Всеки българин – с микро чип!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Re: Всеки българин – с микро чип!

Мнениеот becks32milan » 04 фев 2013 21:09

Ако боцка - не искам
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 фев 2013 21:11

magga написа:В преносен смисъл думата “евангелие” се употребява като съчинение, което съдържа основните положения на някакво учение или като нещо, в което може да се вярва, което се приема за безспорна истина или като основен, най-висши смисъл.
След като на всички хора е ясно, че Християнството е някаква сбирщина от поне 4-5 религии на каква база да вярвам, че е имало Йоан ? Доказателства за Христос и Дявола и тн ??? НЯМА !!! Извънземни може и да има, защото Космоса е необятен, но за богове и божества още едничко доказателство не сме видели ! Христос може да е бил обикновен човек и до там. Защо вадите доводи за 666 като число на Дявола ? Да сте видели Сатаната, Луцифер и тн ? НЕ ! Искам цитат от това откровение, където пише за чипове !
Относно това, че на тия отгоре не им дреме, че хората знаят за плановете им ... доообре. Дали ако 6 милиарда човека знаят, че ще бъдат поробени по ваши думи няма да стане един малък ад на Земята ? Я мислете ! То е лесно да се говори за Апокалипсиси, Масони и тн и тн Рептили :lol: :lol: ии още какво ли не, както и за текстове на песни, които отзад на пред били сатанински приказки :lol: , че то и това, което пишем ако се чете на обратно ще звучи като молитва към някое божество :lol:

Ти и други в тази тема нагледно показвате, че не 6 милиарда, ами и 66 милиарда да имаше на тази земя с такова мислене няма нищо по-лесно от това да им бъде въведено дадено ограничение. Неслучайно 23 години ни клатят едни 240 хубавци... Това ти мнение много ясно доказва, че могат и чип да ти вкарат в ръката без проблеми, могат и лайно да ти сервират както вече казах, просто защото ти вярваш, че се прави за твое добро :lol: И освен да имаш нещо на масата за ядене, да имаш подслон, друго няма значение. Ако и него ти отнемат някой ден най-много да изпсуваш негласно. Нали преклонената главичка сабя не я сечала. Уви, така разсъждават огромен процент хора, особено в България.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 04 фев 2013 21:15

MORSKI написа:
magga написа:В преносен смисъл думата “евангелие” се употребява като съчинение, което съдържа основните положения на някакво учение или като нещо, в което може да се вярва, което се приема за безспорна истина или като основен, най-висши смисъл.
След като на всички хора е ясно, че Християнството е някаква сбирщина от поне 4-5 религии на каква база да вярвам, че е имало Йоан ? Доказателства за Христос и Дявола и тн ??? НЯМА !!! Извънземни може и да има, защото Космоса е необятен, но за богове и божества още едничко доказателство не сме видели ! Христос може да е бил обикновен човек и до там. Защо вадите доводи за 666 като число на Дявола ? Да сте видели Сатаната, Луцифер и тн ? НЕ ! Искам цитат от това откровение, където пише за чипове !
Относно това, че на тия отгоре не им дреме, че хората знаят за плановете им ... доообре. Дали ако 6 милиарда човека знаят, че ще бъдат поробени по ваши думи няма да стане един малък ад на Земята ? Я мислете ! То е лесно да се говори за Апокалипсиси, Масони и тн и тн Рептили :lol: :lol: ии още какво ли не, както и за текстове на песни, които отзад на пред били сатанински приказки :lol: , че то и това, което пишем ако се чете на обратно ще звучи като молитва към някое божество :lol:

Ти и други в тази тема нагледно показвате, че не 6 милиарда, ами и 66 милиарда да имаше на тази земя с такова мислене няма нищо по-лесно от това да им бъде въведено дадено ограничение. Неслучайно 23 години ни клатят едни 240 хубавци... Това ти мнение много ясно доказва, че могат и чип да ти вкарат в ръката без проблеми, могат и лайно да ти сервират както вече казах, просто защото ти вярваш, че се прави за твое добро :lol: И освен да имаш нещо на масата за ядене, да имаш подслон, друго няма значение. Ако и него ти отнемат някой ден най-много да изпсуваш негласно. Нали преклонената главичка сабя не я сечала. Уви, така разсъждават огромен процент хора, особено в България.

