doktora25 написа:Това, което аз исках да кажа с предишното си мнение е че ако бъде проведен местен референдум в Благоевградска област с въпрос: "За или против АЕЦ Белене при положение, че ядрените отпадъци се съхраняват на описаното от мене място някъде из Рила?" повече от 20% биха били ЗА.
Колкото до това, което казваш за еколозите, може би имаш известни основания, но нещо в тази посока на разсъждения не ми харесва. Значи ако приемем, че идеите на нашите еколози се припокриват с тези на западните им колеги, не забравяй кой е шеф е европейските социалисти и е нелепо един и същи човек да бъде против ядрената енергетика като цяло и за ядрената енергетика в определена страна или пък той да бъде напълно безгласна буква, чието мнение няма никаква стойност сред лидерите на социалистическите партии в другите страни. Така че или еколозите са политически подлоги, или ядрената енергетика е един от малкото въпроси, по които социалисти и еколози се разминават като виждания, или сътрудничеството им е на път да остане в миналото.
Дори и да приемем, че такъв въпрос е възможен(според мен не е възможен защото съдържа поне два въпроса), пак повтарям, че 20% ЗА е леко недостатъчно и Станишев не може да направи нищо по въпроса, в следствие на което страната ни, съответни всчки ние, ще понесем кой знае какви санкции.
W84me написа:Ако хората се запознаят с фактите няма да имат нищо против, срещу съответния финансов стимул за общината им!
Ама разбира се