Зимна подготовка 2012/2013 - Контроли,Трансфери,Спекулации

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Re: Зимна подготовка 2012/2013 - Контроли,Трансфери,Спекулации

Мнениеот зеления » 04 фев 2013 20:30

wolf написа:Някой да ме поправи ако греша но откога Капитанов е крило след като досега в юношите винаги е бил централен нападател??

Нападатели имаме достатъчно. Иначе още Стефан Генов започна да го налага като крило, но уви, безуспешно. Има нещо сгрешено в юношеската формация. Не може да налагаш като таран човек с ръста на Капитанов! Освен това Илиян е от онези играчи т.н "калпазани". Мисля, че му дадоха достатъчно възможност да покаже какво може за разлика от например един Виктор Митев. Ако зависеше от мен бих го пратил за 1 година в Б групите за да се вразуми и да се постарае да даде 200 % от това, което мислим, че умее. За мое огромно съжаление мисля, че това са възможностите на Илиян! По-добър, според мен, няма да стане. Всичко това го казвам с голямо огорчение защото сред юношите ми беше любимец. За огромно мое разочарование и друг мой любимец / Наско Илиев / тръгва по същия път като Илиян. Ами да са живи и здрави, но да не забравят, че зелената фланелка е много "тежка". Могат да я носят само много силни мъже!!!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 04 фев 2013 21:14

wolf написа:Някой да ме поправи ако греша но откога Капитанов е крило след като досега в юношите винаги е бил централен нападател??

Вярно, но както и Жоро Илиев, Румен Николов, и още един куп хора -- в първия отбор се опитват да ги налагат като крила. Дали е поради наличие на нападатели и липса на флангови футболисти или на принципа "младичко е -- ще рипа покрай тъча" -- не мога да кажа.

Не съм съгласен със Зеления, че няма перспектива за нападатели с нисък ръст -- Кевин Филипс, Майкъл Оуен, Луис Суарес, Меси... Примери много, зависи как може да се впише такъв човек в офанзивната схема на отбора.

Съгласен съм със Зеления, обаче, че има нещо сбъркано в школата. Не може да играеш години наред като нападател там и да нямаш идея как се играе на фланга. За мен в школата се работи много погрешно, затова и нямаме нито един наложен в големия футбол (тук под "голям футбол" подразбирам "А" група, за съжаление) играч за последните... хм... десетина години, че и повече.