Морски ли си, попче ли си :lol: За разлика от теб форумен драскачо, аз съм на 20 и съм бил на повече протести, отколкото ти си бил за цял живот :lol: И аз питам нещо, а ти какво ми отговори ?? НИЩО, ама огромно и кръгло нищо, а с няколко заучени от всеки втори българин пишещ във форум ми каза, кака аз съм като всички, които пък си мислели какво да ядат и можело и да ги е.ът, ама щом си ядат всичко е ок ... :lol: За сведение на такива като теб нито българина, нито човека като цяло е толкова тъп, колкото се опитвате да го изкарате тука ;) Виж вече за вас не съм сигурен

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 фев 2013 21:21

magga написа:
Морски ли си, попче ли си. За разлика от теб форумен драскачо, аз съм на 20 и съм бил на повече протести, отколкото ти си бил за цял живот :lol: И аз питам нещо, а ти какво ми отговори ?? НИЩО, ама огромно и кръгло нищо, а с няколко заучени от всеки втори българин пишещ във форум ми каза, кака аз съм като всички, които пък си мислели какво да ядат и можело и да ги е.ът, ама щом си ядат всичко е ок ... За сведение на такива като теб нито българина, нито човека като цяло е толкова тъп, колкото се опитвате да го изкарате тука. Виж вече за вас не съм сигурен

:lol: Kaза най-големият форумен драскач :lol: Ще се пръсна от смях :mrgreen: Бил на 20, че аз да не съм на 200 бе маг ли си, врачка ли си, екстрасенс ли си не те знам, ама си същият въздух под налягане като тях :lol: Коефициентът ти на познаване е приблизително същият :mrgreen: Тоест никакъв. Той бил на повече протести отколкото съм бил за целия си живот :lol: Така ли бе врачке и как го реши това. Сигурно всеки ден си пием кафето заедно и се познаваме от както си бил под масата, отворко, че да знаеш на колко протести съм бил аз! Следващият път внимавай преди да напишеш подобен тъпизъм, че си нямаш и идея кой стои на отсрещната страна на компютъра, драскач такъв. Аз съм бил на протести когато ти най-вероятно още си бил в началното училище, умник :arrow: Какво нещо си питал :lol: Цялото ти мнение е едно голямо НИЩО! Цялото и нагледно отразява това защо 23 години сме на дъното. Едни големи тъпизми си изписал и нищо повече... Бил написал "нещо". Това, ако е нещо и ти наистина, ако си на 20 години, тежко ни и горко :arrow: Да не говорим, че това не са заучени фрази, а факти. Друг въпрос е, че трябва да имаш поне малко мозък, че да ги схванеш, но хора като теб явно или нямат такъв, или се правят, че не им пука. И в двата случая говори много зле за тях.
Последна промяна от MORSKI на 04 фев 2013 21:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 фев 2013 21:22

Magga, написал си страхотни глупости и по-добре спри.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 фев 2013 21:27

Thsmith написа:- Имаш ли представа какво значи думата "факт" ? Аз факт в тази тема така и не видях. Видях глупости от рода на откровения, църкви, врачки и нз кво което определяте като доказателство. Видях свободни съчинения как видиш ли след 20 години щяло да стане еди кво си и еди кво си, а на някой щяло да му контролират мислите. Видях очевидни лъжи като това, че в САЩ е прието подобно нещо и че се въвежда във Бг.

Малко назаем от темата на "Шампиона" ... Надявам се няма да има против.

