и здрав! Левскар от дъното на кокалите си!!! :mrgreen: И един от тези, които след като се обърна страницата не плюха по клуба.
Изображение
[offtopic]Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 фев 2013 12:39

ЧРД , Емо !
Това е последният треньор , който ни е правил шампион ( с Маската на Гонзо :P )- двама истински левскари.
Един от абсурдите на българския футбол , че Кокала има само един мач в националния.
Истинска 6-ца(макар че май играеше със 7 номер) .След него ФК Левски имаше и има традиционно много силни футболисти на този пост ,но само Фара се доближи до класата му.
Той е от поколението със седемте поредни победи срещу Цска , дошло Осем години преди падането на Берлинската стена , което ясно заяви , че идва краят на Комунизма и съответния му отбор.
(И неговата кариера бе прекъсната от Решенията на Партията на червения отбор) :twisted:

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 05 фев 2013 12:47

„ Я внимавай! Офицери, мирно! Две крачки назад, ходом – марш! :lol: :lol: хахахаха . Няма втори като него! Жив и здрав да е дълги години!
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Потребителски аватар
loko29
Контакти:

Мнениеот loko29 » 05 фев 2013 13:32

Честит и от мен,дано направи така,че и ние да го заобичаме.
Най-великия локомотивец-Начко Михайлов

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 05 фев 2013 13:53

пффф да си ходи от Локомотив, от говеда нямаме нужда !
иначе да е жив и здрав, днеска едно нещо е сигурно !
Кокала ще е мъртво пиян на контролата ни с Металург. :lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
bardon_27
Контакти:

Мнениеот bardon_27 » 05 фев 2013 14:30

ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е! Недооценяван и подценяван е като треньор, но за мен е от добрите. Трябваше 2009-та да бъде оставен, кой каквото ще да ми говори с него влизахме в ШЛ, но вече свършен факт. Страшен майтапчия е :lol: Спомням си със Спартак Варна някой хвърли пакетче семки по него, а той благодари сърдечно и започна да чопли :lol: :lol: Веднъж един мой приятел отиде да му иска автограф и познайте какво стана - Кокала каза цитирам " е сега па и на тебе автограф и отмина и си продължи към стадиона, но след малко се върна и все пак даде автографчето :)

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 05 фев 2013 14:34

Кокала е велик - един истински левскар! Желая много здраве, късмет и дълголетие на него и близките му!

Върни се в “Архив”