Гочето1913

Мнениеот Гочето1913 » 04 фев 2013 21:15

Вървим много назад - продахме Жоро Илиев - душата на отбора! Нямаме негови заместници в средата на терена , а с Жоро отборът ни отслабва значително! Ето една Монтана ни правят за смях - взеха играчи , които щяха да ни вършат работа - Даниел Младенов , Брахими , Илиян Илиев , Владислав Златинов - изграчи БЕЗ ПАРИ!Локо Сф взеха Еривертон и Бибишков! Берое взе Борислав Стойчев , ами един Макенджиев е страхотен вратар млад и амбициозен! Ама това ръководтво няма грам мозък от футбол , може даже да не знаят имената им! Е сега с 250 000 евро - да бяхме взели Варела от Ботев Враца , Петър Стоянов , Еривертон - играчи които донякъде ще заместят Жоро и ще запълнят дупката оставена в средата на терена! Отдясно имаме само Капитанов , който от година върви само назад в развитието си! Ето един Даниел Младенов и Брахими щяха да ни свършат страхотна работа! Отляво Райков добре , Тодор Колев зле , и той е много назад в развитието си напоследък! В защита имаме от ляво Комел и Детелин -горе долу , средата на защитата само Александър Александров и Росен Колев - вземи един Михов и Борислав Стойчев да се конкурират , защото я някой получи контузия или червен картон какво правим? Ако Сталев или Радев играят един мач в това критично положение ще са притеснени! Отдясно на защитата Сашо Александров и Живко Атанасов -зле по-добре да вземем един Стефан Станчев той е по-бек от Живко , а Сашо е наказан и повечето мачове му са за черврн картон! Вратари - Георги Китанов добре , Емил Михайлов зле - този беше резерва на Галев и по средата на полусезона го гонят , беше пазил на Академик София , за мен не е качествен вратар, по-добре да бяхме взели Благой Макенджиев! Зад нападателя един Божилов , който е в слаба форма и Бекир Расим който е неопитен!В нападение имаме Миро Манолов , на който формата също му е паднала и Атанас Илиев , който на този етап не е готов за първият отбор! Една Монтана направи по-добра селкция от нас , Ботев Враца също са напред , Етър и те взеха бая футболисти отвсякъде не знам просто , но закакво отиват играчитре ни в Турция след като сме с 16 здрави полеви футболиста без юношите, в Турция се ходи , когато имаш поне 22 полеви играча без да броим юношите! То хубаво да се налагат юноши , обаче това да е , когато покрай него има добри футболисти и да се обиграва! Аз не виждам освен Китанов кои други юноши от нашите стават за първият отбор! Притеснявам се , че отборът върви стремглаво надолу, щом една Монтана взема исканият от нас Дани Младенов , а остава по- малко от месец от първият ни официален мач от А група в Разград! Последните новини около отбора ме притесняват сериозно , защот без Жоро Илиев и без негови заместни се притеснявам , че вървим стремглаво на долу, защото Жоро беше душата на отбора , човека лидер, който бе за пример на терена! Сега трябва да се действа - ВЕДНАГА ЗАМЕСТНИЦИ НА ЖОРО ИЛИЕВ ИНАЧЕ ЩЕ ВЪРВИМ САМО НАДОЛУ!Разликата между Черно море с Жоро Илиев и без Жоро е много голяма!
Дано все пак не съм прав и бъда приятно изненадан пролетта!

В заключение - САМО ЧЕРНО МОРЕ!!!

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 04 фев 2013 21:52

Гоче, Жоро Илиев не е футболния Матусаил, че да не сме се подготвили за неговата липса. Ако пък не сме се подготвили , това говори изключително зле за ръководството ни. В началото възприех новината изключително зле / не, че не съм го очаквал /, но после се "сифирясах" - Жоро заминава в сезон, в който не ни е чак толкова необходим - просто се борим за оставане в Елита и нищо повече. Сезон за обиграване на отбора. Но много важен сезон защото, ако с тези футболисти Гонзо покаже новото, по-добро лице на Черно море, то за следващия сезон съм почти сигурен, че собствениците ще погледнат с "друго око" към футбола на моряците. Честно казано, може и да е без покритие, но за първи път от доста години съм оптимист за Черно море!
Така, че горе главата и.... Черно море, оле!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 05 фев 2013 00:03

Ръста не е свързан по никакъв начин с качествата и позицията на играча, навсякъде освен за вратар и централен защитник това е маловажно!

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 05 фев 2013 01:45

wolf написа:Ръста не е свързан по никакъв начин с качествата и позицията на играча, навсякъде освен за вратар и централен защитник това е маловажно!

С пигмей централен нападател трудно се получава. Не е невъзможно, но е доста трудно.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 05 фев 2013 02:36

зеления написа:
wolf написа:Ръста не е свързан по никакъв начин с качествата и позицията на играча, навсякъде освен за вратар и централен защитник това е маловажно!

С пигмей централен нападател трудно се получава. Не е невъзможно, но е доста трудно.