Технологиите на съвремието ни:"Чипирането"на хората започна

[center]Изображение[/center]
Компанията ”Аплайд Диджитал Солюшънз” (АДС) съобщи, че Бразилия и Мексико са започнали да имплантират произвежданите от тази фирма микрочипове под кожата на деца. АДС пуска на пазара работещи на високи радиочестоти микрочипове с размерите на оризово зърно, които позволяват да се следи абсолютно всичко – от стоките, до хората. Това чудо на техниката се нарича „Веричип”.

Още на 23 октомври 2010 г. министерството на отбраната на САЩ съобщи, че започва да използва радиочестотни идентификационни устройства, а миналата година започна тяхното приложение при стоките в най-голямата американска търговска верига „Уолмарт”. Няма съмнение, че скоро ще бъде направен опит „Веричип”-овете да се използват за следене отначало на децата, а по-късно и на възрастните.
Министерството на отбраната твърди, че те позволяват по-ефективно да се правят отчетите на армейското оборудване и инвентар и затова те ще бъдат прикрепени към всичко, с изключение на пясъка, чакъла, течностите и др. подобни. Засега на войниците чипове няма да се имплантират. Но – в крайна сметка това се отнася засега за САЩ. В други страни обаче „Веричип” вече широко се използва за следене на хора.
АДС има програма, която в превод означава „Веридете” В рамките на тази програма с помощта на шприц под кожата на децата се имплантира „Веричип”, който изпраща радиосигнали с честота 125 килохерца. Този сигнал постъпва в специални скенери, които разчитат идентификационния номер на детето и установяват самоличността му в базата данни. Ако маркираното по такъв начин дете бъде отвлечено или пък се загуби властите ще установят на скенера тези места, където то ще бъде намерено – търговски центрове, автобусни спирки, на летищата, гарите и т.н.
В Бразилия и Мексико започнаха да имплантират тези чипове с обяснението, че целта е осигуряване на безопасността на децата. В Бразилия отиват още по-далеч – чипове ще бъдат имплантирани и на възрастни, като те ще изпълняват ролята на пропуски в зданията – отначало в офисите, а после и в жилищата.
Според мнението на водещи специалисти от компанията „Аплайд Диджитал Солюшънз” към 2070 г. „Веричип”-овете напълно ще изместят такива атрибути на съвременното общество като хартиените пари и лични карти и ще се превърнат в главен инструмент за комуникация на човека с обкръжаващия го електронен свят.
С помощта на „Веричип” човек ще може да заплаща пътуването си във всякакъв вид транспорт и ще получава или няма да получава достъп до него. С негова помощ човек ще си прави регистрация за полет без да попълни и една хартийка. Ще получава начисленията в своята сметка и ще поръчва различни стоки. Ще осъществява контрол върху системата на здравеопазването, на спешната помощ, ще обменя информация. „Веричип”-ът ще открие пред човечеството нови хоризонти в обслужването и въобще – комфорта на живот, твърдят специалистите от компанията.
Имплантираните микрочипове, започвайки от болниците и затворите, ще получават се по-голямо разпространение. Правозащитниците обаче виждат във всичко това заплаха за свободата и нарушаване на неприкосновеността на личния живот. И това е точно така. Никой не скрива, че още сега микрочипът може да бъде свързан с всяка база данни и да предоставя пълна информация за неговия притежател, включително – медицинска и финансова. Освен това местоположението на микрочипа може лесно да се проследява от спътници 24 часа в денонощието. Скоро на полицаите дори няма да се налага да спират човека на улицата, за да го проверяват. Достатъчно ще бъде само да се сканира неговият чип и целият негов живот ще им бъде поднесен на проверяващите на тепсия. Чрез сканиране ще се следят шосетата, библиотеките, училищата, магазините – абсолютно навсякъде.
Като краен резултат „чипизацията” на обществото ще изтрие такива понятия като личност и свобода. Всеки човек ще стане просто един номер в електронната база данни. Степента на контрола, който ще може да се осъществява върху обществото, ще надмине всичките ни представи от днес.
Но истинският ужас не е само в това. Малко е, че целият ни живот ще бъде фиксиран в електронната база данни наблюдаван. Малко е това, че в тази база ще бъде записано колко често, в кой супермаркет, на каква цена и какъв размер презервативи купувате. В Крайна сметка този чип ще дава възможност просто да ви зачертаят от обществото с натискането на един бутон, коментира утро.ру. Един единствен бутон може да затвори за вас всички врати на всички видове транспорт, всички граници, всички здания с обществено и лично предназначение, всичкия достъп до храна, достъп до информация от електронните мрежи. Един единствен бутон ще управлява живота от раждането до смъртта ни.

