АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Народа каза ''За'' Белене

Мнениеот W84me » 30 яну 2013 13:52

vaskonti написа:
Франция къде складира ядрените си отпадъци от 150 реактора? Досега не съм чул някой да е пострадал от това.

Не бе, сериозно - защо не организираш референдум да видим кое населено място в България ще се съгласи да складира ядрените отпадъци? :lol: :lol: :lol:[/quote]

Ако хората се запознаят с фактите няма да имат нищо против, срещу съответния финансов стимул за общината им!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Мнениеот doktora25 » 30 яну 2013 14:32

vaskonti написа:
doktora25 написа:Значи картината, която ти рисуваш е че това депо ще се намира на 2-3 или малко повече километри от някой град примерно моя или на W84me. Сега ето как аз си ги представям нещата и считам че съм малко по-близо до истината. Депото е редно да се намира в някой планински район примерно Рило-Родопската област, далеч от извора на известна река, като най-близкото селище ще е някое малко село на десетина км, общинският център ще е на 15-20 км, а областния на около 40-50. В този случай дори считам че ако бъде направен референдум в областта: "За или против АЕЦ Белене при положение, че ядрените отпадъци се съхраняват на съответното място?" повече от тези 20%, които посочих биха отговорили със ЗА. И всички тези разсъждения са при положение, че има известно замърсяване, нещо в което много силно се съмнявам.
Колкото до еколозите, въобще не ме вълнуват и притесняват. Това не са интелигентни млади хора с разширени познания по биология, химия, физика и ядрена енергетика, ами са политически подлоги, изпълняващи партийни поръчки или просто търсещи известност покрай актуални проекти. Защо според теб зелените партии почти никъде не са влезли в управлението на държавите?

Проблемът е, че подобен референдум е задължително да бъде само местен, а не национален. Защото как мислиш - хората в Шабла дали ще гласуват с НЕ на въпрос дали хранилището да е в Рила? Както и обратното - хората в Рила дали ще гласуват с НЕ на въпрос дали хранилището да е около Шабла? Подобен въпрос не може да бъде обект на национален референдум. Ако ще складираш в Рила, питаш само хората в югозападна България и никой друг. Как ще отговорят, според теб? Само 80% с НЕ? Не мисля...
Но, както казах, дори и да са 80, това не променя нещата - Станишев няма да има право да изпълни международно задължение, просто защото собствените му избиратели ще му забранят и той не може и копче да каже. Бъди сигурен, че Бойко ще му спретне тоя капан, а дори да не е Бойко, ще е Костов, ако не и той - еколозите, които ти въобще не броиш за живи.
Зелените почти в цяла Европа играят в един отбор със социалистическите партии. Само тук това не е така. Интересно, защо ли? Дали защото зелените не си защитават собствените идеи или социалистите не го правят? Аз залагам на вторите :mrgreen:

Това, което аз исках да кажа с предишното си мнение е че ако бъде проведен местен референдум в Благоевградска област с въпрос: "За или против АЕЦ Белене при положение, че ядрените отпадъци се съхраняват на описаното от мене място някъде из Рила?" повече от 20% биха били ЗА.
Колкото до това, което казваш за еколозите, може би имаш известни основания, но нещо в тази посока на разсъждения не ми харесва. Значи ако приемем, че идеите на нашите еколози се припокриват с тези на западните им колеги, не забравяй кой е шеф е европейските социалисти и е нелепо един и същи човек да бъде против ядрената енергетика като цяло и за ядрената енергетика в определена страна или пък той да бъде напълно безгласна буква, чието мнение няма никаква стойност сред лидерите на социалистическите партии в другите страни. Така че или еколозите са политически подлоги, или ядрената енергетика е един от малкото въпроси, по които социалисти и еколози се разминават като виждания, или сътрудничеството им е на път да остане в миналото.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 30 яну 2013 16:43

Деца, които не си спомнят дали се е живеело зле по време на виденовата зима, когато заплатите бяха по 8 долара, а пенсиите по 3 долара, защитават кауза, която е откровенно национално предателство и обвиняват други в обслужване на интереси. Цирк :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 30 яну 2013 17:11

doktora25 написа:Това, което аз исках да кажа с предишното си мнение е че ако бъде проведен местен референдум в Благоевградска област с въпрос: "За или против АЕЦ Белене при положение, че ядрените отпадъци се съхраняват на описаното от мене място някъде из Рила?" повече от 20% биха били ЗА.
Колкото до това, което казваш за еколозите, може би имаш известни основания, но нещо в тази посока на разсъждения не ми харесва. Значи ако приемем, че идеите на нашите еколози се припокриват с тези на западните им колеги, не забравяй кой е шеф е европейските социалисти и е нелепо един и същи човек да бъде против ядрената енергетика като цяло и за ядрената енергетика в определена страна или пък той да бъде напълно безгласна буква, чието мнение няма никаква стойност сред лидерите на социалистическите партии в другите страни. Така че или еколозите са политически подлоги, или ядрената енергетика е един от малкото въпроси, по които социалисти и еколози се разминават като виждания, или сътрудничеството им е на път да остане в миналото.

Дори и да приемем, че такъв въпрос е възможен(според мен не е възможен защото съдържа поне два въпроса), пак повтарям, че 20% ЗА е леко недостатъчно и Станишев не може да направи нищо по въпроса, в следствие на което страната ни, съответни всчки ние, ще понесем кой знае какви санкции.
W84me написа:Ако хората се запознаят с фактите няма да имат нищо против, срещу съответния финансов стимул за общината им!

Ама разбира се :lol:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 03 фев 2013 18:45

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=28842096
информацията в тази статийка потвърждава едни съмнения относно отминалия референдум, а имено, че ще се използва като генерална репетиция за парламентарните избори в сферата на триковете!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Свободна зона”