Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?
[offtopic]Не изгарям от желание, megan fox. Не е много приятна дискусията с хора, които изопачават истината, да не кажа, че директно си лъжат, за да манипулират хората, а дори не им пука, че го правят...[/offtopic]
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
MORSKI написа:megan fox написа:Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.[/color][/b]
С едната разлика, че както аз ти казах, строй като социализма спомага скътавките да са повече. Той не се опитва да се бори с тях, той ги поощрява негласно с това, че за всички има работа и, че всичко е "общо", че всички са "равни"При всичките минуси на сегашният уж капиталистически демократичен и т.н строй, това го няма. Тоест ако се скътаваш ще пострадаш директно и никой няма да те трае на работа
С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
MORSKI написа:megan fox написа:Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.[/color][/b]
С едната разлика, че както аз ти казах, строй като социализма спомага скътавките да са повече. Той не се опитва да се бори с тях, той ги поощрява негласно с това, че за всички има работа и, че всичко е "общо", че всички са "равни"При всичките минуси на сегашният уж капиталистически демократичен и т.н строй, това го няма. Тоест ако се скътаваш ще пострадаш директно и никой няма да те трае на работа
Айде, айде, сякаш сега няма кашета..., нека не се лъжем. Пълно е със скатавки, просто сега се правят по друг начин - други времена - други нрави, същият краен ефект. Сега ако не ти се ходи на работа - звънваш на джипито и хоп имаш болничен за една седмица! И това какво е, ако не е скатавка?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
W84me написа:С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.
Къде намесваш безработицата и ниските заплати с качеството на работника, който се наема? Това са съвсем различни неща. Мислиш ли въобще малко с тая глава? Тук говорим за скътаване и хора, които просто са некадърни и бездарни. Които в строй като социализма си получават заплатката не правят нищо по цял ден или, ако го правят е под всякаква критика и вземат същите пари като човек който си разбира от работата и по цял ден се труди...
megan fox написа:MORSKI написа:megan fox написа:Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.[/color][/b]
Айде, айде, сякаш сега няма кашета..., нека не се лъжем. Пълно е със скатавки, просто сега се правят по друг начин - други времена - други нрави, същият краен ефект. Сега ако не ти се ходи на работа - звънваш на джипито и хоп имаш болничен за една седмица! И това какво е, ако не е скатавка?!Ама много ми е Х, как във времената на комунизъм щеше да убедиш някой лекар, ако не ти е роднина да ти издаде фалшив болничен лист ако си служител/работник и фалшива бележка ако си ученик...
Има ги, но са в пъти, в пъти по-малко. И, ако ти си работодател, който ще търпи скътавки във фирмата си или си сляп, или ще фалираш
ПС" Тоя болничен за 1 седмица после ще ти излезе през ... защото в повечето случаи или се лишаваш от отпуска лятото/зимата, или следващият път си в нелпатен. Което автоматично обезсмисля скътаването ти.
MORSKI написа:W84me написа:С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.
Къде намесваш безработицата и ниските заплати с качеството на работника, който се наема? Това са съвсем различни неща. Мислиш ли въобще малко с тая глава? Тук говорим за скътаване и хора, които просто са некадърни и бездарни. Които в строй като социализма си получават заплатката не правят нищо по цял ден или, ако го правят е под всякаква критика и вземат същите пари като човек който си разбира от работата и по цял ден се труди...
Не знам колко трудов стаж имаш и какво си видял от комунизма, но да кажеш, че сега работниците не се скатават е меко казано смешно. В момента всеки гледа да се скатае, да не си свърши работата както трябва, да си тръгне по-рано, да "чопне" нещо от работа. Както казах, всичко това произлиза от ниската работна заплата, на която аз казвам обезщетение.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
MORSKI написа:Има ги, но са в пъти, в пъти повече. И, ако ти си работодател, който ще търпи скътавки във фирмата си или си сляп, или ще фалирашСамо ще ти кажа, че от досегашния ми опит във всички фирми, които съм бил, а те не са малко, скътавките не издържат и седмица.... Просто им теглят една по бързата процедура... Същото е и с некадърниците. Останала е обаче една лоша практика от социалистическия строй- наемат се хора на този и онзи, които трябва много да сгафят, за да ги уволнят. Но това пак си е до шефа на фирмата/предприятието. Аз никога не бих държал на работа човек, който ми дърпа надолу бизнеса, некадърен е или се скътава, ако ще и брат да ми е.
ПС" Тоя болничен за 1 седмица после ще ти излезе през ... защото в повечето случаи или се лишаваш от отпуска лятото/зимата, или следващият път си в нелпатен. Което автоматично обезсмисля скътаването ти.
Е да де, нали и аз това казвам, че сега са в пъти повече.
Морски, недей така, че почнем ли да спорим ще загубиш.
А колкото до некадърността... нея винаги я е имало, без значение от формата на управление. Обаче има нещо друго - заради тоталното пропаднало ниво на образованието в наши дни (плод на така лелеяната ви демокрация) сега има в пъти повече некадърници! Нивото на обща култура и знания драстично пада година след година! Та кой е виновен за това нещо, със сигурност не са мръсните комунисти!