„Той ще направи това – малки и големи, богати и бедни, свободни и роби, ще имат знаци на дясната си ръка или на челото и то ще направи така, че никой няма да може нито да купува, нито да продава, освен този, който има този знак или името на звяра, или числото на неговото име”, се казва в „Апокалипсис” на св. Йоан Богослов.
По този начин религията сякаш ни предупреждава за това, което е знаела още преди хиляди години от неизвестни за нас източници. Може би религиозните текстове и митове все пак съдържат безценни знания, свалени до нивото на разбиране на човечеството в онези времена и поднесени му на съответното равнище…
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 04 фев 2013 21:30

MORSKI написа:
magga написа:
Морски ли си, попче ли си. За разлика от теб форумен драскачо, аз съм на 20 и съм бил на повече протести, отколкото ти си бил за цял живот :lol: И аз питам нещо, а ти какво ми отговори ?? НИЩО, ама огромно и кръгло нищо, а с няколко заучени от всеки втори българин пишещ във форум ми каза, кака аз съм като всички, които пък си мислели какво да ядат и можело и да ги е.ът, ама щом си ядат всичко е ок ... За сведение на такива като теб нито българина, нито човека като цяло е толкова тъп, колкото се опитвате да го изкарате тука. Виж вече за вас не съм сигурен

:lol: Kaза най-големият форумен драскач :lol: Ще се пръсна от смях :mrgreen: Бил на 20, че аз да не съм на 200 бе маг ли си, врачка ли си, екстрасенс ли си не те знам, ама си същият въздух под налягане като тях :lol: Коефициентът ти на познаване е приблизително същият :mrgreen: Тоест никакъв. Той бил на повече протести отколкото съм бил за целия си живот :lol: Така ли бе врачке и как го реши това. Сигурно всеки ден си пием кафето заедно и се познаваме от както си бил под масата, отворко, че да знаеш на колко протести съм бил аз! Следващият път внимавай преди да напишеш подобен тъпизъм, че си нямаш и идея кой стои на отсрещната страна на компютъра, драскач такъв. Аз съм бил на протести когато ти най-вероятно още си бил в началното училище, умник :arrow: Какво нещо си питал :lol: Цялото ти мнение е едно голямо НИЩО! Цялото и нагледно отразява това защо 23 години сме на дъното. Едни големи тъпизми си изписал и нищо повече... Бил написал "нещо". Това, ако е нещо и ти наистина, ако си на 20 години, тежко ни и горко :arrow:

Оборотен ли си ? Дойде обиди всичко, което можа и това ли са ти доводите ? Аз си изказах някакво мнение, а ти какво направи ? Като всеки втори българин оака всичко, обясни ми колко съм тъп и как не съм бил прав и до там. Защити ли се ? Ти от къде знаеш аз кой съм ? Знаеш ли на кои протести съм бил ? Знаеш ли какво уча, дали уча, дали работя и какво съм работил ? НЕ. Така, че както ти можеш да ръсиш тъпотии, така и аз мога, ама аз спирам, а ти ще продължиш и ще си вярваш. И все пак човек с 12 000 + мнение във форум да не е форумен драскач ... ти сигурно тук спиш. А това, че ти си по-възрастен от мен, а се държиш като инфантилен осмокласник, който е ощипан и може само да обижда си е твоя работа и ей за това тия 23 години сме на дъното. Айде със здраве, пък все някой ден или ще ви сложат чипа или ще ви дръпнат шалтера на сите