Дай Боже всекиму,пигмей като Ромарио!Аз страшно много харесвам ниските централни нападатели/добрите рабира се/.Такива шила са,а както знаем централните защитници са обикновено едри момчета и е голям смях,като вземат да ги правят въртоглави.Ниски,повратливи,експлозивни и с нисък център на тежеста.Трудни за събаряне без явно нарушение.Това са те.И като са гарнирани с бразилска техника-кеф да ти е да ги гледаш.За Меси няма и да говоря.Такова чудо не бях гледал,няма и да видя нещо подобно на него в близките 20-30 години.Да не казвам че такова животно не е имало досега.Апропо,ние като имаме Жоро Божилов,че какво е направил?Виж,от друга страна нападатели като Марко ван Бастен,Ибрахимович,Бербатов-създават усещане за изцяло завършени футболисти с висок ръст.Харесвам ги,но за мен т.н. "джуджета" са солта на играта.Защото е много по лесно с физика да смачкаш защитниците,а какъв виртуоз трябва да си за да ги направиш смешни.когато са с една глава и повече над теб?
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Гочето1913

Мнениеот Гочето1913 » 05 фев 2013 04:11

зеления написа:Гоче, Жоро Илиев не е футболния Матусаил, че да не сме се подготвили за неговата липса. Ако пък не сме се подготвили , това говори изключително зле за ръководството ни. В началото възприех новината изключително зле / не, че не съм го очаквал /, но после се "сифирясах" - Жоро заминава в сезон, в който не ни е чак толкова необходим - просто се борим за оставане в Елита и нищо повече. Сезон за обиграване на отбора. Но много важен сезон защото, ако с тези футболисти Гонзо покаже новото, по-добро лице на Черно море, то за следващия сезон съм почти сигурен, че собствениците ще погледнат с "друго око" към футбола на моряците. Честно казано, може и да е без покритие, но за първи път от доста години съм оптимист за Черно море!
Така, че горе главата и.... Черно море, оле!

Ами ние напрактика нямаме никакви заместници ма Жоро! Един Варела от Ботев Враца да бяхме взели, Петър Стоянов от Гърция и Еривертон от Миньор, Алба от Пирин ГД и тогава да даваме Жоро в Китай! Един от тези да бяхме взели все щеше да е от полза на отбора! Да бяхме взели крила ето ти Брахими , ето ти Даниел Младенов дето една Монтана ти ги взима, един Драги Коцев от Пирин ГД също ще ни свърши работа може ляво и дясно крило да ти играе!Един нападател да бяхме взели като Камбуров, Владислав Златинов, Емил Ангелов или Крум Бибишков, централни защитници за конкуренция ето ти Борислав Стойчев и Михов! Все играчи без трансферни суми! Аз се притеснявам , че с този наличен състав, който имаме съществува сериозна опастност още догодина да се озовем в Б група! Та ние в класирането сме само на 4 точки от зоната на изпадащите! Като нищо Монтана, Локо сф и Берое с тази мащабна селекция , която направиха ще ни изпреварят в класирането!Ние досега спахме! 4-5 от всички горепосочени играчи , които изброих да бяхме взели щяха да са ни от полза!Другите вземат докато ние напрактика имаме само Комел и Симеон Райков и спим!
Последна промяна от Гочето1913 на 05 фев 2013 04:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 05 фев 2013 04:12

Само искам да поправя колегата по-рано за Суарез, той е 1.81 ;)

Потребителски аватар
No_Limit
Контакти:

Мнениеот No_Limit » 05 фев 2013 09:08

stanleys написа:Май добрите че и средна ръка футболисти като чуят името на "капацитета" Гонзо бягат надалеч.Одобрил даден играч и заявява че подписва договор с него, а на следващия ден го освобождава :shock: Интересно и на какъв език му е давал указания - ако е било на френски нищо чудно че кот д'ивоарецът не го е разбрал.
Иначе ако предпочитате да гледате Капитанов,който на мен лично ми скъса нервите през есента - ваша си работа. Дано да се стегне малко де

В интерес на истината точно френският е бил официалната причина за освобождаването му. Поне това са му казали на него - треньорът няма как да комуникира с теб.
Много е вероятно все пак да гледаме Захири край морето - малко по на юг обаче ;)

Върни се в “Черно море”