Едит: Гад, набързо си поправи мнението и избяга!
Последна промяна от megan fox на 28 яну 2013 02:04, променено общо 2 пъти.
W84me написа:MORSKI написа:W84me написа:С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.
Не знам колко трудов стаж имаш и какво си видял от комунизма, но да кажеш, че сега работниците не се скатават е меко казано смешно. В момента всеки гледа да се скатае, да не си свърши работата както трябва, да си тръгне по-рано, да "чопне" нещо от работа. Както казах, всичко това произлиза от ниската работна заплата, на която аз казвам обезщетение.
И аз не те знам какъв си, колко стаж имаш и т,.н, но да ми сравняваш нивото на скътаване по време на социализма и сега е просто нелепо. Да ми твърдиш, че сега някой ще те търпи, ако по цял ден седиш и нищо не правиш и, че няма да донесеш загуби на шефа си е просто безумно. Не знам дали си гледал Баш Майстора на море. Там доста добре е описано това, за което говорим. Ако не си, гледай го!
Е да де, нали и аз това казвам, че сега са в пъти повече.![]()
Знаеш, че направих грешка в бързината, която впрочем беше поправена още преди да си публикувал това си мнение
Морски, недей така, че почнем ли да спорим ще загубиш
Защо така реши
Отпуската никой не може да ти я пипне, защото ти е гарантирана от Кодекса на Труда, единственото условие е да направиш 8 месеца трудов стаж на настоящото си работно място. От правна точка така са уредени нещата, че няма как да стане това нещо. Ако си вземеш и болничен и затова те уволнят... това както и да го гледаме е неправомерно уволнение, завеждаш един граждански иск в Районен съд и той ще те върне на работа, че и работодателя ще трябва да ти плати обезщетение! Друг е въпроса, че масово хората не си знаят правата и как да си ги защитават и има доста работодатели, които злоупотребяват с това нещо, но точно пред мен това няма как да мине, все пак тия неща ги уча и ги знам отлично.
Както отпуската ти е делегирана в кодекса, така по същият начин са си делегирани и правото на болничен и дните, които може да ползваш платен такъв. Нали се сещаш
А колкото до некадърността... нея винаги я е имало, без значение от формата на управление. Обаче има нещо друго - заради тоталното пропаднало ниво на образованието в наши дни (плод на така лелеяната ви демокрация) сега има в пъти повече некадърници! Нивото на обща култура и знания драстично пада година след година! Та кой е виновен за това нещо, със сигурност не са мръсните комунисти!![]()
![]()
![]()
Тук съм съгласен. Обаче това отново е обвързано със скътаването. И с факта, че няма как когато всичко е общо, когато нямаш стимул да се доказваш (защото това е най-лошото нещо на този вид строй- сивотата, потискането на борбата за доказване, еднообразието и това, че всички трябва да са равни), ти даже да си най-съвестният работник почваш да ставаш като масите. Неслучайно казват, че с какъвто се събереш, такъв и ставаш. Неслучайно са казали и, че той лъже, че ми плаща, аз че работя.... И т.,н. То, ако не беше така КДНР щеше да е в пъти по-развита икономически от Южна Корея.
MORSKI написа:Плюс това има и нещо друго- има много хора, които искат да си вземат отпуска, но просто не ги пускат в конкретния месец или седмица, които са пожелали и се натрупват през годините. Като после трябва да се изчистят събралите се дни и да се компенсират.
Това вече няма как да стане! Има промени в Кодекса на Труда, които забраняват натрупването на отпуски. Работодателя е длъжен или да те пусне в отпуска, или да те компенсира, като те обезщети, но със сигурност без твоето съгласие няма как да стане варианта, при който не те пускат в отпуска, ами те обезщетяват.
MORSKI написа:А колкото до некадърността... нея винаги я е имало, без значение от формата на управление. Обаче има нещо друго - заради тоталното пропаднало ниво на образованието в наши дни (плод на така лелеяната ви демокрация) сега има в пъти повече некадърници! Нивото на обща култура и знания драстично пада година след година! Та кой е виновен за това нещо, със сигурност не са мръсните комунисти!![]()
![]()
[/color][/b]
Тук съм съгласен. Обаче това отново е обвързано със скътаването. И с факта, че няма как когато всичко е общо, когато нямаш стимул да се доказваш (защото това е най-лошото нещо на този вид строй- сивотата, потискането на борбата за доказване, еднообразието и това, че всички трябва да са равни), ти даже да си най-съвестният работник почваш да ставаш като масите. Неслучайно казват, че с какъвто се събереш, такъв и ставаш. Неслучайно са казали и, че той лъже, че ми плаща, аз че работя.... И т.,н. То, ако не беше така КДНР щеше да е в пъти по-развита икономически от Южна Корея.
Е хубу де, но сега нали сме демокрация. Вече имаш стимул да се доказваш и да правиш кариера, тогава защо нивото на образование непрестанно пада, а с това правопропорционално расте нивото на некъдарността? И пак питам: кой е виновен за това? Със сигурност не са ония дето са управлявали до 89-а година.