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 04 фев 2013 21:32

megan fox написа:
v.r.s. написа:
megan fox написа:Четейки ви разсъжденията в последните страници... все повече тия чипове ги превърнахте в ново (поредното) психотронно оръжие. И как по-точно едно малко чипче, прикрепено към ръката ти ще ти влияе на психиката, че да ти определя желанията, мислите и предпочитанията, че да ти контролира живота? М?

Да, мозъка уловя 25-тия кадър, улавя текстове, които се произнесени отзад напред, но какво ще улови от един чип? Някакви радио вълни? Айде стига глупости, още не сме станали ходещи антени! Или може би въпросното чипче ще ни прави хологромна прожекция с 25 кадъра в секунда, точно пред очите... :lol: :lol: :lol: На моменти наистина прекалявате с глупостите...

Единственият голям минус на това нещо с чиповете е, че във всеки един момент ще знаят кой къде се намира, т.е. със свободата на личният ни живот е свършено!

А според теб как ще предава и приема този чип, ако не с радио честоти и защо мислиш, че подобни честоти не могат да влияят на психиката и здравето на човека? За самите мобилни телефони, които ползваме в момента се твърди, че са вредни поради тези честоти и предразполагат към мозъчни тумори, а какво остава да има човек в тялото си нещо което работи на този принцип денонощно. Как според теб делфините използвани от военоморските сили на САЩ се напътстват чрез подобни чипове и честоти, къде да отидат и как да постъпват, а след като го постигат с тях, защо мислиш, че няма да се приложи и върху нас, кой ще ги спре. Вече има такава техника, която чете мисли на хората и тя също е с добри намерения и цели, най вече за прилагане върху хора, които са напълно парализирани и не могат да говорят и след като се прилага върху тях, защо да не може да се приложи и върху всеки друг?

Първо ние НЕ сме делфини! Това не го забравяй. На делфините чиповете са прикрепени към мозъците им, за да ги контролират и наставляват, а в нашият случай говорим по-скоро за това, всеки да има вграден в себе си (в ръката, а НЕ в мозъка си) ДжиПиЕс! Нима ДжиПиЕс-а на една кола я управлява или това в крайна сметка го прави шофьора на колата? ;)
Второ не е доказано, че честотите на мобилните телефони предизвикват рак или други заболявания! Реално, като се има предвид, че вече напрактика всеки има мобилен телефон (без да броим ония в третият свят) и това не е от вчера или оня ден вече трябваше всичките да сме измрели, уви не е така! Сама по себе си радиовълната, каквото представлява радиосигнала е напълно безвредна, но как да е, това са конспиративни теории, създадени както винаги от прости хора, с минимално количество знания, на които се връзват други прости хора със също толкова минимални количества знания!
Трето колкото до тия умни машинки дето уж "четат" мисли, те не четат мисли!!! Дори супер гениалната машинка (компютър) на Стивин Хокинг НЕ чете мисли! Поинтересувай се малко. Стивън Хокинг макар и инвалид може да си контролира единствения мускул, който му е останал подвижен — един от лицевите мускули на бузата, под окото.Движенията се разчитат от специален инфрачервен сензор, вграден в очилата му. За въвеждане на текст се използва система за предсказване на думите, но въпреки това целият процес е изключително труден и бавен. Т.е. системата предполага дадена дума и Хокинг с мигане може да я потвърди или да я отхвърли и компютъра да предложи нова дума! Това ли представлява за теб "четенето на мисли"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Доооооооооообре!

Да, ние не сме делфини и заради това няма да да се имплантират в мозъците ни, а в тялото. Защото няма да има нужда да е в мозъка, тъй като ние за разлика от делфините можем да разсъждаваме, да разбираме какво ни се говори и взимаме решения. За какво им е да ни вкрват нещо подобно в мозъка, като може просто да въздействат върху него и намалят съпротивителните ни сили, а средствата за масова манипулация ще свършат останалото. Ще възприемаме това което ни се казва, че е правилно и добро за нас и ще се подчиняваме безпрекословно. А чипа ще е средството, чрез което това ще стане. ЖПС-а на колата няма нищо общо с този чип, той няма да е само за да се знае местоположението на човека, а също така ще е разплащателно средство, средство за индитификация, база данни за за личността, проследяване на здравният и социален статус на човека, с кого се среща и къде, както и т.н.

Колкото до вредата от мобилните телефони ще приложа този линк.

http://www.bb-team.org/articles/3641_mobilnite-telefoni

Няма да коментирам казаното от теб за, простите хора с минимално количество знания, измислащи тези конспиративни теории и връзващите им се други прости хора също с толкова минимално количество знания, тъй като не виждам смисъл. Казаното, говори само за този който го е казал.

За четенето на мисли.

Професор Стивън Хокинг изпробва революционно устройство, което ще му позволи да общува с мозъчни вълни в процес, сравнен от учените с хакерство, съобщиха в. "Дейли телеграф" и в. "Дейли мейл".

Учени от Станфордския университет разработват заедно със Стивън Хокинг устройството iBrain. То улавя мозъчните вълни и ги предава с компютър.

"Искаме да намерим начин да заобиколим тялото и да влезем в мозъка му като хакери" - каза изобретателят на iBrain проф. Филип Лоу от Станфордския университет.

Учените ще представят най-новите си резултати на конференция в Кембридж следващия месец. Те може също да демонстрират устройството с проф. Хокинг.

В документи за конференцията двамата професори обясняват как физикът се е научил да създава определени импулси, като си представя, че движи краката и ръцете си. Надеждите са технологията да бъде усъвършенствана, така че да разпознава по-фина мозъчна дейност и да превръща електрическата активност на мозъка в думи.

"Това е много вълнуващо за нас, защото ни дава прозорец към мозъка. Изграждаме технология, която ще позволи на човечеството да има достъп до човешкия мозък за първи път" - каза проф. Лоу...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 фев 2013 21:42

Няма съмнение, че скоро ще бъде направен опит „Веричип”-овете да се използват за следене отначало на децата, а по-късно и на възрастните.

Аха разбрах. Поредния "факт" е друга подобна измислена статия от някой герой. Естествено този факт завършва с "няма съмнение, че скоро". Край сложили чипове на военна техника и храни... значи без съмнения и на хора. Как иначе? А, да... я да седнем и да измислим какво ще правят тези чипове. Ако не се сещаме да вземем да погледаме няколко филми от фантастиката и 100% ще измислим нещо. После естествено то ще стане "факт". Да взема след малко да направя един сайт с информация как от догодина ще е задължително да ходим голи... предполагам, че по вашата логика това ще е доказателство и трябва да почнем да се вайкаме как ще издържаме на студа през зимата ?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 фев 2013 21:43

magga написа:

Не ми се щеше да продължим да бягаме от основната тема, ама няма как да се пропусне това ...

Първо ... На кои "всички хора" е ясно ?
Като християни се определят над 1 милиард души !

И сега ако ми посочиш тия "религии", от които християнството е "взаимствало" ... :roll:
И какви доказателства искаш ... "Око да види, ръка да пипне" ... Подобни ли ?

Искам цитат от това откровение, където пише за чипове !

Ти сериозно ли ... :roll:
Ми вземи го прочети.
Нищо няма да ти стане ... Или се боиш, да не би да станеш вярващ ли ?

Нали знаеш ... "Който търси - намира". ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”